Alias (2002)

geregisseerd door
Jan Verheyenmet
Geert Hunaerts,
Hilde De Baerdemaeker en
Veerle DobbelaereDe vriendinnen Eva en Patti zijn er toevallig getuige van hoe een vrouw uit een raam valt en te pletter stort op het voetpad. Meer zelfs, Eva heeft het gefilmd. Op weg naar het station komen ze Dieter tegen. Eva voelt zich erg tot hem aangetrokken en gaat met hem mee naar huis. De volgende dag nemen ze afscheid zonder dat er iets gebeurd is. Een paar dagen later duikt Dieter plots op. Haar vriend is niet blij met deze concurrent, maar ook Patti ruikt nu onraad. Dieter is immers geïnteresseerd in de videotape van het ongeval. Heeft hij er misschien iets mee te maken? En was de val misschien toch geen ongeluk?
4,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2009, 18:04 uurZeer genietbare film. Jammer dat de laatste scènes er echt over zijn; het verhaal zat nochtans goed in elkaar.
1,5
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2009, 23:39 uurvond ik persoonlijk de minst geslaagde film van Verheyen die ik tot nu gezien heb
1,0
[permalink] geplaatst op 2 november 2009, 18:33 uurEén van de grootste floppen uit de Vlaamse/Belgische filmgeschiedenis.
Wat Verheyen hier mee wou bereiken is me een raadsel.
Verheyen heeft me nog nooit echt weten boeien maar dit is echt een totale mislukking.
Het acteerwerk is eigenlijk ook al niet om aan te zien/aan te horen.
De ergste zijn de rollen van Hilde Van Mieghem en Pol Goossen. Dat overdreven AN gebruik mag dan wel bij hun personages horen maar het is echt vreselijk om aan te horen.
Gelukkig zijn er nog Tom Barman, Koen Mortier, Dimitri Karakatsanis, Fabrice Du Welz.... om fier te zijn op de Belgische cinema.
1 *
[permalink] geplaatst op 18 december 2009, 8:36 uurIk heb hem vroeger eens gezien en ben al een tijdje op zoek naar een plek waar ik hem (gratis) kan bekijken... Iemand een idee?
[permalink] geplaatst op 18 december 2009, 12:36 uurr1312 schreef:
stuur een lieve mail naar Verheyen

1,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 18:28 uurDe Belgen kunnen geen goeie horrorfilm maken.
Dat is een feit.

1,5
[permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 20:49 uurach kom nou... goeie horrorfilms worden tegenwoordig niet meer gemaakt, jammer genoeg, in de regel
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2010, 18:39 uuravatar-freak schreef:De Belgen kunnen geen goeie horrorfilm maken.
Dat is een feit.
Een goeie Belgische horrorfilm is er inderdaad nog niet, maar wel een paar zeer vermakelijke!
Blue Belgium en de
Afterman trilogie van Rob Van Eyck
De Potloodmoorden van Guy Lee Thys
Lucker van Johan Vandewoestijne
en veruit de grappigste/slechtste van allemaal:
The Antwerp Killer
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2010, 19:17 uurCalvaire is wel een goeie.
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2010, 19:26 uurLinkeroever is ook niet slecht, al vind ik dat niet echt een horrorfilm.
2,5
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2010, 17:05 uurFilm begon leuk, maar waar blijft de vaart in het middendeel? Een slakkentempo met veel gepraat. Ook de moordenaars die maar fantastisch belachelijk AN praten is te ongeloofwaardig voor woorden.
Verder vind ik de twist nogal voor de hand liggend en is er eigenlijk niet veel aan. De laatste scènes doe me aan een goedkope friday the 13th aka Pamela Voorhees rip-off denken. Verder dook er hier en daar spanning op, maar werd deze echt komisch om zeep geholpen (denk aan de wc-scène).
Het globaalbeeld is dus niet echt goed. Maar hier en daar wel enkele leuke fragmenten.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 20:43 uurzeer goeie film maar ik geloof dat jan verheyen zijn inspertatie voor deze film uit psycho haalde want een aantal stukken op het einde deden me erg aan psycho denken
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2010, 17:05 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen"A.L.I.A.S: Love Hurts"
Heb hem overlaatst gezien, en vond hem toch wel zeer goed meevallen. Een spannende Vlaamse thriller, met toch wel redelijk spannende momenten. Ik snap eigenlijk niet waarom deze film wordt afgekraakt.
Ook de acteurs, waaronder: Geert Hunaerts, Veerle Dobbelaere, Pol Goosen, Hilde De Baerdmaeker, Michael Pas en Hilde Van Miegem, deden het zeer goed. Een goede Vlaamse thriller met een einde waarbij je als kijker helemaal verward achterblijft. Maar om het een Horrorfilm te noemen, nee. Maar wel een nagelbijtende thriller.
Een 4.0*
4,0
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2010, 19:13 uurik heb zeer genoten van deze film ! mooi gefilmd en goed opgebouwd. zeker het bekijken waard. (ook voor de Nederlanders

3,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 0:35 uurVerheyen is sterk in z'n komische films: Team Spirit, Alles moet weg, Boys, Zot van A. Maar zet hem bij actie of trhiller (Dossier K, Vermist) en het loopt mis. Ieder z'n genre denk ik, maar dit ligt hem gewoon niet. Laat dit aan Van Looy over. Alias zweeft er tussen in. Verheyen kan wel wat sfeer scheppen, al ligt dat vooral aan de sterke cast. Al betwijfel ik of er nu bijna 10 jaar later, nog veel mensen deze film kennen. Als thriller is dit in elk geval een goeie poging.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 14:44 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBest nog een aangenaam horrortje van onze zuiderburen dat helaas nog best wel vaak oogde als een soort van TV-serie. Wat dan weer wel zo is is dat je al na de eerste incident al weet wie er achter zit en dat maakt het dan allang niet meer verrassend. Sterker nog, het word al erg snel verklapt. Het einde is dan weer wel een stappie vooruit, waneer Eva door die familie gevangen word gehouden, met name door die dood-enge moeder van Dieter. Moest inderdaad denken aan die moeder van Jason Voorhees. Dat weet de aandacht er nog wel een beetje in te houden. Het allerlaatste seconde was ook best wel creepy, alleen laat je wel weer met een hoop vragen achter.
Maar verder nog wel een mooi filmpje. Alleen is Linkeroever wel beter.