Nocturna (2007)

Victor Maldonado en
Adrià Garciamet de stemmen van
Imanol Arias,
Natalia Rodríguez en
Carlos SoberaIn Nocturna werkt een groep wonderbaarlijke creaturen samen, om van de nacht een magische plaats te maken waar alles mogelijk is. Wanneer onverwachts het jongetje Tim een bezoek brengt aan deze wereld, ontdekt hij tal van nieuwe plaatsen, door middel van zijn nieuwe vrienden ('creaturen van de nacht'), tijdens zijn zoektocht naar 'de verloren sterren'. In dit lange avontuur krijgt hij de kans alle mysteries van de nacht te ontdekken, en de creaturen die dit mogelijk maken, oftewel de bewoners van Nocturna.
[permalink] geplaatst op 28 januari 2004, 10:31 uurteaser
[permalink] geplaatst op 29 januari 2004, 19:06 uurkappeuter schreef:
teaser
Nog even wachten tot 'ie uit komt: kerst 2004 zie ik op de poster staan.
De teaser/trailer voorspelt zeker veel goeds, kijk op dezelfde site ook al vast naar de eerste screenshots van pinocchio, die zien er ook erg mooi uit.
[permalink] geplaatst op 29 januari 2004, 20:56 uurZiet er vooral speciaal, mooi vind ik het nog niet echt, wellicht even wennen, uit maar het doet me net iets te veel aan Spirited Away denken.
[permalink] geplaatst op 25 april 2004, 17:56 uurkappeuter schreef:
teaser
De
site van filmax geeft aan dat de film pas in 2006 uitkomt, films als pinocchio 3000, Gisaku en donkey xote hebben helaas voorang gekregen.
[permalink] geplaatst op 9 juli 2004, 11:47 uurWat jammer! Wat ongelooflijk jammer! Als er nu eens één filmpje naast dingen als 'Eternal Sunshine', 'Garden State' en 'The Village' bovenaan m'n wachtlijstje voor 2004 stonden was het deze wel.
[permalink] geplaatst op 27 juli 2006, 23:06 uurEn ja hoor, hierboven staat nog steeds 2006 vermeld, maar de studio brengt hem pas uit begin 2008. Maar liefst 4 jaar na de oorspronkelijke release!
[permalink] geplaatst op 1 februari 2008, 14:23 uurOp het filmfestival van Barcelona (nu ja...) bekroond als Beste animatiefilm. Als Spaanse film is dat niet meteen een enorme prestatie, maar toch, echt slecht zal het avast niet zijn.
Eind februari te zien in Leuven, en ik vermoed dat hij ook wel op Anima zal draaien.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 juli 2008, 22:49 uurDvd komt over een weekje uit.
Film is zeker de moeite waard overigens. Het had hier en daar wat creatiever gekund, maar de opbouw is prima, de animatie zeer verzorgd en de film heeft het hart op de juiste plek.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2008, 15:44 uurImdb geeft Spaans als taal aan. Toch kun je op de Nederlandse dvd alleen kiezen tussen Franse en Engelse audio.
Film viel tegen. Best mooi geanimeerd met heel veel gebruik van gele en goudgele tinten. Maar characterdesign valt flink tegen en de personages maken weinig indruk. Plot is ook wat flauw en weinig beklijvend. 2*
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2008, 23:54 uurRamon K schreef:
Doet mij altijd denken aan die promopraat over DVDs van vroeger. Superhandig dat je meerdere subs en audiosporen op zo'n schijfje krijgt, maar geregeld staat de originele er nog niet eens op.
Filmpje lijkt me trouwens leuk om een keer te zien, even achteraan.
2,5
[permalink] geplaatst op 13 september 2008, 13:10 uurErg goede dingen over gehoord. Ben benieuwd.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2008, 12:28 uurHet aangename van Nocturna vind ik dat de film heerlijk afwijkt van de enorme reeks op elkaar lijkende animatie die de afgelopen jaren op ons afgevuurd is. De kleuren, de tekeningen, er straalt iets fris en origineels vanaf. Nocturna bevat niet de meeste gevatte dialogen of het spannendste avontuur , maar de setting is sprookjesachtig, de diverse personages en hun taak vond ik zeer geinig gevonden en zowel de kleuren als het schattige verhaal geven een warme gloed af.
2,0
