Le Père Noël Est une Ordure (1982)

16 stemmen | gemiddelde 3,28
Frankrijk
Komedie88 minuten
geregisseerd door
Jean-Marie Poirémet
Anémone,
Marie-Anne Chazel en
Gérard JugnotFélix heeft, verkleed als Kerstman, folders uitgedeeld waarin een sexy Kerstfeest wordt aangeprezen. Als hij terugkeert naar zijn caravan treft hij daar zijn vriendin Zézette aan die op het punt staat hem te verlaten. De stoppen slaan door bij Félix. Zézette slaat op de vlucht en zoekt hulp bij "SOS Distress" dat op dat moment gerund wordt door twee neuroten, Thérèse and Pierre.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2005, 16:07 uurFilm om zeker te zien. Zo grappig en toch niveau...
3,5
[permalink] geplaatst op 15 april 2006, 20:06 uurDé franse cult-film bij uitstek. En niet zonder reden! Prachtige prent.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 november 2006, 23:32 uurEigenlijk best wel grappig; in Frankrijk staat deze film op nummer 2 aller tijden volgens het filmmaandschrift premiere. Op een staat The godfather overigens.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 januari 2009, 0:00 uurDat verbaast me nogal Jasha. Je zou zeggen dat andere films zoals bijv. met Louis de Funès of al is het Les Bronzés hoger zou scoren qua komedies? Dan laat ik veel franse meesterwerken nog achterwege..
5,0
[permalink] geplaatst op 5 december 2009, 16:52 uurDeze film kent mijn hele familie (franse afkomst) en iedereen kent elke scene uit zijn/haar hoofd. Geweldig. Hier in Nederland merk ik wel dat de meeste mensen hem erg druk vinden. Sommige ervaren hem zelfs als te druk. En niet alle opmerkingen die gemaakt worden komen even goed over. Dat is erg jammer want ooh ooh wat zijn ze grof in deze film. Voor mij een top film.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 januari 2010, 15:04 uurAnarchistisch druk is wellicht een betere omschrijving van deze komedie met weinig adempauzes. Niet alleen door het gescheld, geschmier en de politiek incorrecte grappen, maar ook door een keur aan gebeurtenissen die het befaamde sneeuwbal-effect in ere houden. En daar houd ik wel van.
Niet altijd 100% volgbaar (toch gebrek van zeer goede kennis van de Franse taal), en Marie-Anne Chazel als de zwangere Zézette met nep-gebit vliegt hier en daar uit de bocht, en dat gaat gepaard met de nodige irritaties.
Hoge herzien-waarde als m'n Frans weer op niveau is opgevijzeld.