132.211 gebruikers | 83.365 films | 30.189 regisseurs | 3.421.934 berichten | 4.775.932 stemmen

Een Nederlandse Robinson Crusoe (1969)

Nederlandse Robinson Crusoe, Een (1969)
5 stemmen | gemiddelde 2,30
mijn stem:
Nederland
Avontuur
80 minuten

geregisseerd door Henk van der Linden
met Jeu Consten, Jos van der Linden en Hub Consten

De 15-jarige Peter leest het boek van Robinson Crusoë in het vliegtuig als ze in een zware storm terecht komen. Als het vliegtuig in tweeën breekt, belandt hij in zee en weet een schijnbaar onbewoond eiland te bereiken. Het duurt weken voor er een schip voorbij komt en er blijkt ook nog een oude piraat op het eiland te zijn.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2004, 12:37 uur
Vreemd, die umlaut op de 'o', op de poster! Op internet kom ik de titel wel tegen met umlaut op de 'e'. Iemand een idee wat juist is ?

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2004, 14:05 uur
kappeuter schreef:

Ik heb alles even na gekeken maar naar mijn mening moet de umlaut op de e .

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2004, 14:33 uur
Ja, hij moet op de e. Rare fout op die poster. Toen kon dat zeker nog ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2004, 14:37 uur
De spelling met het accent op de 'o' komt wel vaker voor; net als bij de meeste bekende namen uit het verleden zijn er internationaal meerdere spellingsvarianten in omloop. De Spellingwijzer Onze Taal (voor Nederlandse teksten) adviseert de spelling 'Crusoe', in het geheel zonder accenten.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2008, 11:11 uur
Op het dvd hoesje staat de umlaut op de e, maar op de begintitel stond er helemaal geen. Ja de film zelf stelt weinig voor, allemaal erg simpel. *:|*