134.883 gebruikers | 85.677 films | 31.041 regisseurs | 3.507.118 berichten | 4.928.362 stemmen

locatie: Films » The Super (1991) » Info

Komedie
84 minuten

geregisseerd door Rod Daniel
met Joe Pesci, Vincent Gardenia en Madolyn Smith-Osborne

Louie Kritski is een gemene huisjesmelker. Hij toont geen greintje menselijkheid en is een echte geldwolf. Wanneer hij weer eens het geld uit de zakken van zijn huurders is gaan kloppen, wordt hij opgewacht door Naomi Bensinger van de huisvestingsdienst. Louie wordt gedagvaard: de elektriciteit is totaal niet in orde, de sanitaire voorzieningen laten heel wat te wensen over, en ook de verwarming voldoet helemaal niet. De rechtbank geeft hem 120 dagen arrest in zijn eigen gebouw, waarbij hij verplicht is het helemaal te renoveren. Hij mag het gebouw alleen verlaten in noodgevallen. Bovendien mag hij zijn eigen appartement pas opknappen als alle ander flats gerenoveerd zijn.

gebruiker
bericht

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2002, 23:27 uur
redelijk

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2002, 23:30 uur
zo dat is wel weer erg lang geleden :-)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2004, 20:32 uur
Schitterende en levensechte vertolking van Joe Pesci. De film is stoutmoedig en heeft heel wat te vertellen over etnische stereotypes, raciale ongelijkheden en daklozen...

kArIzMa_TuRk
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juli 2006, 14:15 uur
Ik vind dat Joe Pesci beter kan acteren dan in dit film.
jammer **

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 14:56 uur
Ik vond dit een vermakelijke film, lekkere wegkijker als je je verveelt.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 17:06 uur
Vanmiddag even gezien op RTL 4 en tja het was wel een redelijke vuller voor de middag, maar dat is het dan ook wel.

Pesci is wel oké en sommige situaties zijn brachten wel een glimlach op m'n gezicht.

Uiteraard ontbreekt het (ietwat geforceerde) sentiment ook hier niet.

2, 0 Sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 0:26 uur
Heb me prima vermaakt met deze film. Niet hilarisch maar op momenten toch wel behoorlijk grappig. Verveelde ook geen moment. Fijne 80's (90's) muziek onder de film ook! *3