Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004)
Alternatieve titel: Lemony Snicket: Ellendige Avonturen

1210 stemmen | gemiddelde 3,21

Verenigde Staten / Duitsland
Avontuur /
Komedie108 minuten
geregisseerd door
Brad Silberlingmet
Jim Carrey,
Emily Browning en de stem van
Jude LawViolet, Klaus en Sunny Baudelaire zijn drie intelligente kinderen die te horen krijgen dat hun ouders zijn omgekomen in een brand, en dat ze hen een enorm fortuin hebben achtergelaten die ze pas mogen hebben als het laatste kind oud genoeg is. Ze komen te wonen bij Oom Olaf, een gierig familielid die probeert het fortuin te stelen en voor zichzelf te houden.Vanaf 27 juni te koop op Blu-Ray
» alle films die je binnenkort kunt kopen
3,5
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 22:04 uurErg leuk.
Een heel fijn filmpje dat er visueel opvallend mooi uitziet. Er is een bepaalde sfeer voelbaar, donker en komisch tegelijk. De typetjes en kleine uitvindingen en prulletjes deed me een klein beetje denken aan Jean-Pierre Jeunet films. De kinderen doen het goed, maar het draait natuurlijk allemaal om Jim Carrey. Hij doet het erg leuk, maar gaat soms een beetje over de schreef.
Zeker heel leuk, dikke 3,5*.
2,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2010, 13:43 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVisueel ziet het er goed uit, alleen ik snap de Dickens stijl niet die overlapt met de huidige tijd (want daar speelt het zich volgens mij toch echt in af). Beetje vreemd, net zoals dat alles wat de kinderen zeggen onzin is (jaah geloofwaarig, een kind van 14 niet serieus nemen). Dit wekte voor enige irritatie. Net zoals dat de één na de ander dood gaat. Dieptepunt is toch wel het huwelijk, man man man, wat een grote onzin. Ik kon me vooral aan het niet serieus nemen van die kinderen zo ergeren dat dit voor mij echt de das om doet. Het is zo cliché (en ik kon me als kind hier ook al wat aan ergeren), dat ik niet verder dan een 1,5* kom. Ooh dit komt ook nog doordat er nog enig mysterie plot in voor komt, maar dit niet echt wordt uitgewerkt. Erg jammer, had een hoop kunnen schelen.
Overigens zeg ik niet dat de film totale verspilling van tijd is voor iedereen, er zijn genoeg mensen die hier plezier aan kunnen beleven, zonder zich te irriteren en wie weet ben ik een beetje streng vandaag.
2,5
[permalink] geplaatst op 4 januari 2011, 16:29 uurErg mooi gemaakt, veel bekende acteur en een redelijk verhaal. Het laatste gedeelte van de film was veel te mager. Erg jammer, want mijn cijfer had veel hoger kunnen zijn. Ook het acteerwerk van Maryl Streep kon mij niet bekoren. Jim Carrey juist wel !!
3,0
[permalink] geplaatst op 20 januari 2011, 9:46 uurMooie sfeervolle film, die visueel erg fantasierijk in elkaar steekt. Jim Carrey zit gegoten in zijn rol, en is vermakelijk. maar ook de kinderen acteren degelijk. het verhaal is verder aardig bedacht, en levert een hoop leuke momenten op. 3 sterren.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2011, 18:42 uurErg tof filmpje. Zit goed in elkaar. De film is gebaseerd op de eerste drie boeken geschreven door Lemony Snicket: The Bad Beginning, The Reptile Room en The Wide Window.
Jim Carrey steelt ongetwijfeld de show als Count Olaf. Voor de rest goed acteerwerk van de kids. Mooie locaties ook, leuke aankleding. Het deed inderdaad soms een beetje denken aan Burton. Lekker filmpje alleszins. 3.5*
[permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 14:25 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenKim008 schreef:Ik vond dit een erg leuke film, ik hou enorm van dat mysterieuze sfeertje!
Heeft iemand trouwens opgemerkt dat er op de brief op het einde van hun ouders "Groetjes vanuit Antwerpen" stond? Vond ik echt superleuk
Vond ik idd ook leuk!
4,0
[permalink] geplaatst op 29 juni 2011, 22:09 uurZeer mooie film. Verhaal is goed. Visueel zeer mooi. De film kon mss toch nog iets meer uitgewerkt worden. Acteurs doen het zeer goed.
5,0
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2011, 13:01 uurSuper leuke film, fantastische sfeertje ook

