132.202 gebruikers | 83.096 films | 30.189 regisseurs | 3.421.660 berichten | 4.775.195 stemmen

Avonturen van Pietje Bell (1964)

Alternatieve titel: Pietje Bell, de Straatjongen van Rotterdam

Avonturen van Pietje Bell (1964)
17 stemmen | gemiddelde 3,17
mijn stem:
Nederland
Familie
85 minuten

geregisseerd door Henk van der Linden
met Jeu Consten, Thea Eyssen en Cor van der Linden

Pietje Bell, de befaamde Rotterdamse jongen, gaat op kippenjacht samen met zijn kornuiten Peentje en Engeltje, maar zij worden achtervolgd door een agent, die hen -ondanks de protesten van tante Cato- vooor de commissaris leidt. Pietje en zijn vriendjes weten zich eruit te praten. Pietje voert met zijn vrienden Peentje en Engeltje een circusvoorstelling op, die door brand wordt verstoord doordat een van Pietje's trucs verkeerd uitpakt. Pietje en zijn vrienden blussen met gevaar voor eigen leven het vuur, maar durven niet naar huis. Ze belanden in een oude schuit, waarin twee dieven gestolen goederen verstoppen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2005, 23:33 uur
Hallo Filmers

Ik ben net nieuw en een beetje aan het neuzen met wat ik heb , kom ik deze film tegen uit 1964 is die ook op dvd te krijgen

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2005, 23:36 uur
Nee, nog niet te verkrijgen op DVD. Twee jaar geleden zijn een stuk of 24 films van Henk van der Linden op DVD uitgebracht, maar deze zat er niet bij.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2007, 8:59 uur
Leuke en aardige Film van Pietje Bell deze vond ik ook weer mooi en vooral Grappig om te zien en toen ik deze Film ging zien twijfelde ik over Goede acteerprestaties maar uiteindelijk is het toch nog allemaal Goed gegaan (Waar ik voor vreesde.)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2009, 14:43 uur
Ohhhhhhhhhhh wat leuk, een van de eerste films die ik als kind gezien heb, dus ECHT in 1964 gezien (voelt als 100 jaar geleden) Ik vond hem toen erg leuk.