Nekromantik (1987)

geregisseerd door
Jörg Buttgereitmet
Daktari Lorenz,
Harald Lundt en
Beatrice ManowskiNekromantik gaat over een man van middelbare leeftijd genaamd Robert Schmadtke, die werkt voor een schoonmaak bedrijf. Zijn werk is het bergen van restanten van dode lichamen na ongelukken. Zijn hobby is om lichaamsdelen mee naar huis te nemen. Op een dag komt hij een dood lichaam tegen. In plaats van het lichaam te laten begraven neemt hij het mee naar zijn vriendin, en de pret begint.
2,0
[permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 23:04 uurNekromantik is een wel erg vreemde eend in de bijt. Visueel een erg lelijke film met amateuristiche beelden, maar toch geeft de muziek er iets artistieks aan.
En waar het onderwerp natuurlijk vuil en goor is, en dat is de film dan ook wel, geeft Buttgereit op een onverklaarbare wijze een soort van 'touching' randje aan de scènes met necrofilie. Op het gebied van echte bloederigheden is er wel een karrevracht aan films die deze film achter zich laten. Het gore onderwerp...daar haalt Nekromantik zijn schokfactor vandaan. ( O ja, en waarom het konijn ? Voegde niets maar dan ook niets toe )
Nekromantik is dan ook veeleer een interessante film dan een vermakelijke film. Ik kan het zelfs ook geen goede film noemen, maar toch kan ik met de beste wil van de wereld zijn klassiekerstatus niet ontkennen.
[permalink] geplaatst op 20 maart 2010, 1:05 uurASman schreef:
( O ja, en waarom het konijn ? Voegde niets maar dan ook niets toe )
Omdat het daar vaak allemaal mee begint. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die dieren mishandelen, of ervan genieten om naar dierenmishandeling te kijken, later de stap naar geweldpleging (en moord) ten opzichte van mensen veel sneller maken. Ik vermoed dus dat Buttgereit die scène er heeft ingestoken om de link tussen vroeger en nu te leggen. Een beetje alsof hij wou zeggen dat het met Robert zo uit de hand gelopen is omdat hij van kindsbeen af al in de verkeerde richting gestuurd werd.
[permalink] geplaatst op 20 maart 2010, 1:06 uurDrs. DAJA schreef:
en zet een kille amateuristische sfeer neer waarin je je totaal niet welkom voelt. 't geheel doet goedkoop aan maar het is op een vreemde manier toch wel kunstig.
exact!
die tagline ook:
Ein film uber die Liebe zum Menschen und was von Ihm uberig bleibt

0,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2010, 22:40 uurOnlangs zag ik Ta paidia tou Diavolou (a.k.a. Island of Death) en zei dat deze film alles leek te bevatten. Nekromantik bevat wat de Griekse productie niet bevatte, namelijk seks met doden. Gadverdamme. Dit gaat me echt te ver. Nekromantik is de meest wanstaltige film die ik tot op heden heb gezien. Necrofilie als thema nemen kan ook met smaak, maar dit is totaal smakeloos. Ik kan me niet voorstellen dat mensen aan deze film plezier beleven. Hier houdt het voor mij als horrorfan op. Heb hem niet afgekeken. Overkomt me zelden.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 april 2010, 7:52 uurTinkerTex schreef:
Ghegheghe...
Lijkt me dat, ondanks jouw beoordeling, 'Nekromantik' in z'n opzet is geslaagd, als ik dat zo lees...
Dat alleen al is mijns inziens een hogere beoordeling waard...

[permalink] geplaatst op 7 juni 2010, 15:22 uurVoor wie interesse heeft. Ik heb Nikromantik en Nikromantik 2 op VHS. Beiden VHS cassetten zijn origineel en in zeer zeer goede staat. Alsook beeld en geluid zijn nog subliem. 2 zeldzame oude cultfilms. Zeker in deze staat. Deze zijn te koop.
1,0
[permalink] geplaatst op 12 januari 2011, 22:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMja, voor de ''lol'' deze
Nekromantik ook maar eens opgezet. Helaas is dit (zoals verwacht) helemaal niks. De
seksscéne met dat lijk was eigenlijk best wel geinig en omdat deze zo grappig is het ''hoogtepunt'' van dit voor de rest bijzondere gedrocht. Er worden veel pogingen ondernomen om te schockeren - helaas lukt dit nergens echt. Wat overblijft is een vies, goor, belachelijk stukje film, met een paar komische momenten. Niet altijd geslaagd, veelal wél totaal misplaatst. De scéne wanneer
die vent dat lijk in de kruiwagen gooit is wel grappig bijvoorbeeld.

De scénes met bijv. dat konijn en die gast in bad vond ik gewoon té goor. Dikke onvoldoende voor deze mislukte komedie.
dominion
[permalink] geplaatst op 5 maart 2011, 12:50 uurBizar filmpje !
Vond hem wel enigszins best wel goed.
Maar echt zo shockerend als iedereen beweert valt dat nog wel erg mee.
Er zitten inderdaad wel erg ranzige scenes in.
Deze had ik dus als tip van dutchtuga gekregen want hij zei dat dit de goorste film was die hij ooit had gezien dus ik had hem ranziger verwacht.
De film zelf is verre van slecht en heeft een verdiende cultstatus.
Buttgereit heeft een erg fijn Horror/Drama geleverd met erg mooie gore zeker voor die tijd en heb er makkelijk doorheen kunnen kijken en ook fijn dat de speelduur zo kort is.
Dit filmpje zou nog wel eens toe zijn aan een herziening en dan ook met een kans op een verhoging.
Poster is ook schitterend

Voor nu een 3
[permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 17:11 uurNikromantik en Nikromantik 2 op VHS te koop.
Beide VHS films zijn origineel en in zéér goede staat.
Ook het beeld en het geluid zijn nog subliem.
Twee zeldzame oude cultfilms, zeker in deze staat.
Te koop voor een goed bod.
Interesse?
Doe een bod via
leukkoopje@hotmail.be
Foto's ook te verkrijgen via e-mail.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2011, 9:34 uurmuizeke schreef:
Nikromantik en Nikromantik 2 op VHS te koop.
Van Nikromantik had ik nog niet gehoord

Maar als je iets wil verkopen moet je op het forum zijn

2,0
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 19:49 uurHilarische review ervan door de Cinema snob!
Nekromantik
2,5
[permalink] geplaatst op 13 december 2011, 14:40 uurNa het zien van die grote lap vlees in de pan zou je spontaan vegetariër worden.
Ik heb vol verbijstering naar de film gekeken. De muziek maakt het geheel subliem.
Niet geschikt voor zwakke maagjes