The Kentucky Fried Movie (1977)

249 stemmen | gemiddelde 2,83
Komedie80 minuten
geregisseerd door
John Landismet
Marilyn Joi,
Saul Kahan en
David ZuckerParodie op alle filmgenres van de jaren zeventig met een serie korte losjes verbonden sketches. De film waarmee het trio Jim Abrahams en David en Jerry Zucker (Airplane!, Naked Gun) beroemd werd.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 januari 2006, 8:42 uurDe film is gemaakt met een budget van amper $65.000 en dat kan je er soms wel aan zien. Qua humor is deze film z'n tijd vooruit. In Engeland had je Monthy Python, maar dit is de eerste Amerikaanse versie ervan en de voorloper van Airplane, Hot Shots en Naked Gun. Sommige grappen zijn helemaal gedateerd, maar er zijn gelukkig nog grappen die de moeite zijn. En als je denkt dat je sketches al eens hebt gezien is dat over het algemeen in latere films.
Goeie leerschool geweest dus voor Zucker/Abrahams die nog wat hun weg moeten zoeken, maar regelmatig al op het juiste spoor zitten.
[permalink] geplaatst op 15 maart 2006, 20:17 uurbest wel wat grappige dingen,
maar ook wat knap iritante dingen,
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2006, 1:10 uurNiet zozeer van genoten, had er redelijk wat verwacht, hoewel ik af en toe eens goed gelachen heb. Nuja, het is een oude film... .
BoordAppel schreef:
Ze hadden die sketches niet moeten opnemen en de 'hoofdfilm' a fistfull of yen moeten uitbreiden. Dan was ie n stuk beter geweest. Maar t blijft een leuke film als je van naked gun humor houdt.
Inderdaad!
0,5
[permalink] geplaatst op 6 november 2006, 15:39 uurThe Kentucky Fried Movie
Stomste film ooit
zogenaamd voor mensen met humor.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 juni 2007, 18:42 uurErg leuke film die toch wel als de grondlegger van de moderne parodie gezien mag worden. Parodieën van dit soort stellen tegenwoordig misschien weinig meer voor, deze film is samen met Top Secret! en Airplane! toch wel een klassieker.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 november 2007, 23:18 uurleuke film, alleen n beetje gedateerd
3,5
[permalink] geplaatst op 28 november 2007, 11:48 uurHeel lang gelden gezien maar veel dingen kan ik me nog goed herinneren.
Heb er destijds echt in een deuk van gelegen

Ik zag de film een tijdje geleden voor 2 of 3 euro liggen en baal ervan dat ik h'm toen niet heb gekocht.
I'm melting, I'm melting...What a world

1,0
[permalink] geplaatst op 30 december 2007, 18:15 uurIk vond dit vroeger een erg leuke film kan ik me nog herinneren. Nu snap ik daar niets meer van. Zal de leeftijd wel zijn.
[permalink] geplaatst op 8 juni 2008, 15:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNeder schreef:
die grap met de DAngerseeker ofzo is cool
Je bedoelt die stuntman die temidden van een groepje negers staat met helm en cape...en schreeuwt..."NIGGERS".
Vond ik ook 1 van de beste stukjes van de film.
( Niks persoonlijks )
3,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2008, 23:30 uurErnstig gedateerd maar nog steeds redelijk vermakelijk en onderhoudend is deze tweede flick van Landis. Korte scetches met als meest memorabel filmpje de parodie op Enter The Dragon.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2008, 16:57 uurLang geleden alweer. Aardig (typisch) flauw Landis filmpje met een paar bizarre verhaaltjes en wat geslaagde parodies (vooral die op Enter the Dragon) maar voor de rest vond ik het zo bijzonder niet.
2,5 sterren
4,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2009, 21:18 uurheerlijk droog.. kan me krom lachen om zulke films.
maar de humor moet je wel liggen.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2009, 18:30 uurHeerlijke film, jammer van de lage score op MM, want het is echt een geweldige film. Hele scherpe en goed uitgedachte parodieën. Er zat geen één sketch bij die ik niet leuk vond, maar natuurlijk zaten er een paar bij die ver boven de andere uitstaken. Bijvoorbeeld A fistful of Yen.
Het is een soort van Amerikaanse Monty Python, natuurlijk niet zo goed als Monty Python maar ik denk dat als je een beetje van flauwe humor houdt vind je dit ook geweldig.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 maart 2009, 19:29 uurBlijven toch leuke dingen in zitten.
Army of extraordinary magnitude!
Maar grotendeels toch wel gedateerd en vaak ook wel flauw.
De humor is niet constant aanwezig iig.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2009, 17:51 uurOude film, maar zeker voor iedereen die humor heeft en alle Bruce Lee films kent zou deze film ook moeten kijken
3,0
[permalink] geplaatst op 10 april 2010, 0:11 uurLekkere komedie uit de Zucker/Abrahams stal.
Er zitten lekker veel absurde woordgrappen in, die alleen deze broertjes op het scherm kunnen toveren. Die zorgen een paar keer voor een slappe lach.
Het nadeel met een film die bestaat uit sketches is vaak dat niet alles even grappig is en dat een film zonder een echt verhaallijn niet echt makkelijk uit te houden is.
Uitschieters waren overigens de scene in de rechtzaal en de Bruce Lee parodie.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 juni 2010, 19:08 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSommige stukjes zijn echt te slecht voor woorden natuurlijk. Die met die porno zijn echt te flauw bijvoorbeeld, "
show me you're / your nuts", waar haal je het vandaan

...
Maar gelukkig zijn er genoeg grappige stukjes. Abrahams en de broertjes Zucker zijn af en toe echt geniaal met het de draak steken met alles waar ze de gelegenheid toe krijgen. Zoals bijvoorbeeld met Aziatische namen: "
Guard number one is a senior on Klahn's mountain, and aspires to be a research chemist. Welcome, please, Hung Well! Guard number two is a real skating buff. A warm welcome for Long Wang! Traveling comes naturally to guard number three, as he's a licensed airplane pilot. Welcome, please, Enormous Genitals!"