134.880 gebruikers | 85.674 films | 31.041 regisseurs | 3.507.055 berichten | 4.928.280 stemmen

Cannon for Cordoba (1970)

Alternatieve titel: Dragon Master

Cannon for Cordoba (1970)
8 stemmen | gemiddelde 3,62
mijn stem:
Western
104 minuten

geregisseerd door Paul Wendkos
met George Peppard, Giovanna Ralli en Raf Vallone

Rod Douglas (George Peppard), een kapitein in het Amerikaans leger, krijgt de taak om een kanon van generaal Pershing, dat de gewetenloze Mexicaanse bandiet Cordoba gestolen heeft, terug te brengen. Samen met een groep van mislukkelingen trekt Douglas de grens over om er een bloedig gevecht te leveren omwille van een kanon.

gebruiker
bericht

quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2005, 13:27 uur
Behoorlijk groot opgezette film; onderhoudend, maar met een rommelig en snel in elkaar gezet plot; 3*

Barfly
(crew)
avatar van Barfly
quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 1:27 uur
Een goed rol van George Peppard, met flink wat sigaren tussen de lippen, als was het een aflevering van The A-Team.
Een grote bijrol voor Pete Duel, de man die vooral bekend werd (in Nederland in ieder geval) door zijn rol van Hannibal Heyes in de tv-serie "Alias Smith and Jones". Die (leuke) serie kreeg een roemloos einde nadat Duel zelfmoord pleegde en zijn vervanger in de serie niet van hetzelfde kaliber was.

Over de film zelf: Heel aardig met momenten, maar ook wel een beetje een "van welke films heeft deze film wat gejat-quiz". Ik zou zeggen in ieder geval van "The Magnificient Seven" en "The Professionals".
Geen verkeerd uitgevoerd geheel, maar ook niet dat ik ergens op het puntje van de stoel heb gezeten.