Truck Turner (1974)

geregisseerd door
Jonathan Kaplanmet
Isaac Hayes,
Yaphet Kotto en
Alan WeeksVroeger was Truck Turner (Hayes) een football-ster, nu is hij een premiejager die een sadistische pooier op de hielen zit in de gevaarlijke straten van Los Angeles. Een tragisch ongeluk gooit echter roet in het eten en plotseling worden de rollen omgedraaid. Nu wordt Truck zelf achternagezeten door levensgevaarlijke huurmoordenaars. Wilde achtervolgingen, hevige vuur- en keiharde vuistgevechten leiden Truck naar Harvard Blue (Kotto), de meedogenloze koning van de georganiseerde misdaad in Los Angeles.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 december 2006, 11:00 uurNiet goed; wel erg leuk.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2007, 0:43 uurHayes zou oorspronkelijk Shaft gaan vertolken, maar men koos toch voor Roundtree. Maar hij kreeg opnieuw een kans om een nog harder karakter te spelen genaamd Truck Turner. Het karakter mag dan de vloer aanvegen met Shaft op hardheid, maar kan niet tippen aan de coolheid van Roundtree. Ook is karakterschetsing heel wat minder, want echt meeleven met zijn wraak is er niet bij. Maar het vermaakt wel. 3 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 29 november 2008, 19:09 uurerg vermakelijk jaren 70 film heerlijke muziek.
verhaal is leuk en isaac doet het goed
3,5 ster
3,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2009, 17:59 uurErg gave film..
Toen ik die achtervolging zag (waar ze achter die pooier aan zaten) moest ik vreemd genoeg aan die playstation game Driver denken
De rest van de film is ook dik voor mekaar en van een wat hoger tempo dan de gebruikelijke blaxploitation film dacht ik zo.
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2009, 12:30 uurSnoeiharde blaxploitation film waarbij Isaac Hayes op een droge manier de georganiseerde misdaad in Los Angeles bestrijd. Foute one-liners, stoere (auto-)achtervolgingen en zwarte schoonheden. Toch wist de film niet de complete lengte te overtuigen zo vond ik dat verhaallijn rondom de vriendin van het personage van Isaac Hayes nogal het tempo uit de film halen.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 november 2009, 17:09 uurIsaac Hayes speelt een soort onverwoestbare, menselijke bulldozer in deze behoorlijke blaxploitation flick. Door de humor blijft er aardig wat tempo in de film, maar naar het einde toe wordt het toch echt een beetje te langdradig.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 januari 2010, 2:15 uur2,5 voor de vermakelijkheid. 1,5 punt erbij voor de soundtrack, die is geweldig!
4,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 22:00 uurUiterst cool blacksploitation film met een prima soundtrack en een badass motherfucker Hayes.
Het geheel kijkt erg vlot weg en is voorbij voor je het weet. Ook heeft deze een erg leuke poster die ik zo hier in mijn living zou kunnen hangen.
4,5
[permalink] geplaatst op 8 april 2010, 17:02 uurVooral de dvd cover sprak me aan. Goede film met een heerlijk sfeertje.
Isaac Hayes is een echte ''Big Black Guy'' De man heeft trouwens een mooi/coole stem. Ook zat de bad guy uit Live and Let Die (James Bond) hier in. Ook hij deed het wel aardig. De soundtrack is ook wel lekker. Heerlijk film, tot nu toe een 4,0 voor een heerlijk jaren 70 filmpje.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 november 2010, 11:08 uurPrachtige blaxploitation film.
Het eerste halve uur is helemaal top en staat bol van de humor, die nu nog steeds word gebruikt in tal van urban comedies.
En het laatste halve uur staat bol van de keiharde actie,en behoorlijk hard mag ik wel zeggen.
Geweldig om te zien dus.
Ik heb er weer een persoonlijke favoriet bij, en dat is dus truck turner.
Vraag me af of er nog meer films zijn gemaakt rondom dit personage.
Zal wel te gek zijn eigenlijk.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 december 2010, 2:08 uurAardige actiefilm uit het blaxplotation genre. Vermakelijk ondanks het magere verhaaltje. Redelijk geweldadig en een aantal leuke actiescenes. Camerawerk en montage zijn absoluut van een hoger niveau dan je zou verwachten bij een film als deze (niet geheel verwonderlijk aangezien dit één van de eerste montageklussen is van Michael Kahn, die later de vaste editor van Steven Spielberg zou worden).
2,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 2:28 uurPak de popcorn en de cola. En zet een afro op je kop. Ben je niet in het bezit van een dikke 70ies Amerikaan probeer dan toch maar aan het idee te wennen. Verder niet moeilijk doen. Voor 70ies-retro-soul liefhebbers natuurlijk thuiskomen.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 7:27 uurPretentieloos actiefilmpje dat, ondanks de vele "gesneuvelden" af en toe een komische ondertoon heeft en dat de verdienste bezit de personages een gelaat te geven wat het geheel aanvaardbaarder maakt. Hiermede houdt het echter op. Proportioneel zit het niet al te best in elkaar, de achtervolgingscènes zijn te lang, de hoerenparades potsierlijk en voor de rest pakken clichés.
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 12:10 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen van de eerste (zo niet de eerste) blaxplotationfilm die ik zie. Het sub-genre heeft me nooit zo aangetrokken al vond ik de poster van deze wel zo cool dat ik hem ff wilde zien.
Truck Turner blijkt echt een hele leuke film te zijn. Isaac Hayes is zeer vermakelijk als de bad-ass Truck Turner.
Heerlijke one-liners en humor worden afgewisseld met spectaculaire scene's zoals de auto achtervolging en de shoot-outs.
Vond wel dat het einde wat te snel ging. Turner maakte alle
bad guys op het einde wel heel snel en makkelijk
af waardoor dat wat afgeraffeld voelde.
Maar het grindhouse sfeertje, de achtervolgingen, de heerlijke humor, de lekkere soundtrack en de coolness van Truck Turner houden dit op een dikke 3,5*.
Trouwens een aankomende remake waar nog weinig van bekend is?
Truck Turner (2013) - IMDb
3,5
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 0:25 uureen van de betere blaxploitation films, al is de film zelf beter dan de vaak ongelooflijke verhaallijn, of beter gezegd de fouten in de verhaallijn
regisseur Jonathan Kaplan doet het goed en zou later grote speelfilms maken met Jodie Foster (The Accused), Kurt Russell, of Matt Dillon in de hoofdrol, en was ook betrokken met de tv serie ER.
ook wel grappig hoe een jaar later Nichele Nichols (Dorinda in deze film) wereldberoemd zou worden als Uhura in de serie Star Trek, en dan ook nog in al die Star Trek films vanaf de jaren 80.
uiteindelijk had Nichols en Kaplan allerbij maar een blaxploitation film gemaakt