One True Thing (1998)

geregisseerd door
Carl Franklinmet
Meryl Streep,
Renée Zellweger en
William HurtEllen is een ambitieuze jonge vrouw uit New York die het wil maken als journaliste. Als ze haar familie bezoekt op het platteland, ontdekt ze dat haar moeder Katherine zwaar ziek is geworden. Haar vader George vraagt Ellen naar het ouderlijk huis terug te keren om voor Katherine te zorgen. Hoewel ze het idee in eerste instantie niet ziet zitten, wordt Ellen de zorgende moederfiguur van het gezin.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 september 2003, 16:04 uurAltijd fijn om Renéetje te zien acteren, en hier was ze weer goed bezig, en liet ze haar hartverwarmende mondhoek-trekje zien. Zowel Meryl Streep en William Hurt zaten aardig in hun rol.
Het verhaal was op en top geschikt voor het genre drama, en dat versterkt door Thanksgiving, Kerst, Oud-en nieuw, en de ziekte van Meryl Streep
Goed..3,5*
4,0
[permalink] geplaatst op 10 november 2004, 12:08 uurGoed voorbeeld hoe de juiste mensen (Carl Franklin, Renee Zellweger, William Hurt en Meryl Streep) een 'echte' film kunnen maken van een woensdag-avond-rtl4-drama.
5,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2005, 14:43 uurDit is volgens mij één van de films waar ik het hardst bij heb gehuild, na Sophie's Choice. Wat een mooie film!
hinie
[permalink] geplaatst op 6 juni 2006, 14:34 uurEen film die laat zien hoe het de mensen vergaat die met ( in dit geval) een kanker patient te maken hebben.
Vond het prachtig in beeld gebracht!
4,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2010, 12:38 uurEen uitstekende Renée Zellweger (naast Meryl Streep, natuurlijk) in deze melodramatisch film met opvattingen over liefde, geluk en familie.
Kan men het einde mogelijks voorspelbaar noemen, de film heeft spankracht genoeg om aandachtig te volgen.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2010, 10:27 uuroh, Reneé Zellweger

Vind haar zo'n mooie dame.