134.885 gebruikers | 85.681 films | 31.041 regisseurs | 3.507.212 berichten | 4.928.529 stemmen

locatie: Films » Two Bits (1995) » Info

Drama
85 minuten

geregisseerd door James Foley
met Jerry Barone, Mary Elizabeth Mastrantonio en Al Pacino

De zomer van 1933 in South Philly. De 12-jarige Gennaro woont alleen met zijn moeder en zijn opa. Zijn opa zit de hele dag in zijn stoel en heeft een kwartje stevig in zijn hand. Gennaro wil graag de munt hebben voor de bioscoop. De opa heeft hem die beloofd, maar is nog niet van plan die te geven totdat er wat dingen zijn opgelost met een vrouw uit het verleden.

gebruiker
bericht

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2003, 12:20 uur
Mooie kleine film een dikke 6 dus 3 * ps 4.99 euro bij kruitvat.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2004, 15:26 uur
Deed me eigenlijk in zekere zin aan 'a bronx tale' denken, zéér mooie film. Maar gewoon te voorspellend en het verhaal op zich is gewoon echt flinterdun ! Je moet er maar op komen. En toch boeide de film mij, :s Ik geef er toch 'n krasse 3.5 voor

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Two Bits - a Day To Remember (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Two Bits - a Day To Remember (€ 5,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Two Bits - a Day To Remember (€ 5,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2005, 22:33 uur
Al Pacino fans uitwijken !

Absoluut zijn slechtste optreden.

basketballerke
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2006, 13:52 uur
pacino schreef:
Al Pacino fans uitwijken !

Absoluut zijn slechtste optreden.

Zo erg slecht is het niet. Maar het is inderdaad geen aanrader. Geen goed verhaal. Gaat nergens over en dat joch, die Gennaro, werd ik helemaal ziek van.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2006, 19:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Heel erg leuke film.

Door de eenvoud word er een erg sterke sfeer gecreeerd. Je ziet het Italie van toen (met de opkomst van de nazi's) door de ogen van een klein jongetje. Je beleeft de armoede, de problemen van mensen ( de pedofiele docter) en de opkomst van de invloed van de amerikaanse cultuur veel heftiger door de ogen van dat jongetje. Er gebeuren zwaare dingen in het verhaal maar ook veel leuke en typisch vrolijke dingen. Het geouwehoer om dat kwartje bijvoorbeeld :D. Al Pacino speelt niet zijn sterkste rol maar ook absoluut niet zijn slechtste! Hij speelt een erg leuke opa met een optimistische kijk op de wijsheid die hij in zijn leven heeft vergaard.

De film sleept je mee in de sfeervolle kinderwereld van Gennaro en laat je met een goed gevoel achter.

neo
(moderator)
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 september 2008, 22:46 uur
Het algehele uiterlijk en muziek zorgen voor een mooie nostalgische sfeer, maar daarmee is het helaas niet meteen een goede film. De levenslessen van een stervende uil en het eeuwige gezwets over dat kwartje begonnen mij nogal de keel uit te hangen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2008, 18:41 uur
Kleine film waarin aardig gespeeld wordt door Pacino en de mensen om hem heen. Hij is als opa wel slecht gegrimeerd en de aankleding van de tuin waarin hij verblijft was ook niet geweldig. Het geheel is niet onaardig.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2009, 17:42 uur
Zou een leuk verhaal kunnen zijn tussen opa en kleinkind op zondagmiddag bij een stukje cake, maar om dit echt in filmformaat te moeten aanschouwen vond ik het niet echt boeiend genoeg.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2010, 14:10 uur
magere film met een erg dun verhaal. Op een gegeven moment werd ik helemaal gek over dat gezeur van die 25 cent. Wie verzint het sowieso om in een recessie een bioscoop te openen als niemand geld heeft? Dat terzijde kwam DeNiro ook niet echt overtuigend over.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2011, 10:59 uur
Inderdaad niets voor Pacino fans. Viel me flink tegen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 19:34 uur
Eenvoudig maar mooie film. Pacino overtuigde wel niet helemaal in zijn rol als oude man.