134.885 gebruikers | 85.681 films | 31.041 regisseurs | 3.507.209 berichten | 4.928.521 stemmen

Suk San: Sun Suk San Geen Hap (1983)

Alternatieve titels: Zu: Warriors from the Magic Mountain, Xin Shu Shan Jian Xia

Suk San: Sun Suk San Geen Hap (1983)
31 stemmen | gemiddelde 2,83
mijn stem:
Hongkong
Avontuur / Fantasy
95 minuten

geregisseerd door Hark Tsui
met Yuen Biao, Adam Cheng en Sammo Hung

Yuen Biao is een soldaat die verdwaald is in de magische bergen, waar kwade geesten en demonen leven. Hij ontmoet er enkele goede meesters en volgelingen. Samen gaan zij de strijd aan tegen het kwaad om de wereld te redden...

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2002, 16:19 uur
Zu is zeg maar de voorloper van "Crouching Tiger, Hidden Dragon". Dit is een echte kung fu/fantasie film vol met vlieg scenes, geesten en zeer slecht nasynchronisatie (in het chinees, ik heb het niet over de engelse versie). Duurt wel te kort vindt ik en de einde is te snel voorbij. Maar echt een klassieker van Tsui Hark en hoort zeker naast die andere bekende films van HK: "Peking Opera Blues" en "Chinese Ghost Story".

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2002, 11:21 uur
Krijg nou wat, ik dacht ff dat hij de regisseur was van Double Team en Knock Off, maar dat is kennelijk Hark Tsui :P

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Zu: Warriors Of The Magic Mountain (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2002, 21:08 uur
Double Team en Knock Off, kijk dat zijn nou eenmaal Van Damme klassiekers!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 10:28 uur
En die zijn wel van dezelfde regisseur, maar ach iedereen maakt fouten.

Zu is in ieder geval FANTASTISCH.

En Tsui Hark is bezig met een remake/vervolg! Zu Warriors. Samen met Yuen Woo Ping!!!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2003, 19:22 uur
Van mijn part mogen ze deze houden. Meesterlijke dialogen zoals deze:
X: Ik ben Lange Wenkbrauw, oprichter van de E-mei-Clan.
Y: Bent U een goeierd?
X: Natuurlijk, anders zou ik toch geen wit dragen!!!

Indien ik ooit naar China ga draag ik zeker wit om een goeierd te zijn... 1/2* voor de humor + 1* voor de choreografie.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2006, 14:15 uur
en ik maar denken dat "Zu: Warriors From the Magic Mountain" uit 1983 dezelfde film was als "Legend of Zu" uit 2001.

Vandernagel
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2007, 16:45 uur
Het verhaal is dunnetjes en hopt heen en weer en de dialogen zijn soms dramatisch. Maar als kungfu-liefhebber kan ik wel tegen een stootje. En trouwens, ik heb wel erger gezien.

Deze film heeft een komische noot met de typische aziatische humor. Vroeger vond ik dat te erg voor woorden maar tegenwoordig leuk. Raar maar waar. Wanneer ze op het slagveld doen alsof ze dood zijn en later wegrennen. Gewoonweg briljant als de helft van alle doden op het slagveld blijkbaar hetzelfde idee hadden. Dood faken en dan wegrennen. _O^

Leuke vechtscènes waarbij de belangrijkere individuele gevechten goed zijn gechoreografeerd. Verder een hoop kunst- en vliegwerk, waarbij heel veel gebruik wordt gemaakt van wires, in comco met matige effecten. Het montagewerk viel wel wat tegen en hetzelfde geld voor het geluid en de licht.

Al met al een onderhoudende kungfu-flick in de fantasy genre. Niet mijn favoriete genre maar tegen de verwachtigen in zeer vermakelijk.

3,5 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2009, 19:54 uur
Leuk!

Die oude Hark's zijn echt verrassend vermakelijk en hun tijd ver vooruit. Vroege voorvader van films als Chinese Ghost Story die er bij momenten echt al erg tof uitziet.

Wel iets teveel sfx die zo uit een Gojira film gepikt lijken. Die stiftgekleurde effecten zijn nu niet bepaald mooi, daartegenover staan wel geniale belichting en zeer sfeervolle decors. Ook al wat inventief camerawerk gepaard met slimme edits om zo de gevechten wat op te fleuren.

Hou verder wel van dit soort warboelfilms. Een hoop maffe mensen met speciale krachten in een treinwrak van een verhaal. Het gaat snel over en weer, is soms moeilijk te volgen, maar oh zo vermakelijk.

Acteerwerk en humor zijn duidelijk HK, een acquired taste. Kan er mij niet aan storen, bij momenten zelfs erg leuk. Verder nog leuke bijrolletjes van Sammo Hung en Hark zelf (raar mannetje is dat toch) en het resultaat is een ultravermakelijk spektakelstuk met af en toe de meest barre special effects.

Was er al een tijdje erg benieuwd naar, al had ik er niet al te veel van verwacht. Is me enorm meegevallen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2010, 5:29 uur
Wel een lekker rommeltje inderdaad. De eerste helft vond ik goed te doen, maar met name de special effects in de tweede helft begonnen toch een beetje pijn aan mijn ogen te doen.
De humor vind ik er wel goed bijpassen. Als het echt bloedserieus was gedaan denk ik niet dat het beter was geworden.