Can Que (1978)

geregisseerd door
Cheh Changmet
Kuan Tai Chen,
Philip Kwok en
Meng LoEen rijke verbitterde Kung Fu expert gaat tekeer in een klein dorpje na het verlies van zijn vrouw en de verminking van zijn zoon. Vier van zijn slachtoffers worden vrienden van elkaar en besluiten wraak te nemen. Dit doen ze met behulp van een oude kungfu-meester en zijn idiote hulpje. De oude man leert ze hun handicaps te overwinnen...
3,0
[permalink] geplaatst op 29 maart 2004, 12:41 uurDit is gewoon lachen! Alles is stompzinnig te noemen:hilarische over-dub,goedkope effecten, enz.Maar wat een briljante vechtscenes. Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 maart 2008, 18:30 uurWas alweer lang geleden.
Begin van dit soort films is mij altijd wat te vluchtig. Alsof de film al een half uur bezig is. Tussen gevechten door worden er personages voorgesteld en wordt er met namen gegooid dat het niet mooi meer is.
Het economische einde vind ik dan wel weer leuk. Ze vechten letterlijk tot 30 seconden voor de aftiteling en daarna is het dan ook gewoon gedaan.
Steeds iets teveel "tijdvullende" gevechten vind ik, maar ook veel moois. Zo vond ik de trainingen erg gaaf en is vooral het gevecht op het eind met de ringen een genot om te zien. Verder is het allemaal typisch, al vind ik Kuan Tai Chen toch écht een geknipt acteur voor dit soort rollen. Herkenbaar kopje ook.
Begint wat hoekerig, maar de rest van de film is erg vlot. Beetje jammer van wat matige filler-gevechten maar wanneer het er om spant is deze film sterk genoeg om te overtuigen.
3.0*, nog 39 Cheh films te gaan!
4,5
[permalink] geplaatst op 21 maart 2008, 18:47 uur3.0*, nog 39 Cheh films te gaan!
Maak er maar iets meer van want volgens mij heeft ie meer dan 100 films geregisseerd.
Lijkt me een erg goede film van Cheh Chang, Staat hoog op mijn to-see-list. Die Kuan Tai Chen vind ik ook een hele coole acteur. Speelt de hoofdrol in 1 van mijn favoriete Cheh Chang flicks,
Boxer From Shantung
4,5
[permalink] geplaatst op 24 maart 2009, 11:22 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBriljante Shaw Bros pulp! Lage gemiddelde verbaast me echt. Of zijn de laagstemmers niet allemaal kung fu liefhebbers? Fightscenes zijn geweldig, trainingen behoren tot de coolste die ik in dit genre tegenkwam en de plot is absurd geniaal. En wat een tempo! En hoe cool is die openingsscene:
'och, vrouw en kind!? Pats! Weg benen, weg armen!
Misschien wel de beste film van Cheh Chang. Ook de beste Venom film die ik zag. 4,5*
3,0
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 21:54 uurBeetje mixed bag. Vond Five Venoms een van de leukste Chang Cheh kung fu-films, maar dit vervolg is in enkele opzichten toch minder. Met name op het 'humoristische' vlak (Hong Kong en humor blijft toch een culturele barrière voor mij denk ik). Maar er zitten erg toffe gevechten in. Veel café scènes ook, daar ben ik bij dergelijke films altijd dol op (ben daarom ook zo dol King Hu, die heeft hele films in herbergen en zo). Beginscène die Ramon aanhaalt is lekker direct - dus dat beloofde veel, maar 't was dus helaas beetje te wisselend voor de échte top in het genre (zover ik er in thuis ben - dit was mijn 12e Chang Cheh en voorlopig even de laatste).