Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)
Alternatieve titels: Asterix & Obelix: Missie Cleopatra, Asterix and Obelix Meet Cleopatra, Asterix en Cleopatra

798 stemmen | gemiddelde 2,86

Frankrijk / Duitsland
Familie /
Komedie107 minuten
geregisseerd door
Alain Chabatmet
Gérard Depardieu,
Christian Clavier en
Monica BellucciDe Egyptische koningin Cleopatra sluit een weddenschap af met de Romeinse keizer Julius Caesar, die denkt dat het haar niet zal lukken om in drie maanden tijd een nieuw paleis voor hem te bouwen. De eer van het ontwerp valt Numerobis ten dele. Mocht hij niet slagen in zijn missie, dan zal hij worden gevoerd aan de krokodillen. Hij vraagt hulp aan zijn oude vriend Panoramix uit Gallië. Asterix en Obelix helpen de oude druïde in zijn reis naar Egypte.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 0:19 uurWouter schreef:
Ver-schrik-ke-lijk.
Alleen de NL-gesproken versie is
Ver-schrik-ke-lijk... ik ga er vanuit dat je die hebt gezien?, in 't Frans komen de grappen wel aan

1,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 21:00 uurCinemaniak schreef:Wouter schreef:
Alleen de NL-gesproken versie is
Ver-schrik-ke-lijk... ik ga er vanuit dat je die hebt gezien?
Ten onrechte. Was hartstikke Frans.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2011, 9:47 uurLeuke film!
Maar moet zeggen dat ik de Nederlanse versie vele malen leuker vindt dan de Franse.
De grappen komen in de ondertiteling lang niet zo goed uit de verf als dat ze gewoon gesproken worden (nederlands of engels)
Vind deze film eigenlijk heel erg leuk tot ik gister vor het eerst het "origineel" gehoord had.... toen was ie opeens een stuk minder leuk.
Dus voor degene die em nog willen gaan kijken raad ik aan om de Nederlandse Versie te gaan kijken!
3* (voor de Nederlandse Versie)
2,5
[permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 21:34 uurFlauwe film, met soms best nog wel leuke grappen. Maar niet goed genoeg...
2,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 20:49 uurSaai vervolg op ' Asterix en Obelix contra Ceasar'.
De pruik van Obelix is heel nep een de kleding van de personages best nep. In deze film gebeurt er niet zoveel en als er grappen worden gemaakt komen ze bijna niet aan.
Verder ook een stuk nepper als zijn voorganger als het gaat over special effects. Onlangs dat zijn er wel een aantal aardige stukjes in de film zoals bij het liedje:He,I feel good. Met het verhaal zit het ook wel goed, want dat is bijna letterlijk uit het stripboek overgenomen.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 21:05 uurLeuke film voor het hele gezin, ook pa en ma kijken met plezier mee!
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 21:29 uurqwertzu schreef:
Leuke film voor het hele gezin, ook pa en ma kijken met plezier mee!
Pa zal alleen kijken voor Monica Bellucci

2,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 10:31 uurGeen onverdienstelijk vervolg. Er is weer goed op de details gelet. De sets en kostuums zijn weer prima verzorgd. De effecten gaan er ook mee door. Het verhaaltje is verder verteerbaar, en de goed gekozen cast leeft zich weer goed in, in hun rollen. Minder dan de eerste film, maar toch vermakelijk kijkvoer. 2,5 Ster.
2,5
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 7:15 uurVond hem juis beter dan het eerste deel. Minder rommelig en minder schreeuwerig allemaal. Dan vond ik dit toch een stuk vermakelijker.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2011, 10:58 uurgisteren op tv gezien, normaal zou ik dit niet huren, maar ik vond de film onverwachts erg leuk en wat een prachtige vrouwen!
Ik heb toch een aantal keer smakelijk moeten lachen....
Leuk dat het verhaal zo herkenbaar was vanuit de strip die ik tig jaar geleden heb gelezen.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 23:36 uurBeste Astérix-film.
Dit is heel wat beter dan het oersaaie deel 1. Leuke settings, grappige situaties en een heleboel over-acting. Franse films, hé... 3*