Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
2854 stemmen | gemiddelde 3,47
mijn stem:
Bookmark and Share
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland
Avontuur / Fantasy
161 minuten / 174 minuten (extended version)

geregisseerd door Chris Columbus
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Vlak voor zijn tweede jaar op de Hogwarts School voor Hekserij en Tovenarij wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gilderoy Lockhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Hogwarts-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2010, 15:07 uur
Chris Columbus aan het roer betekent nog steeds een kinderachtig neigende film. HP en zijn homies zijn nog steeds een stel broekies, die maar niet volwassen willen worden. Wat overblijft is een lange 'tussenfilm' naar het betere deel 3 en 4.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2010, 15:12 uur
Vinokourov schreef:

In deel 1 was Harry pas 11 en in deel 2 was hij 12, hopelijk besef je dat erbij ;). Jij was zeker ook al verschrikkelijk volwassen op die leeftijd?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 21:22 uur
ik blijf lachen bij deze heb hem laatst nog met me vriend gekeke en moest weer lachen om Ron de leraar van de verweer tegen de zwarte kunsten

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2010, 16:58 uur
Ik vind dit deel van de harry potter films toch wel het minste.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 23:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Brak. Net zoals het eerste deel.

Blijf mij erover verwonderen dat de CG in deze films zo slecht is. Ze zijn toch opgezet als grootste Hollywood films, maar maken dat absoluut niet waar. Ook hier weer veel CG die gewoon echt niet meer kan, zeker gezien de grootsheid en het bombast van de andere aspecten. Perfecte voorbeeld zijn die Gollum clone en het bijna ET-waardige vliegeffect van de wagen.

Ander probleem blijft de soundtrack die de film een enorm kinderlijk airtje meegeeft. Hoewel er zeker wat duistere scenes inzitten (vooral dankzij de decors), blijft alles erg luchtig en jolly. Dat steekt regelmatig. Daarnaast gewoon vreselijk muziek die opvallend aanwezig is en blijft.

Ander blijvend irritatiepunt is Radcliffe die werkelijk onuitstaanbaar overkomt. Maakt dat zijn continue net-reddingen en bijna-maar-toch-niet doodsmomenten (oh, heeft zo'n Pheonix helende tranen, handig zeg!) des te vervelender. Dat rosse jong blijft wel redelijk, verder ook een oude Fast Show bekende gespot, maar daarnaast niet echt bepaald goed acteerwerk kunnen bespeuren.

Enige pluspunt zijn de wat duisterdere settings, al onderstrepen die eigenlijk nog iets meer hoe Harry Potter zich toch vooral toespitst op de jongere kijkers. Het verhaaltje is oeverloos saai en duurt en duurt. En duurt. Hoe men hierrond 160 minuten kan vullen is mij nog steeds een raadsel. Na 30 was ik het alweer moe.

Benieuwd naar deel 3, meer door het imago dan door de eerste twee delen, want die voorspellen erg weinig goeds.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2010, 11:13 uur
Vergeet niet dat vooral de eerste boeken echt kinderverhalen zijn en dat de film dat na wilt bootsen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2010, 13:00 uur
Onderhond schreef:

Drie is mijns inziens de beste. Laten we hopen dat die een hogere score krijgt.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2010, 12:03 uur
Chris Columbus maakt er net als de vorige film een perfecte kinderfilm van. Al is de film wel wat verouderd ondertussen. Je voelt wel dat de stijl de goeie richting uitgaat en Columbus weet niet goed wat hij moet doen: mikken op het naïeve 'wow'-effect of meer sfeer brengen. Daardoor is de film nogal wisselvallig geworden. Het acteerwerk begint wat vorm te krijgen doordat de personages zich meer thuis voelen, al is er nog zeer veel werk aan. Van de kindsterren komt enkel Ron er goed van af, al begint Malfidus ook vorm te krijgen. Iets beter dan de vorige film, al zorgt de irritante Dobby terug voor een minpunt. Resultaat is dezelfde score als deel 1.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2010, 20:35 uur

miestrieuse???? :T

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juli 2010, 18:30 uur
Ja dat is een fout. :N

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 14:24 uur
De introductie van Lucius Malfoy (Jason Isaacs), meesterlijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 15:23 uur
leuke film en stukke beter dan deel 1.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2010, 13:06 uur
Ik vind het wel spijtig dat echt alles wat er gebeurt en Harry & zijn vrienden meemaken, tot in de kleinste details, deel uitmaken van het grotere verhaal. Hierdoor voelt het voor mij ook een beetje fake aan.. precies alsof er nooit andere dingen gebeuren die er niets mee te maken hebben. Al is dit enigszins ook wel begrijpelijk aangezien de film zo al meer dan 2u duurt. Voor de rest waren de special effects niet echt top. De spin zag er ook super fake uit. Buiten deze minpuntjes is het wel een goede & vermakelijke film .

niet ingelogd

116.201 gebruikers | 69.739 films | 25.782 regisseurs | 2.779.788 berichten | 3.869.506 stemmen