Hitchhiker's Guide to the Galaxy, The (2005)

863 stemmen | gemiddelde 2,94
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Science-Fiction / Komedie
110 minuten
geregisseerd door
Garth Jenningsmet Martin Freeman, Mos Def en Sam Rockwell
De Aardling Arthur Dent heeft een slechte dag. Zijn huis staat op het punt met de grond gelijk gemaakt te worden, en hij ontdekt dat zijn beste vriend Ford Prefect afkomstig is van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Alsof dit nog niet genoeg is komt hij er achter dat de aarde op het punt staat vernietigd te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 9:56 uurIk had de boeken nog niet gelezen toen ik deze film had gezien, pas daarna. Maar ook toen ik ze wel had gelezen vond ik de film nog geniaal.
Deze film schittert soms gewoon van absurditeit en ik kon er hierin echt van genieten.
Vindt het jammer dat deze film zo laag staat, maar ja het is wel zo'n film waar je van moet houden. En dat doe ik dus ook met volle teugen.
2,0
[permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 12:19 uurIk vond het grotendeels een een saaie bedoening.
Op sommige momenten was hij grappig maar op veel momenten wou hij grappig zijn maar was hij het niet.
Vreemde film voor als er ECHT niets te zien is op TV.
1,0
[permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 13:12 uurik ben na een half uur gestopt met kijken. Ik vond er echt helemaal nix aan, en die monsters leken gwn op.. mensen met monsterpakken aan xD
3,0
[permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 1:20 uurxEllen schreef:
Haha, dat zijn ze ook! En dat vind ik veruit het vetste in heel de film!
Wat is er mis met kostuums, en heb je wel gezien hoe mooi die pakken eruit zien?! Daar zit veel meer oog voor detail, tijd en liefde in dan in pixels.
Ik zie dit veel liever dan 100% digitaal. Kijk bijvoorbeeld naar Jaws (1975) heerlijk!
Moet tegenwoordig echt alles digitaal zijn?
En alsjeblieft (dit moet gewoon een regel worden) niet stemmen als je de fim niet hebt gezien!
4,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 18:54 uurIk vond 'm geweldig! Een geweldige cast, maar ook een manisch-depressieve robot, bureaucratische ruimtemonsters en sprekende of zingende muizen en dolfijnen. Helemaal mijn type humor!