Erg van genoten.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 november 2011, 19:10 uurAardige film waarin drie kinderen bij verschillende excentrieke familieleden worden geplaatst, na het overlijden van hun ouders. Het verhaal valt nogal eens in herhaling en is soms naar het einde toe wel wat voorspelbaar. Wel heeft de film een mooie vormgeving en ziet er uit als een donker sprookje. Jim Carrey is uitstekend gecast in verschillende rollen, maar ook de rest van de acteurs doen het goed.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 december 2011, 23:01 uurLeuke film. Je moet er wel van houden.
[permalink] geplaatst op 3 december 2011, 0:08 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenFraaie visuals en schitterende decors, een steampunk sfeer, prachtig uitgewerkte details en een 19e eeuwse aankleding met wel bv nieuwere auto's, aparte stijl! De verteller (Jude Law) was een mooi typend silhouet

Ook de soundtrack vond ik erg verzorgd en af en toe best verrassend (ergens hoorde ik Indiase muziek bv). Een blik vol prominente acteurs werd opengetrokken om de kinderen te begeleiden op hun reis. En ze deden het allemaal uitstekend.
Het allereerste begin vond ik heel komisch, maar Jim Carrey helaas niet zo. Ik vind eerlijk gezegd Timothy Spall (Mr. Poe) veel grappiger dan Jim, want als Jim zo over de top gaat geloof ik het meestal niet meer. De ondertiteling bij het brabbelende (en bijtende) kleine zusje vond ik erg grappig.
En ook dat Oom Olaf als straf dezelfde dingen moest doormaken als de kinderen.
Aangezien ik wel van sprookjes hou, werd ik met deze film prima verwend

4,5
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 21:47 uurJe moet natuurlijk van het overdreven acteerwerk van Jim Carrey houden, maar wat is dit verder een ongelooflijk goede film! Een kinderfilm uiteraard, maar eindelijk eens niet een die verwacht dat onze kroost bestaat uit complete retards die alles tot achtmaal toe voorgekauwd moeten krijgen. Doordat er diepere lagen in zitten, is deze film ook voor de ouderen gewoon leuk om te volgen. De decors zijn ronduit fantastisch. Lekker duister, maar in elk geval uiterst sfeervol. Het doet wat denken aan het werk van Tim Burtons, maar ook wel het oude werk van Jean-Pierre Jeunet.
Het verhaal is erg leuk. Het is vooral lekker overdreven en een beetje sprookjesachtig qua opzet. Het lot van de kinderen valt best te vergelijken met bijvoorbeeld Assepoester of Sneeuwwitje. Normale mensen kom je hier eigenlijk niet tegen. Leuke personages des te meer. Prettig gestoord noemen we dat in sommige gevallen. Jim Carrey voorop uiteraard. Hij zet de narcistische count Olaf geweldig neer. Eindelijk eens een leuk en vooral afwisselend avontuur in een prachtige setting voor jong en oud. Ondanks alle vindingrijkheid, had het verhaal wel iets beter kunnen zijn.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 10:33 uurEen beetje een speciale film. Hele mooie decors en Jim Carrey in 3 rollen (al was 'k er iets minder aan).
De moeite om zo een keertje te bekijken, maar daar blijft het er voor mij ook bij.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 april 2012, 12:55 uur
Ja dat is mij ook inderdaad opgevallen "groetjes uit Antwerpen"
ook een heel mooi handschrift.
kreegde indruk dat die ouders van de kinderen nog in leven waren.
maar een hele leuke film,dacht zelfs dat ik Dustin hoffman er nog inzat met die huil scéne.