132.217 gebruikers | 82.973 films | 30.189 regisseurs | 3.422.115 berichten | 4.776.388 stemmen

locatie: Films » Fahrenheit 9/11 (2004) » Info

Documentaire
110 minuten

geregisseerd door Michael Moore
met Michael Moore, George W. Bush en John Ashcroft

Fahrenheit 9/11 handelt over de vermeende relatie tussen de families van George Bush enerzijds, en de families van Osama bin Laden anderzijds. De film start kort na de controversiële verkiezingsuitslag van november 2000. Al Gore aanvaardde de nederlaag en George Bush werd de nieuwe president van de Verenigde Staten. We volgen Bush tijdens zijn eerste maanden 'in office' tot aan de dag waarop de Verenigde Staten de zwaarste terroristische aanslagen uit hun geschiedenis meemaken: 11 september… Moore analyseert de periode na de aanslagen: de omverwerping van het Taliban-regime in Afghanistan en Moore neemt vooral de aanzet voor de oorlog in Irak zwaar op de korrel.

gebruiker
bericht

Pastichio Rocker
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2009, 16:33 uur
Alsof alles wat in die docu's van Moore wordt gezegd de waarheid is. De film bestaat voor 75% uit speculatie en manipulatieve editing. Michael Moore is een meester in het verdraaien van de waarheid.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2009, 16:37 uur
Helaas heb je de docu's van Moore niet meer nodig om het misdadige regime aan te tonen.
De huidige feiten die boven water komen maakt Fahrenheit 9/11 nog mild.

Het vergelijk met Hitler gaat natuurlijk niet op, maar door onachtzaamheid 3000 doden en door grootheidswaanzin 10 duizenden extra maakt van Bush en consorten natuurlijk gewoon oorlogsmisdadigers.

O er werd ergens over 'bronnen' gesproken. Nog één omdat goede bronnen meestal met tweeën komen.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Fahrenheit 9/11 (€ 5,00)
exclusief € 1,19 verzendkosten

Fahrenheit 9/11 (€ 7,99)
gratis verzending

Fahrenheit 9/11 (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2009, 17:54 uur
Een documantaire die je ook nog vermaakt!

Ik vond hem best wel goed.. als product.. de feiten die erin wordt verteld is een heel ander verhaal.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2009, 17:35 uur
Stephan schreef:
De huidige feiten die boven water komen maakt Fahrenheit 9/11 nog mild.

En de waarheid komt altijd naar boven !!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2009, 22:19 uur
uiteraard een kant van het verhaal. Maar het maakt wel duidelijk dat de Irak-oorlog een gedlzaak was en totaal niets met een vredesmissie te maken heeft. De vraag blijft: Wat geeft Amerika het recht om te oordelen over de wereld?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2009, 1:31 uur
Aardige docu van Michael Moore. Zoals gewoonlijk niet overal zo overtuigend (vooral het begin met de Saudi-connecties) en her en der vast dik aangezet. Hij blijft natuurlijk erg eenzijdig en ik kan niet alles klakkeloos voor waar aannemen. Echter deelt ie een paar rake klappen uit tegen het Bush-regime. Er zijn idd vreemde dingen gebeurd rond de aanloop naar de Irak-oorlog en al is maar 20% waar wat hij verkondigt van wat fout is gegaan, dan nog is dat schokkend te noemen.
De toon is opvallend minder humoristisch (kan ook niet anders) en sommige beelden vond ik ronduit schokkend, vooral het laatste gedeelte met verminkte lichamen en die moeder die haar zoon is verloren. Wees gewaarschuwd: zo vermakelijk is deze Moore-docu niet, maar boeiend is ie zeker.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 23:06 uur
Michael Moore zoals Michael Moore is: 2.00 (1.90)
Na het zien van Sicko werd duidelijk hoe Michael Moore zijn documentaires benadert, en op dat punt doen deze prent en Sicko nauwelijks voor elkaar onder. Veel persoonlijke invloeden, enigszins getinte reacties van betrokkenen en uiteraard de nodige speculaties die overigens nauwelijks zijn gefundeerd en slechts in geringe mate iets aan deze documentaire toevoegen. Het is weliswaar de werkwijze van Moore, maar ik kan me daar niet altijd in vinden. Het punt dat Moore wil maken hangt op zijn zachtst gezegd nogal onsamenhangend in elkaar, iets dat met name in het laatste uur het niveau sterk doet dalen. Zo worden de idealen van één enkele vrouw die haar zoon in de oorlog heeft verloren breed uitgemeten, die bovendien met slappe argumenten deze dood tracht te rechtvaardigen. Hoe triest het ook is voor die vrouw, Moore zou beter moeten weten en zich niet mee laten slepen door dit soort verhalen. Sicko vond ik al niet echt geweldig op de cruciale momenten, maar daar duikt Fahrenheit 9/11 nog eens ver onder...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 22:25 uur
Niet echt geweldige docu. Ben door alle Moore documantaires aan het gaan, dit was mijn tweede. Helaas viel hij tegen. De punten die gemaakt worden zijn goed, het verhaal dat hij verteld was voor mij al min of meer bekend. Dat er veel dingen niet goed zijn aan de oorlog in Irak wist ik al, en deze film heeft daar weinig aan toe te voegen. In die zin faalt deze documantaire dan ook: Ik heb weinig tot niks nieuws geleerd.

