Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966)
Alternatieve titel: Wie Is Er Bang voor Virginia Woolf?

438 stemmen | gemiddelde 3,80

Drama131 minuten
geregisseerd door
Mike Nichols (I)met
Richard Burton,
Elizabeth Taylor en
Sandy DennisDe nieuwe biologieleraar Nick bezoekt samen met zijn vrouw Honey het huis van de uitgebluste geschiedenisleraar George en zijn vrouw Martha. De ontmoeting ontaardt langzaam in een lelijke woordstrijd tussen George en Martha die hun gasten gebruiken om elkaar te kwetsen.Deze film staat op nummer 192 in de top 250
» volledige top 250
1,5
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2011, 18:28 uurHet verhaal sprak me op voorhand al niet echt aan, maar ik besloot de film toch maar een kans te geven aangezien het toch een klassieker is.
Ik ben nu wel blij dat ik de film eens gezien heb, maar dat is zeker niet te danken aan de film zelf. De film zelf is gewoon enorm langdradig: er wordt eigenlijk 2 uur ruzie gemaakt, zonder dat het ergens boeiend wordt. Ook de clue op het einde sloeg niet meteen in als een bom, integendeel. Er wordt natuurlijk niet slecht geacteerd (vooral Richard Burton vond ik goed op dreef zijn), maar dat kan een saaie film niet redden.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 oktober 2011, 9:13 uurKr!kke schreef:
Dit toont wel aan dat je volgens mij een en ander gemist hebt. Er wordt namelijk heel wat onderhuidse spanning en oud zeer naar boven gebracht op een, ondanks de scherpe ruzies, subtiele wijze. UIteraard is dit op het eerste zicht een aaneenschakeling van ruzies, maar de kracht zit hem toch in datgene wat zich daaronder afspeelt. Maar goed, wellicht dat de aanhef van je post boekdelen spreekt en dit gewoon niet jouw soort film is?
1,5
[permalink] geplaatst op 7 oktober 2011, 18:24 uurInderdaad Driello, wat je daar op het einde zegt (dat dit gewoon niet echt mijn genre is) is helemaal waar...
Kijk naar mijn top 10 en je weet waarschijnlijk genoeg

4,5
[permalink] geplaatst op 9 december 2011, 19:18 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDeze film die ik na pakweg 15 jaar weer eens bekeken heb blijf ik de beste toneelstuk verfilming vinden die ooit gemaakt is. Het ruziënd echtpaar Burton en Taylor spelen de sterren van de hemel in deze bewerking van het toneelstuk van Edward Elbee. Het is niet alleen het geweldige acteren wat deze film zo goed maakt maar ook het uitstekende verhaal. De kern van dit drama is dat Martha (Elizabeth Burton) niet kan verkroppen dat het huwelijk met George (Richard Burton) kinderloos is en omdat te verdringen maakte zij de buitenwereld alsmaar wijs dat zij een zoon hadden. De ontmaskering op het einde door George in het bijzijn van de twee bezoekers is grandioos.
Het enigste nadeel van de film vind ik dat hij te lang duurde. Eigenlijk is 1½ uur meer dan genoeg voor een toneelbewerking. De scène in het restaurant vond ik nogal overbodig en had voor mij best weggelaten mogen worden..
4,5* Ongewijzigd
4,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2011, 10:40 uurBlij dat ik hem gezien heb, al vond ik het iets te langdradig. Waarschijnlijk kan ik de film niet zo goed naar waarde schatten doordat ik een kind van deze tijd ben. Een film als Carnage (die tenslotte raakvlakken heeft met WAOVW) vind ik meer mijn ding.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 11:36 uurBlown away door het fantastische acteerwerk van alle vier de hoofdrolspelers, de ijzersterke en gecompliceerde dialogen en de prachtige, sterke vertelstrcuctuur die je continue geboeit houdt. Ongelooflijk intrigerend.
5,0
[permalink] geplaatst op 7 april 2012, 23:09 uurDerde herziening!!
Het laatste grote toneelstuk....met Elizabeth Taylor en Richard Burton in de rol van hun leven.
Fantastisch mooi camera-werk.
Vergeet alle plaatselijke toneelgroep-opvoeringen...dit is de ultieme versie.
Meesterwerkje.