134.883 gebruikers | 85.677 films | 31.041 regisseurs | 3.507.121 berichten | 4.928.364 stemmen

locatie: Films » Dag Dokter (1978) » Info

Drama
94 minuten

geregisseerd door Ate de Jong
met Bill Ward, Monique van de Ven en Derek de Lint

Bernard Delfman (André van den Heuvel), een huisarts op leeftijd, probeert zijn Amerikaanse schoonzoon Jimmy Sanders (Bill Ward) ervan te overtuigen zijn praktijk over te nemen. Dokters-dochter Ingrid Sanders (Monique van de Ven), moet kiezen tussen de liefde voor haar man en solidariteit met haar vader.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2007, 9:34 uur
Verschijnt 17-01 samen met Blindgangers op dvd bij Bridge
(Ate de Jong Collectie).

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2007, 20:15 uur
Alleen André van den Heuvel speelde overtuigend in een soort doktersromannetje. Het gaat over problemen tussen dokter, schoonzoon, dochter en vriend. Verder is Willem Ruis op tv te zien en Huub van de Lubbe debuteert met een dikke snor. :D

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2008, 20:09 uur
Wat ontzettend slecht! Vaak vind ik zo'n oude film dan nog wel komisch, maar zelfs dat zit er hier niet in. Er klopt ook niets van. André van den Heuvel is in het begin als arts in een ziekenhuis te zien die in zijn schoonzoon zijn opvolger ziet. Hij is vooral geďnteresseerd in het hart. BIj hem thuis staat op de naamplaat 'internist'. En als de handeling naar thuis is verplaatst, blijkt hij ineens een doodgewone huisarts met praktijk aan huis te zijn. En dan de wijze waarop de schoonzoon zijn lamlendigheid aangeeft. Tamelijk puberaal alsof hij gewoon niets wil en er wordt wat al te letterlijk uitgebeeld dat de voorgestippelde lijn hem benauwd ...