134.880 gebruikers | 85.670 films | 31.038 regisseurs | 3.507.014 berichten | 4.928.226 stemmen

Yee Do Hung Gaan (2002)

Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Lo Chi Leung
met Leslie Cheung, Karena Lam en Maggie Poon

Psychiater Jim Law (Leslie Cheung) is van mening dat wij worden beïnvloed door volksverhalen. Geesten bestaan volgens de psychiater alleen in onze verbeelding. Als Yan (Karena Lam) zich bij hem meldt, omdat zij geesten meent te zien, velt hij al snel een oordeel; Ze zoekt aandacht en gebruikt geesten om die te krijgen. Als Yan genezen lijkt te zijn, wordt de sceptische Jim plots zelf geconfronteerd met een geestverschijning.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2004, 0:47 uur
Leuke film, lijkt een beetje op Dark water .

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2006, 13:45 uur
goeie film maar was minder eng dan ik verwacht had.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2009, 23:17 uur
Dan zal ik maar de eerste recensie neerpennen en proberen uit te leggen waarom deze film absoluut geen hoog cijfer verdiend.

Mijn verwachtingen waren gemengd. Hierboven wordt de vergelijking met Dark Water gemaakt, wat de verwachtingen wat opschroeft. Maar megaman vond hem minder eng dan verwacht. Ik hield dus rekening met een boeiend verhaal en af een toe een leuke scare.

Dat leuke verhaal was helemaal niet leuk. Bovenstaand plot zegt voldoende en er is geen sprake van verrassingen of leuke twist. Allemaal erg standaard.

De film kende bovendien erg weinig scares of geestverschijningen. Sterker nog, het middenstuk lijkt vaak meer op drama dan horror. Het gaat meer om de relaties tussen mensen dan dat er daadwerkelijk naar een geest wordt gezocht. Àls de geest dan al in beeld komt is het absoluut niet eng. Ook het geluid is erg vaag. Geluidseffecten zijn best hard, maar als er iemand gilt kan je het haast niet horen. Ziet er erg amateuristisch uit.

Overall is de film gewoon erg saai. Veel gepraat over oninteressante dingen, geen spanning en een saai verhaal. Een paar leuke scenes maar buiten dat een flinke tegenvaller.