Romasanta (2004)

geregisseerd door
Paco Plazamet
Elsa Pataky,
Julian Sands en
Gary PiquerDe ontdekking van een aantal verminkte lijken in een groot bos zorgt voor veel opschudding en doet de legende van de 'Weerwolf van Allariz' weer opnieuw herleven. Een reiziger trekt door het bos met zijn paard en wagen terwijl uit elk dorp dat hij bezoekt een vrouw trouw op hem wacht. Hij is aantrekkelijk, intelligent, charmant.... maar hij is ook het monster dat door iedereen gevreesd wordt.
Wanneer Josephine een van de dodelijke slachtoffers wordt, verdenkt haar zus Barbara een op het eerste gezicht zo vriendelijke man en gedreven door wraak opent ze de jacht, met gevaar voor haar eigen leven...
2,5
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2004, 1:49 uurNa veel goede berichten te hebben gelezen viel deze film me aardig tegen. In veel opzichten werd er geleend van Le Pacte des Loups: de visuele stijl, de plotopbouw, de sfeer en bovenal het verhaal. Grappig detail daarbij is dat beide films voor een wezenlijk deel waargebeurd zijn; het is dus moeilijk te staven dat hier sprake is van jatwerk, al lijkt Romasanta wel verdacht veel op Le Pacte des Loups.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2004, 23:37 uurDe film lijkt niet op 'Le Pacte des Loups', zeker het verhaal niet, om snel deze verwarring uit de lucht te halen, gestolen, de sfeer, tja, dan is alles wel een keer gestolen in de loop der tijd nietwaar?
2,0
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2004, 17:28 uurDe film viel mij ook tegen. Langdradig en gebrek aan spanning. Le pacte des loups vond ik stukken beter !
voor mij 2/5
0,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2005, 22:11 uurTekst bij deze film klopt niet! Barbara en Manuel gaan niet samen dit raadsel oplossen. Kan dit aangepast worden??
Overigens vond ik het een zeer teleurstellende film.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2005, 22:12 uurOdie schreef:
Kan dit aangepast worden??
Graag, alvast bedankt.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2005, 22:23 uurDruk op Corrigeer, onder de titel.
0,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2005, 22:25 uurHeb ik gedaan, nu maar afwachten
0,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2005, 22:29 uurEn de correctie is doorgevoerd! Super, dankuwel moderater
2,5
[permalink] geplaatst op 26 april 2005, 22:26 uurJa zeker jan on fire dat heeft de film gered hahaha.
De film was me net iets te langzaam wel mooi om naar te kijken en sfeervol maar ik voelde niet echt een dreiging of een soort paniek wat er toch zou moeten zijn in een weerwolf film maar ja het is weer eens iets anders hé
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2005, 22:10 uurDe kraag voor de mond van die man doet al vreselijk denken aan "Le Pacte Des Loups"! Ik weet niet of ik deze Film wel wil zien...
2,5
[permalink] geplaatst op 26 september 2005, 22:27 uurDeze weerwolf film speelt zich af rond 1850 en kenmerkt zich door de beangstigende sfeer, de film is soms wat traag maar als je er eenmaal goed inzit is dat niet zo erg en stoor je je daar nauwelijks aan.
Het verhaal is deels gebasseerd op waargebeurde feitten en heeft iets weg van From Hell. 2.5*
1,0
[permalink] geplaatst op 18 april 2006, 18:29 uurEnorme teleurstelling deze film. Er kon veel meer mee bereikt worden, doch slechte cast en geen spanning. Gaat na 20 minuten reeds doodvervelen.
2,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2007, 11:41 uurVisueel hier en daar mooie film maar verder bijzonder oninteressant.