[permalink] geplaatst op 14 maart 2009, 16:52 uurMooie animatie, maar doet veels te veel denken aan een poging Ghibli te imiteren (met name Spirited Away en The Cat Returns).
Verhaaltje mist ook de magie van z'n Japanse voorbeelden en iets te kinderachtig.
Overigens de 10-jarige tweeling was enthousiaster dan ik. Dus wel een prima film voor jonger publiek. Al begonnen die daarna ook te roepen om een review van "Paprika".
3,0
[permalink] geplaatst op 13 november 2009, 23:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPlot: Het jongetje Tim is bang in het donker. Wanneer zijn andere maatjes in de slaapzaal hun olielampjes doven, schuift hij zijn bedje helemaal tot aan het gesloten raam. Onder zijn hoofdkussen bewaart hij de knop om de raamluiken te openen om vervolgens - onder het licht van de sterren en de maan - in zijn knusse bedje in slaap te vallen.
Op een nacht merkt hij dat zijn favoriete ster plots begint te flikkeren en uitdooft, hoe is dit kunnen gebeuren?, vraagt hij zich af. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en komt zonder het te weten terecht in de nachtelijke Wereld van Nocturna...
Wie had kunnen vermoeden dat 's nachts een andere Wereld ontwaakt, vol wezentjes die ervoor zorgen dat gebeurt wat we van de nacht verwachten..? Je dacht toch niet dat rijp en mist zich zomaar vormen..? Neen neen, vliegende wezentjes met waterdruppels op hun rug schudden deze van hun lijfjes zodat er zich rijp vormt.
Wat gedacht van haarfeeën die 's nachts je haar in de war komen rommelen..? Of een pesterig wezentje dat tijdens je slaap "psss psssss psssssss" in je oor komt fluisteren, zodat je begint te bedplassen..?
Ja ja, de nachten zijn magisch !
Elk kindje krijgt een persoonlijke kat toegewezen die over hem/haar waakt en in slaap miauwt.
Maar een duistere, schrikwekkende schim beweegt zich door Nocturna en dooft op zijn wilde, nachtelijke tochten de sterren en zelfs het licht van de Maan.
Hoe kan Tim ervoor zorgen dat alle lichtjes weerkeren en het monsterachtige wezen verdwijnt...?
Het duurde even voor ik me comfortabel voelde in het verhaal, maar een goeie 30 minuten in de film loopt het allemaal wel los en wordt het best amusant.
Dit is overduidelijk een debuutfilm, maar wel eentje met klasse !
Afgaande op hun eerste film denk ik dat deze regisseurs nog knappe cinema gaan maken !
6,5/10.
Zeker de moeite om eens te bekijken, als je de kans krijgt.
2,5
[permalink] geplaatst op 15 december 2009, 23:14 uurMmm... ik hou het op het gemiddelde. Een animatiefilm die duidelijk bedoeld is voor kinderen, dus moeilijker te beoordelen als volwassene. Boeiend is de film niet, daarvoor is het verhaal te zwak en de dialogen niet echt gevarieerd. Maar het werkt wel voor een doelpubliek denk ik, want die 'simpele' dialogen zijn aangenaam voor kinderen. Bovendien is het visueel ook wel interessant. Niet over gedetailleerd zoals de Pixarfilms willen, maar vooral gebruik van veel kleuren. Het geel-oranje kleurenpalet zorgt voor een nodige warmte in contrast met de donkerte van nacht. Weinig echte achtergrond en geen dubbele bodems, wat deze animatie enkel voor kinderen maakt en niet echt een familiefilm geworden is. Maar dat zal ook niet de bedoeling geweest zijn.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 december 2009, 15:40 uurFilm Pegasus schreef:
Gelukkig worden er nog films op mijn niveau gemaakt

3,5
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 19:01 uur'k vond hem wel leuk, maar niet meer dan dat. Het verhaal vond 'k niet zo speciaal, maar stak zeker niet tegen. Wat 'k wel erg goed vond was het kleurgebruik. 'k vond de film echt heel mooi. Ook de muziek vond 'k erg bij de film passen.
Wat me wel wat stoorde was het kattengemiauw. In het begin viel het nog mee, maar het werd een beetje te veel van het goede

Al bij al ben 'k erg blij dat 'k deze eens heb gezien.