134.885 gebruikers | 85.684 films | 31.042 regisseurs | 3.507.261 berichten | 4.928.576 stemmen

Oggi a Me... Domani a Te! (1968)

Alternatieve titels: Today It's Me, Today We Kill, Tomorrow We Die!, Today It's Me... Tomorrow It's You!

Oggi a Me... Domani a Te! (1968)
23 stemmen | gemiddelde 2,76
mijn stem:
Italië
Thriller / Western
105 minuten

geregisseerd door Tonino Cervi
met Brett Halsey, Bud Spencer en Tatsuya Nakadai

Bill Kiowa wordt na vijf jaar vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij heeft gezeten voor een misdaad die hij niet had gepleegd. De bandiet El Fego, die de misdaad daadwerkelijk had gepleegd, heeft tevens de vrouw van Bill Kiowa vermoord. Eenmaal vrijgekomen is Bill dan ook uit op wraak en formeert een eigen bende om achter El Fego aan te gaan.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2007, 11:56 uur
Nu op dvd te vinden, excl. bij Blokker.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2007, 23:29 uur
Eens gaan kijken of ik deze ook kan vinden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2007, 11:42 uur
Hij ligt nu in veel winkels voor minder dan 5 euro, niveau huurprijs anders gezegd. Zeker halen dus, maar pas op: dit is geen komedie in de lijn van de Trinity-films (of veel andere films van et duo Hill/Spencer); Spencer speelt slechts een bijrol en de film is een serieuze, gewelddadige wraakwestern in de traditie van FOR A FEW DOLLARS MORE en DJANGO. Er zijn ook wat invloeden van THE MAGNIFICENT SEVEN. De DVD van DFW heeft goed geluid (DD 2.0) maar het beeld is wat grofkorrelig en de kleuren al te fel (stel de kleurintensiteit wat bij naar beneden).

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2007, 12:37 uur
Wel het juiste formaat en de juiste edit?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2007, 12:39 uur
Scenario Argento trouwens. (Heb de US DVD trouwens)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2007, 12:31 uur
Wouter schreef:
Wel het juiste formaat en de juiste edit?

Het formaat is 1,85 : 1 en lijkt juist (IMdb geeft het ook). De edit duurt 1u30m en er lijkt censuur te zijn toegepast bij de verkrachtingsscene tijdens de flashback halverwege. De opmerking over Argento is natuurlijkj uist: ik had hem moeten vermelden, temeer daar zijn invloed overduidelijk is, alleen al in de wijze waarop de schurken, in het laatste halfuur, aan hun einde komen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2008, 16:16 uur
Geweldig om Tatsuya Nakadai _O_ een keer in een niet-Japanse film te zien. Best vermakelijk verder maar de plotafwikkeling is enorm cliche en geen enkel personage krijgt ook maar een beetje diepgang mee. De flashback is enorm duf en de stijlkeuze voor die scene (zwart-wit) maakt het nog suffer. Ook qua visuals valt er maar bitter weinig te beleven. 2,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 23:15 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een aardige western, maar niet meer dan dat.
Geen mooie plaatjes, een paar toffe koppen en een ietwat rommelige afwerking. Eigenlijk een standaard wraakfilm,
waarbij ik hoopte tijdens het kijken dat er iets zou gaan gebeuren dat het hele zaakje een oppepper zou geven.
Maar dat bleef helaas uit. De knokpartijtjes en vuurgevechten
zijn voldoende aanwezig. Ook de grootheid Bud Spencer,
maar het is uiteindelijk Tatsuya Nakadai die de show steelt!

Een behoorlijke 3 sterren, net niet goed genoeg voor dat halfje meer.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2008, 13:54 uur
Tatsuya Nakadai (!)

'n geweldige bijdrage aan deze western. Verder is dit wel de minste spaghettiwestern die ik tot nu zag. Matig geacteerd, gebrek aan spanningsopbouw, Behoorlijk clichématig verhaal. Visueel nogal duf. De spaarzame close-ups af en toe zeer slordig inbeeld gebracht - etc. etc. Tegelijk weet de film ook paar kenmerkende vondsten af te leveren die weer laten zien waarom die spaghetti's zo aannemend zijn.

Edit: Het zwaargevecht aan het eind met Nakadai zag er wel erg cool uit!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2009, 22:45 uur
Spaghettiwestern met een keer een niet komische Bud Spencer
wijkt af van doorsnee spaghettiwestern vanwege de herfstachtige
landschappen en donkere bossen.Hierdoor ontstaat zeker naar de climax toe een lekker creepy sfeertje. vermakelijke film alleen de inlay van de nederlandse dvd lijkt nergens op,de import versie ziet er veel beter uit!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2010, 15:03 uur
vermakelijke inderdaad creepy spaghettiwestern met een serieuze spencer maar had hem vaker een meer serieuze rol zien spelen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2010, 11:58 uur
Een redelijke spaghetti western, wel wat matig geacteerd, valt voor een keer te doen.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 15:53 uur
ARD (Oggi a me... domani a te!, vrijdag 20 januari, 2:30 uur)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 0:01 uur
Deze laatst aangeschaft en vorige week bekeken.

Mooie spaghetti western met een coole hoofdrolspeler en zijn -tegen betaling- metgezellen.

Interessante originele gemene schurk, die echter -net als film zelf- teleursteld in confrontatie finale. Setting van bosachtige omgeving levert wel mooie plaatjes op.
Vroege rol van Spencer is leuk, zeker omdat hij nu ook al die van bekende krachtpastser speelt.

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 21:46 uur
deze was gisterenavond te zien op de duitse zender NDR

best wel een vreemd maar toch goede western, al ben ik niet zo'n fan van Bud Spencer.

wel een sterke hoofdrol van Brett Halsey (maar in de spaghetti westerns eind jaren 60 noemde hij zichzelf Montgomery Ford) die later best veel voorkwam in amerikaanse tv series in de jaren 70 en 80

in de VS is deze film bekend op DVD als "Today We Kill, Tomorrow We Die"

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 22:52 uur
Wat is er vreemd aan deze film?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 23:03 uur
ik vond het niet een standard spaghetti western terwijl het wel door de italianen was gemaakt in de periode dat ze veel van dit sort films in productie brachten. Tijdens het kijken moest ik ook ineens denken aan Red Sun met Bronson, Delon en Toshiro Mifune (een sort spaghetti western meets samurai film) en ik zie nu dat die van 1971 was, dus later dan deze :?
misschien kwam het vanwege Argento's script? (maar aan de andere kant had hij ook meegewerkt aan de script van OUATITW van Leone)
ik vond het gewoon een beetje vreemd maar kan niet een specifieke reden geven. gewoon de gevoel tijdens het kijken