3,0
[permalink] geplaatst op 29 november 2007, 9:57 uurte weinig spanning en standaard verhaal
2,5
[permalink] geplaatst op 18 februari 2008, 10:52 uurSlappe romantische horrorfilm, zonder romantiek en/ of spanning. De regie is nog wel redelijk, maar de goedkope production design en de slechte akteurs, gekoppeld aan een futloos script zorgen al snel voor een drakerig geheel.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 juli 2008, 18:37 uurDe spanning viel me zwaar tegen... Maar verder zat hij keurig in elkaar. Ik heb wel aandachtig gekeken naar deze film maar je kunt het zeker geen horror noemen en actie ook niet...
ik heb geen idee onder welke categorie hij dan het best past
ik kom uit op 2,5 *
[permalink] geplaatst op 20 mei 2009, 23:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSfeervol geregisseerd, met de mooie Galiciaanse landschappen en de 19de eeuwse sfeer. Aangenaam om te zien met enkele leuke scènes zoals die brandende koets. Daar is niks op aan te merken... de beelden zijn mooi en stralen romantiek uit.
Het verhaal wil een mysterie opbouwen rond Romasanta door psychologie en oud bijgeloof door elkaar te gaan mengen. Is hij nu een mens of een weerwolf? Of zit het beest alleen in hem? . Sands zet een verleidelijke, rustige, zwakke persoonlijkheid neer, en het is moeilijk geloven dat er in hem een dierlijke moordlust huist.
Als geheel is het zeer middelmatig en de film slaagt er mijns inziens niet in om de spanning op te drijven en de aandacht vast te houden op het mysterie rond Romasanta. Snel vergeten die film.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 juli 2009, 17:50 uurlekker sfeervol filmpje
3,5
[permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 23:54 uurIk vind het toch eigenlijk wel een vrij goede film, met een redelijk goed verhaal maar vooral fantastisch camera and decorwerk. Al met al een hele dikke voldoende.
1,5
[permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 16:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWaar is de horror in deze horrorfilm???
Wat een slappe film; slecht verhaal weet ook geen vaste draad te houden, beroerd geacteerd, bar weinig spanning,slecht uitgewerkte personages.
En dan de scene waarin die kale probeert de hoofdpersoon te vermoorden(dit lukt niet) waar ze later in de film in het bos mekaar zogenaamd te lijf gaan zien we hier ook helemaal niets van en dan weer later in de film leven ze allebei nog.
1.5 ster (voor de mooie vrouw)
4,0
[permalink] geplaatst op 21 april 2010, 16:08 uuraparte film. vooral in het begin begreep ik lang niet alles, maar naarmate de film vorderde, vielen de puzzelstukjes in elkaar. de film leunt duidelijk, in de eerste plaats, op het visuele, artistieke aspect, maar desondanks vond ik het verhaal zeer intrigerend.
julian sands vond ik een enorme verrassing: ik had hem al gezien in 'boxing helena', en ik vond hem hier een sterke rol spelen.
het vrouwelijke schoon mocht er overigens ook best wezen

2,5
[permalink] geplaatst op 5 juni 2010, 2:09 uurFilm miste helaas de nodige spanning. Daarbij een aantal nutteloze dieronvriendelijke scènes. Hoewel niet onaardig, had ik er hogere verwachtingen bij.
[permalink] geplaatst op 10 november 2010, 12:56 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenhet is wel met een redelijk budget gemaakt dat kan je zien dat het geen amateurs zijn. Nu het verhaal maken ze soms ingewikkelder dan dat het eigenlijk is. De hele tijd verwarrende flashbacks. Ik had niet het gevoel dat het een horrorfilm was ondanks behoorlijk gore stukjes. Nu 1 ding vraag ik me nog altijd af, Waren deze mannen nu werkelijk weerwolven of dachten ze gewoon dat ze dat waren als dat de bedoeling was dat ze dat waren vind ik het slecht uitgewerkt. want de hele film was er geen bewijs dat het weerwolven waren
Al met al een redelijk verzorgde film met een goed verhaal dacht slecht uitgewerkt werd. En er gebeurd te weinig. De film kon beter zijn als het verhaal wat rustiger op gang kwam en niet zo verwarrend was.
2,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 15:36 uurTrage opbouw, sfeervol gefilmd, goede casting. Helaas was het niet echt spannend.