134.880 gebruikers | 85.674 films | 31.041 regisseurs | 3.507.048 berichten | 4.928.269 stemmen

locatie: Films » Superman III (1983) » Info

Actie / Avontuur
125 minuten

geregisseerd door Richard Lester
met Christopher Reeve, Richard Pryor en Annette O'Toole

De miljonair Ross Webster gebruikt de sullige, maar geniale Gus Gorman (Pryor) om een wapen tegen Superman (Reeve) te maken. Ze ontwikkelen een eigen versie van Kryptoniet om Superman te verslaan, maar het goedje heeft een onverwachte uitwerking. Gus bouwt een supercomputer die de zwakke plek van Superman bloot kan leggen, maar als de computer een eigen leven gaat leiden, is iedereen in gevaar.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2002, 16:53 uur
Pryor is niet zo grappig als hij zou kunnen zijn, maar deze film heeft nog wel een hoop jeugdsentiment.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2005, 17:11 uur
Na de eerste mijn favo Supermanfilm...

was vroeger betoverd door Lana Lang! (die nu overigens de moeder v Clark speelt in Smallville)
en ooooeee we waren zoooo bang vd die dame die opt einde door de computer ingenomen wordt... vreselijk eng!

4/5

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2005, 21:22 uur
Nee, gewoon vreselijk!
1 en 2 waren fantastisch, deze film sloeg op niks:
Waarom kiest Superman ineens voor Lana Lang, pleegt hij overspel?
Het enige dat deze film bewijst is dat Reeve 3 verschillende Supermannen kan spelen.

1.5* (voor Reeve)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2006, 18:39 uur
Het tweede deel werd al behoorlijk minder maar Richard Pryor is wel zo vreselijk fout gecast dat dit met stip de lechtste van de 3 genoemd kan worden.
Wederom waardeloze effecten en dramatisch acteerwerk.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2006, 22:35 uur
Silvio Dante schreef:
Nee, gewoon vreselijk!
1 en 2 waren fantastisch, deze film sloeg op niks:
Waarom kiest Superman ineens voor Lana Lang, pleegt hij overspel?

1.5* (voor Reeve)

Zo denk ik er ook over.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2006, 0:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Slecht vervolg op de eerste 2 films. Feitelijk worden die in deze film totaal vergeten, want waren Superman en Lois geen geliefden geworden? Niks meer van te merken.

Vaugn speelt een slechte Lex Luthor cloon en Pryor verpest de hele film met zijn melige antihumor. Hoort totaal niet thuis in een film als deze!

Niks possitiefs dan? Oja wel,hoor! Het kan nog slechter: Superman 3!

2,5 ster!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2006, 20:03 uur
MoTh schreef:
Na de eerste mijn favo Supermanfilm...

4/5

LOL ! Dat vond ik ook! :D
( was dus gelukkig niet de enigste!)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2007, 19:01 uur
Vermakelijke Film van Superman maar helemaal niet zo spectaculair, Christopher Reeve is inmiddels Filmregiseur geworden (Waar ik er nog geen een van heb gezien) maar in deze Film deed hij het acteren .............. aardig in ieder geval maar over het algemeen de beoordeling is : Niet zo zeer Spectaculair.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2008, 12:14 uur
tommykonijn schreef:
Christopher Reeve is inmiddels Filmregiseur geworden
Snap ik niet die beste man is al een paar jaar dood!!!!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2008, 12:17 uur
Anjin schreef:
tommykonijn schreef:

Snap ik niet die beste man is al een paar jaar dood!!!!

Oh nou ja een Vriend van mij zei het.
Wist ik veel :P.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2008, 12:19 uur
Vreemd, ik dacht dat de dood van Reeve en zijn leven in zijn rolstoel tot het collectieve filmgeheugen behoorde :-)
EDIT
TommyKonijn maakt GEEN
kleine vergissing .