Toch zater er best leuke stukken in, en zijn sommige persoonlijke verhaal interessant om te horen. Ik was nog vrij jong in de tijd van de 9/11 aanslag, maar ook daar werd niet echt iets nieuws verteld. Het beste stuk is denk ik dan ook wanneer er wordt verteld over hoe Bush was voor deze gebeurtenis; als president, als governor en als handelaar.

Daarnaast zijn de scenes die over de Patriot -act gaan toch ook stukken die me vermaken (hoewel schokken ook het goede woord zou kunnen zijn). Het verhaal van de man in de sportschool is toch een ver van je bed show, maar Moore weet het goed te brengen. Ik kende de Patriot act, maar wist niet dat het ook voor dit soort pietluttige dingen ingezet werd.

Het grootste probleem aan Fahrenheit 9/11 is dat Moore te duidelijk een punt wil maken, en hij te veel blijft drammen op dezelfde feiten. Zo gaat hij te lang door over de Bin Laden familie. De eerste keer is het iets nieuws, maar door het over een kwartier uit te smeren wordt het gewoon minder interesant, en dat is wat er vaak gebeurd: Hij maakt een punt, haalt er mensen bij om het bij te staan, maar blijft te lang hangen om dit punt te maken.

Hij duurt in mijn ogen ook te lang, maar ik heb me toch wel redelijk vermaakt tijdens de bijna 2 uur, hoewel ik best regelmatig toch wel mijn ogen (en gedachten) liet afdwalen. Dan wel naar mijn horloge, dan wel naar de openstaande internet pagina. Toch zijn de eerste 10 minuten van elk hoofdstuk de moeite waard, en daarom toch nog de relatief hoge.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2011, 20:02 uur
Heh heh, na dat Zeitgeist geneuzel kon ik wel een rationele 9/11 docu gebruiken.

Vooral in het eerste deel wordt alles met veel humor gebracht, weliswaar wat anti-Bush en geforceerd, maar geeft wel de feiten weer en trekt geen irrationele verbanden. Heb verder ook weinig met Bush, heb eigenlijk zelden/nooit vernomen dat hij iets nuttigs heeft betekent voor Amerika. Vind het maar een schijnheilig mannetje.

Stuk over 9/11 is ook interessant. Ook de feiten rondom de Bin Laden familie, en gelukkig wordt in deze docu (in tegenstelling tot Zeitgeist) er geen idiote complottheorie omheen gebouwd. Gewoon de feiten op een lekker cynisch toontje.

Het gedeelte over Irak raakte me, vooral het rekruteren van soldaten vond ik schokkend. Het gedeelte met de moeder vond ik ook aangrijpend, versterkt toch wel het feit van zinloze oorlogsvoering.

Erg goede Michael Moore, 4*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2011, 19:13 uur
Naar aanleiding van de dood van Osama Bin Laden heb ik deze nu eens helemaal gekeken, en kan niet anders zeggen dat Moore een geweldige documentaire maker is. Ik slik alles wat er gezegd wordt voor zoete koek. Noem het naief, noem het whatever, maar ondanks dat de hele docu op een ding aanstuurt worden er keiharde waarheden vertoond. Het is een feit dat alleen de armste bevolking zich aanmeld voor het Amerikaanse leger, het is een feit dat zodra de eerste troepen in Iraq aankwamen de plannen al klaarlagen voor het overnemen van de olievelden van dat land, de banden tussen Bush en de Bin Laden groep is zo overduidelijk, en daarom is het zo bijzonder dat zelfs na films als deze er niets veranderd. Verder gaat het leven hier gewoon verder als normaal, maar de beelden van dat dode jongetje op die kar en die gewonde kindertjes blijven op mijn netvlies staan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 15:45 uur
Ontluisterend, bizar, shocking en bedroevend. De amerikaanse politiek is verrot en corrupt tot op het bot. Ik snap uitermate goed dat je met editing veel kunt bereiken maar de wijze waarop Bush blijft zitten na het vernemen van de aanslag op 11 september is hemelschrijend triest. Kijk naar zijn ogen: het licht is aan maar er is niemand thuis...Ongeacht of Moore in deze docu zijn punt wil maken en selectief is, is het mij wel duidelijk. Cash is king en Amerika (en zeker de elite) gaat over lijken. :r

Let wel, ik ben belezen en niet naief en aardig op de hoogte van dit 'hoofdstuk' maar deze beelden is wel de druppel...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2011, 19:03 uur
Het eerste gedeelte van de documentaire viel me echt zwaar tegen. Hierin probeert hij de Amerikaanse regering weg te zetten als een aantal tirannen die alleen op macht uitzijn. Dit kwam zwaar geforceerd over, en was bovendien totaal niet prettig om naar te kijken.

Het 2de gedeelte daarentegen, leek wel een andere film. Hierin werd op een humanitaire manier getoond wat voor negatieve effecten de oorlog wel niet heeft. Een wereld van verschil in verhouding tot het eerste uur wat ik vooral een hoop gewazel vond.

Overal viel deze documentaire me tegen. Michael Moore's bowling for columbine is toch echt van een paar niveau's hoger.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2011, 21:53 uur
caelers8 schreef:
...wereld van verschil in verhouding tot het eerste uur wat ik vooral een hoop gewazel vond.

Maar wat is de reden dat je het als 'gewazel' bestempeld?