House of 9 (2005)

geregisseerd door
Steven R. Monroemet
Dennis Hopper,
Kelly Brook en
Hippolyte GirardotNegen mensen die elkaar niet kennen worden ontvoerd en opgesloten in een villa. Al snel komen ze erachter dat ze onderdeel zijn van psychopathisch spel, waarbij slechts één van hen de villa levend mag verlaten. Wie? Dat zullen ze zelf moeten bepalen. De uiteindelijke winnaar zal beloond worden met vijf miljoen dollar. Het brein achter deze zieke marteling lijkt zijn zin te krijgen. Stuk voor stuk maken de lotgenoten elkaar af, en al snel staan de laatste overlevenden lijnrecht tegenover elkaar...
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2010, 8:46 uurToch onverwacht vermakelijk en spannend.
Het einde was zeer goed verzonnen en dat zag je niet aankomen.
Acteren was ook goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 juli 2010, 19:45 uurAls je Saw/Cube en dat soort films hebt gezien, dan zou je in principe het einde wel kunnen raden... wat niet wegneemt dat het wel goed bij deze film past.
[permalink] geplaatst op 10 juli 2010, 21:33 uurthe new guy schreef:
Klassieker zou ik niet zeggen, al was het einde inderdaad wel verrassend en leuk.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 juli 2010, 21:34 uurMét Hopper zal helaas moeilijk worden. Al denk ik dat er ''teveel'' van dit soort films zijn, dus een remake... Denk niet dat dat zou scoren.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 juli 2010, 13:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVoor mij begon het eerlijk gezegd niet al te boeiend. Pas toen die drankenkast open ging begon het voor mij met een erg sterk laatste kwartier die ietwat weg heeft van The Killing Room en Breathing Room.
2, 5 Sterren.
1,5
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2010, 23:49 uurPoeff, had van de week Exam gezien en moest daarna opeens weer aan House of 9 denken. Heb deze film een aantal jaren geleden gezien en kon me het einde nog herinneren.
Het idee achter de film vind ik erg leuk, alleen de uitwerking laat echt behoorlijk te wensen over. De personages gedragen zich allemaal ontzettend irritant, de constant biddende Hopper werkt ook op mn zenuwen, het gebruik van de muziek is op vele momenten ook nog is echt bizar slecht.
Daardoor ontbreekt het de film eigenlijk compleet aan spanning en mis ik eigenlijk ook iets briljants(plot?) waardoor ik tot het einde geboeid blijf kijken. Iets wat ik bij Cube, Saw en Exam dus wel had.
Het positiefste aan de film is eigenlijk het einde, dat nog wel een leuke twist bevat. Maar daar is dan ook alles wel mee gezegd.
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2010, 18:10 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGister dit gedrocht samen met rep_robert gezien. Ik zal hier maar niet al te veel woorden aan vuil maken, maar dit was toch een een hoopje trieste acteurs / acteerwerk bij elkaar

Daarnaast ontbrak de gehele film door enige vorm van spanning, met als toppunt de muziek tijdens de
''bezopen scene'' Spanning is toch wel iets waar een film zoals deze het van moet hebben denk ik.
Heb me het meest geirriteerd aan die zwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar irritante priester! Ik weet dat het zn werk is maar die bijbelteksten waren op een duur echt niet meer om aan te horen! Cast volgende keer maar een visverkoper van de markt, zal vast veeel leuker zijn!
*1,5 stem vanwege het einde
1,5
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2010, 23:06 uurhaha wie heeft deze films nou thuis in zn collectie dan?
Aah wat leuk dat jullie samen gekeken hebben en nog allebei een beoordeling geven
Meningen kunnen verschillen toch?8|
3,5
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2010, 11:53 uurik vond het wel een leuke film, alleen wat een voorspelbaar eind
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2010, 23:38 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenberrydrum schreef:
ik vond het wel een leuke film, alleen wat een voorspelbaar eind
Absoluut geen voorspelbaar einde

Verder was het geen sterke film, duurde lang voor er eindelijk wat actie kwam.
En toen alles achter elkaar.
Geen hoogstaande film dus, net een 6 dus 3 sterren.
[permalink] geplaatst op 24 december 2010, 21:32 uurthe new guy schreef:
Ik wilde eigenlijk 1 ster geven voor de overmaat aan clichées, stereotypen en ondermaats acteerwerk.
Het einde is echter zo sterk dat ik 1.5 bij geef. Echt heel goed. Deze film moet worden overgedaan, zonder Hopper, en dan wordt het een klassieker.
achteraf een classic zonder Hopper? wat dacht je van Rutger Houwer...
The Scorcher
[permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 20:21 uurIk vind dit zeker geen slechte film,
maar naar mijn mening heeft het wel een goed gegeven dat slecht uitgewerkt is.
Enkel vind ik dus wel het einde (ondanks wel vrij voorspelbaar) redelijk goed.
En natuurlijk weer een knappe rol van Dennis Hopper die de Priester vertolkt.