Hij was effectief director en producer, aldus imdb.
Wist ik zelf ook niet :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2008, 18:20 uur
ik vond deze het beste van allemaal. vooral door gus gorman.
hij maakte er humor in.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2008, 12:16 uur
Deze vind ik iets minder dan de vorige 2. Toch nog wel leuk om hem eens te zien.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2008, 13:51 uur
De derde film uit de reeks van 4. En ik kan niet zeggen dat ze er beter op worden.
Het verhaal is zwakjes, de acteerprestaties van sommige acteurs erbarmelijk (Robert Vaughn).
Veel actie in deze film weer, alsook veel humor, en dat vind ik niet echt passen bij dit genre, oké met een oneliner of eenmalige grap, maar de ene na de andere, het gaat vervelen.
Annette O'Toole was wel de prima vervangster voor Margot Kidder, die in deze film bijna niet is te zien.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2008, 14:17 uur
Wreed flauwe bedoening!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2008, 14:20 uur
gizzegiz schreef:
Wreed flauwe bedoening!

Volgens mij was dit een komische kinderfilm.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2009, 17:17 uur
de eerste was goed , de 2de minder , hij valde nog mee maar nu de derde , das een ander verhaal , deze is de slechtste van al !

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2009, 4:04 uur
noem dit gedrocht toch gewoon de richard pryor show

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2010, 12:50 uur
Deze film is zo slecht dat ie leuk is :)
Alleen jammer van Richard Pryor. Hij probeert grappig te zijn met z'n gekke bekken maar is het net niet. Gewoon lekker cliché, en daardoor leuk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 16:40 uur
Verhaal simpel en effecten helemaal.
Rest best wel aardig en soms grappig.

2,5 ster

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 22:21 uur
Was leuk om vanmiddag eens een keer te kijken. En zo nu en dan nog best grappig ook.

Viel mij in ieder geval mee, na sommige slechte kritieken die ik had gehoord.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 14:14 uur
Als kind was ik al geen fan van dat hele Superman gebeuren. Vooral Reeve vond ik helemaal niks. Volgens mij is dit ook de eerste maal waar ik een poging voor deed om hem te gaan zien. Vooral sommige reddingscene's zijn zo achterlijk. Een man redden uit zijn auto die onderwater staat :?
Ik zal wel weer lopen te zeuren. Maar volgens mij had een peuter iets beters bedacht. 1,0.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2011, 11:08 uur
Mij viel deze film best mee, heb me er wel mee vermaakt, avontuurlijk en grappig.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 14:05 uur
Toch echt de minste van de Superman films. Al doet Reeve het weer aardig in zijn rol als Superman. De toevoeging van Richard Pryor is een beetje misplaatst, en komt niet helemaal uit de verf. Hoewel ik de man wel grappig vond. Verder zijn de effecten natuurlijk wat gedateerd, en het verhaaltje is wat aan de inspiratieloze kant. 2 Sterren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 21:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Weer herzien, en ik gooi er toch een halve ster bij. Ik vond dit echt de leukste Superman van de 4 films. Deze film is zo op en top jaren 80, en ik hou daarvan. Ik was een jaar of 7 toen deze uitkwam en deze film heeft zo veel indruk toen op mij gemaakt.Kwalitatief zijn 1 en 2 veel beter misschien,maar ik kan er niks aan doen, ik vond deze gewoon leuker. Jeugd sentiment, ik had de poster op mijn deur hangen vroeger. De geluiden, de hele setting, de sfeer heerlijk.

Voor kinderen is het een indrukwekkende film denk ik, want er zitten (voor een kind) toch vrij heftige scene's in. Op die autosloop dat de slechte Superman in dat acid bad word gegooid, dat Clark in die pers werd gegooid, Met die grote magneet die Clark in de grond boort. Maar vooral als die Vera Webster door die computer een soort van robot word gemaakt. Ik denk dat deze Superman daarom zo is blijven hangen bij mij.

