132.211 gebruikers | 83.365 films | 30.189 regisseurs | 3.421.934 berichten | 4.775.933 stemmen

Dare mo Shiranai (2004)

Drama
141 minuten

geregisseerd door Hirokazu Koreeda
met Yagira Yuuya, Kitaura Ayu en Kimura Hiei

Geïnspireerd op een waar gebeurd 'fait divers' vertelt deze film over de overlevingsdrang van vier kinderen - Akira, de oudste, is nauwelijks twaalf - die door hun moeder aan hun lot worden overgelaten in een appartementje in Tokio. De kinderen, die absoluut bij elkaar willen blijven en daarom zeker niemand willen alarmeren, moeten hun eigen kleine leefwereld organiseren. De buitenwereld merkt niets van het langzame verval van het ouderloze gezin.

Deze film staat op nummer 194 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 11:40 uur
Je kan dat soort berichten bij een paar duizend films wel kwijt. De vragen die je stelt lijken trouwens een teken dat je niet echt hebt opgelet.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 12:56 uur
93.9 schreef:
Dit is een goed voorbeeld hoe dmv een kleine hype, waarin iedereen elkaar volgt in hoog aantal sterren

93.9 schreef:
Desondanks iedereen dit beloont met gemiddeld vier sterren, ga ik dit niet volgen

Hannibal schreef:
Die opmerkingen zijn een goed voorbeeld van iemand die een film gezien heeft, hem saai vindt, en hem daarom maar een "hype"-status geeft, om anderen de schuld te kunnen geven van zijn eigen gebrek aan inlevingsvermogen, niet in staat is begrip te hebben voor het feit dat er mensen zijn die deze film niet saai vinden, maar juist heel erg mooi, en daarom veel sterren geven.

Hannibal: ^O^

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 18:02 uur
Van die hype heb ik bewust weggehaald, ik kan niet in iemands hoofd kijken, maar de ervaring leert dat mensen volgers zijn en minder aan iets twijfelen als iets door massa mensen als zeer goed beoordeeld wordt.
Ik kon niet met de kinderen en hun situatie meeleven, vond de film saai en minstens een uur te lang.
Dat is mijn mening, om dan meteen met phychologische prietpraat te komen over mijn gevoelsleven...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2011, 17:08 uur
93.9 schreef:
Ik kon niet met de kinderen en hun situatie meeleven, vond
Maar dat is toch net zo goed van toepassing op jouw (of mijn) volledige top 10?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2011, 21:55 uur
Films die over het algemeen als zeer goed beoordeeld worden, zal ik zeker sneller kijken.
Die films ondergaan bij mij dan nog wel een grondige objectieve beoordeling.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 12:02 uur
Grondige objectieve beoordeling....

Dat jij die film niet bijzonder vindt, een uur te lang, niet empathie oproepend is jouw SUBJECTIEVE beoordeling. Maak jezelf alsjeblieft niet groter dan dat je bent.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 23:15 uur
Als je ergens je mening over geeft verandert subjectief altijd in objectief. Anders zou je geen eigen mening hebben.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 23:22 uur
Pak het woordenboek er anders nog een keertje bij ...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2011, 15:18 uur

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 6:56 uur
*:)*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 1:10 uur
Prachtige film. Ik keek deze op Canvas back in 2008. Heeft sindsdien een grote indruk op me gemaakt. Nog steeds het magnum opus van Koreeda's oeuvre.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2011, 1:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Helaas een laag cijfer.

- Bijzonder verhaal maar ook bijzonder matig uitgewerkt
- Er zitten echt veel te veel overbodige scenes in waardoor de film veel korter had gekund
- Het camerawerk/montage oogde af en toe ook wat amateuristisch
- De cast was wel goed, met name de rol van de oudste broer
- De regisseur is er niet in geslaagd om me helemaal mee te laten leven met de kinderen,
behalve met de oudste
- Er gebeurt te weinig en eigenlijk wordt het pas interessant wanneer ze worden
afgesloten van water, gas en elektriciteit.
- De dood van het schattige jongste zusje zou moeten aankomen als een
mokerslag maar ook hier slaagt de regisseur er op de één of andere manier totaal niet in
- Het open einde vond ik echt jammer. Worden ze uiteindelijk zo volwassen? Komt de
politie/kinderbescherming er achter? Komt de moeder ooit nog terug....

Mooi en interessant verhaal maar de uitwerking slecht. 2 sterren voor de oudste broer die deze film helemaal in zijn eentje draagt!

2 STERREN *

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 14:57 uur
EliasZ schreef:
- Het camerawerk/montage oogde af en toe ook wat amateuristisch

:T

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 18:59 uur
Het is een goeie film, maar hij duurt echt veel te lang.
De kinderen speelden erg goed, maar het verhaal is te mager om zo'n lange speelduur te vullen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 20:45 uur
Gezeik altijd om een verhaal...