134.882 gebruikers | 85.675 films | 31.041 regisseurs | 3.507.068 berichten | 4.928.309 stemmen

locatie: Films » The Killers (1964) » Info

Misdaad / Film noir
93 minuten

geregisseerd door Don Siegel
met Lee Marvin, Angie Dickinson en John Cassavetes

Twee huurmoordenaars proberen uit te vinden waarom hun laatste slachtoffer gewoon bleef staan en zich liet vermoorden zonder te proberen er iets aan te doen. Ze komen op het spoor van de femme fatale Sheila Farr en de rijke, verraderlijke Jack Browning.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2002, 23:49 uur
Goede film waarin vooral de rol van Ronald Reagan me fascineerde. Tuurlijk wist ik dat hij vroeger acteur was maar aangezien ik nog nooit een film met hem gezien had vond ik het toch typisch om hem te zien acteren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2003, 21:35 uur
Deze Killers is gemaakt naar een boek van Hemingway en een remake van de film noir van Robert Siodmark. Ik prefereer deze vanwege de geweldige cast:
Lee Marvin in zijn meest meedogenloze rol, Angie Dickenson als femme fatale, Ronals Reagan zeer overtuigend als berekenende zakenman/boef en ten slotte John Cassevetes als de hoofdpersoon die zich door Angie het hoofd op hol laat brengen. In een bijrol verder nog Clu Gulager als een totale psychpaat. De manier waarop hij en Marvin in de openingsscene een blinde man bedreigen is klassiek.
Don Siegel maakte deze film nb oorspronkelijk voor televisie.
de volle 5*

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Killers (€ 4,99)
exclusief € 1,90 verzendkosten

Natural Born Killers (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Lesbian Vampire Killers (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2004, 13:06 uur
Alleen al leuk om Reagan eens te zien acteren als bad guy.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2004, 13:10 uur
Reagan heeft best in veel films gespeeld zie ik op IMDB
PS: nooit van zijn (Reagan) films gehouden en ook als president :D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 0:46 uur
hmm..
Heb vastgesteld dat de Criterion DVD twee versies van "The Killers" herbergt, deze en één uit 1946. En met Engelse ondertitels. Mijn interesse is gewekt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juni 2011, 22:14 uur
Een van de beste films van Don Siegel, klassieker. Tevens een van de films waaruit Tarantino zijn inspiratie haalde.