Nicholas and Alexandra (1971)

16 stemmen | gemiddelde 2,81

Verenigd Koninkrijk
Drama /
Oorlog189 minuten
geregisseerd door
Franklin J. Schaffnermet
Michael Jayston,
Janet Suzman en
Roderic Noble1907, Moskou. Tsaar Nikolaas II heeft problemen met de oorlog met Japan, die niet te winnen lijkt. Zijn vreugde over de geboorte van zijn eerste zoon wordt overschaduwd door de ontdekking dat de jongen hemofilie heeft. Zijn vrouw laat zich erg beïnvloeden door Rasputin, die beweert genezende krachten te hebben. Het volk wil een Duma en gelooft niet dat hun tsaar iets wil doen. De opstapelende problemen komen tot een wereldoorlog en een volksopstand.
[permalink] geplaatst op 5 mei 2004, 12:43 uurMet de legendarische B.A. Baracus als Nicholas...
[permalink] geplaatst op 5 mei 2004, 13:40 uurIk denk dat je daar een fout maakt. De rol van Nicholas wordt gespeeld door Michael Jayston.
De geboortenaam van Mr T. was Lawrence Tureaud en bij The A-Team speelde hij inderdaad Sgt. Bosco Albert 'B.A./Bad Attitude' Baracus, maar in deze film is van hem geen enkel spoor...

[permalink] geplaatst op 5 mei 2004, 14:05 uurspeedy23 schreef:
Ik denk dat je daar een fout maakt.
Eerder een stom grapje

[permalink] geplaatst op 1 juni 2007, 17:34 uurik vind dit een geweldige film!
zeker als je heletijd de familie plezier zit hebben en zo en dan worden ze afgeknald

3,5
[permalink] geplaatst op 7 april 2008, 23:04 uurMerkwaardig dat er zo weinig op deze film is gestemd. Nota bene de afgelopen jaren enkele malen op TV geweest en zeker niet slecht. Goed, hier en daar wordt er wat gesjoemeld met de waarheid, maar in grote lijnen blijven de tragische Nicolas en zijn familie goed overeind in deze film. Wat mij betreft best wel het bekijken waard.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 juli 2008, 21:53 uurKeer terug naar het Keizerlijke Rusland, beleef het drama van Nicolaas II en zijn gezin en begeef je in de pracht en praal van het Russische Hof.
Deze film begint met de geboorte van Tsarevich Alexei in 1904, in een tijdspanne van 3 uur worden 14 jaar uit de doeken gedaan. Nicolaas trok ten oorlog tegen Japan, in 1905, met grote verliezen. In de steden is er onvrede na de bloedige zondag van 9 januari 1905 die tot de eerste revolutie zou leiden. In de Keizerlijke kringen maakt men zich grote zorgen over Tsarevich Alexei die aan Hemofilie leidt, waardoor gebedsgenezer Rasputin aan het Hof wordt ontvangen.
Langzaam wordt de weg vrij gemaakt voor de val van het Keizerrijk en de ondergang van het Keizerlijke Huis Romanov. Langzaam maar zeker wordt het lot van de Keizerlijke familie zeker als de Revolutionaire partijen aan populariteit winnen. De revolutie zou uiteindelijk niet alleen een einde maken aan de heerschapij van de Romanovs maar ook aan het leven van de Tsaar en zijn gezin.
Uitstekende acteerprestaties van Michael Jayston(als Tsaar Nicolaas II), Janet Suzman(Tsarina Alexandra), Roderic Noble(Tsarevich Alexei) en Tom Baker(Rasputin). Je leeft je echt in in de wereld aan het hof, de zorgen om de Tsarevich en de horror van de revolutie.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 15:29 uurNet stukken van gezien. Ben een hele tijd geïnteresseerd geweest in de Romanov's en vond, wat ik er van gezien heb, best aardig. Mooi einde ook.