Ik hou in dit soort films ook heel erg van de jaren 80 sfeer en effecten. Die zijn gewoon heerlijk om te zien. De effecten zijn ook duidelijk vooruit gegaan in vergelijking met deel 1 en 2. En dan de betoverend mooie Lana Lang (Annette O'Tool), die later in Smallville Supermans moeder speelt, deed de film ook erg goed. Gus Goreman (Richard Pryor) was ook een erg leuk karakter in de film. Ik heb Pryor altijd al een leuk acteur gevonden, en het was ook een groot verlies toen hij op 10 December 2005 op 65 jarige leeftijd kwam te overlijden. En dan Superman (Christopher Reeve) die altijd de held is. Reeve stierf 10 Oktober 2004 en dat was voor mij de dag dat Superman stierf. Voor mij persoonlijk zal niemand die rol ooit kunnen in nemen. Ik weet dat Reeve niet de eerste Superman was, maar hij is voor mij wel de echte Superman. Voor fans van Superman die het niet weten (misschien ken je de film niet) kijk ook eens de film Hollywoodland over George Reeves (gespeeld door Ben Affleck) die van 1952 tot 1958 de rol van Superman speelde in de gelijknamige TV serie. Hij stierf op 45 jarige leeftijd onder vreemde omstandigheden. Een echte aanrader voor de fans.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 21:39 uur
Ha! Een lekkere flopper! Als die er niet waren was er ook niks aan geweest. Je moet toch iets hebben om af te kraken toch? En bekijk het zo: als b-film liefhebber (ben ik niet hoor) zul je deze film waarderen toch? c

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 22:50 uur
Flop? B-film? Dacht het niet hoor. Deze film heeft behoorlijk wat opgebracht en is ook met een redelijk budget gemaakt. Gedateerd is deze misschien, maar status van geflopte b-film, nee.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 7:25 uur
Ik vond 't gewoon een beetje een foute film. Goed was ie vond ik dan ook helemaal niet, in tegenstelling tot de eerste, die toch wel het best blijft. Maar ik heb ook veel slechtere films gezien, hoor. Heeft deze echt zoveel opgebracht trouwens? Mijn tv-gids zegt dat hij "genadeloos flopte". S

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 7:59 uur
Op imdb zeggen ze dat deze drijgde te floppen maar dat heeft deze niet gedaan. En ja, het is een gedateerde film, niet fout. Maar goed ieder voor zich. Ik vond hem geweldig, waarom? Zie recentie van mij hieronder ;) . En volgens imdb heeft deze film voor zijn doen redelijk wat opgebracht. Deze film had de pech dat hij precies in de zelfde week als "Star Wars: Return of the Jedi" werd uitgebracht. waarschijnlijk had hij veel meer opgebracht als dat niet zo was.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 8:07 uur
Ja, dat klopt. Maar ik vind wel dat hij te veel in slapstick valt, snap je? En een 4.8 op imdb is op zich niet zo heel slecht, zeker in vergelijking met 'Quest for peace'.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 9:24 uur
Nee dat ben ik ook wel met je eens, en het is ook meer nostalgische gevoelens voor mij bij deze film. "The quest for peace" was echt heel slecht eigenlijk, ook qua verhaal. Deze vond ik echt heel erg leuk en als kind vond ik deze film heel indrukwekkend. Maar ik denk persoonlijk dat het woord gedateerd meer op z'n plaats is dan fout. "The quest for peace" die was echt fout. Mijn zoontje vond die trouwens wel helemaal geweldig. Die film met die zonneman noemt hij deel 4, dus hij maakt nog wel indruk op de kleine kijkertjes onder ons.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 18:37 uur
Na deel II is dit deel voor mij weer beter, net als het eerste deel.
Het hele karakter Gus vond ik geweldig om te zien, dus dan kon het al niet mis gaan!
Verder had het gevecht met zichzelf wel iets (Superman) en de stoplicht poppetjes vond ik leuk bedacht, de rode en groene samen, was wel even een lach momentje ook al ging verder alles mis :)

Het Italië deel was voor mij een beetje misplaatst, alhoewel deel IV inmiddels ook gezien te hebben het misschien als een soort van overgang is gebruikt.. Enige minpuntje voor mij eigenlijk.