132.211 gebruikers | 83.361 films | 30.189 regisseurs | 3.421.929 berichten | 4.775.903 stemmen

Billie Turf het Dikste Studentje ter Wereld (1978)

Billie Turf het Dikste Studentje ter Wereld (1978)
41 stemmen | gemiddelde 2,93
mijn stem:
Nederland
Familie
94 minuten

geregisseerd door Henk van der Linden
met Tom Jansen, Jan Kruyk en Richard Vroomen

Billy Turf en Dolfie moeten in de zomervakantie op het internaat blijven omdat ze een te slecht rapport hebben. Alles gaat zijn gangetje tot dat Kwel met een uitvinding op de proppen komt om met een pil water te veranderen in benzine.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2004, 21:23 uur
Slecht, maar toch wel leuk om te zien. Alles is zo overdreven en voorspelbaar... Jeugdsentiment, toch nog **.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2004, 23:16 uur
Strip heb ik vroeger erg maar dan ook erg veel gelezen, net als bessie turf. Hier een film van maken is erg fout, strip vond ik werelds.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2004, 20:01 uur
nou nou wat negatief
Ik heb ook vele strips gelezen van billie & bessie maar deze film vond ik wel lachen, weet iemand toevallig nog of deze film ook op dvd is?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2004, 20:35 uur
silverblueguy schreef:
weet iemand toevallig nog of deze film ook op dvd is?
De film is (nog) niet op dvd uitgebracht. Wel op video uitgebracht door Video Screen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2005, 15:34 uur
toen ik een klein meisje was was dit het helemaal leuk kinderfilmpje dus

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2005, 16:34 uur
Ik wist niet dat hier ook een film van was. De strips vond ik altijd erg leuk!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2006, 22:54 uur
Ik Heb Ze Alledrie Op DVD..
Dus Als Er Iemand Intresse Heeft Hoor Ik Het Wel..

Sneakerjeans29
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2006, 13:54 uur
Chantalle schreef:
Ik Heb Ze Alledrie Op DVD..
Dus Als Er Iemand Intresse Heeft Hoor Ik Het Wel..

Ook in dialect? of alleen met dub?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2007, 19:58 uur
Ik zou het niet weten eigenlijk..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2007, 11:13 uur
De film heeft zo zijn leuke momenten en moet het hebben van de ondeugende streken van Billie. ;)Even leuk als melig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2007, 16:13 uur
Ik vond het een erg leuke film en nog steeds,de omgeving waar het gemaakt is ziet er leuk uit
De melige grappen en grollen zijn voorspelbaar maar toch leuk

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2007, 20:11 uur
Chantalle schreef:
Ik zou het niet weten eigenlijk..

Hoi Chantalle, ik wil ze ook graag zien, zou je mij hierover terug willen mailen ?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2008, 13:42 uur
Ik bied de 3 films van Billie Turf op VHS aan op Ebay voor 2EUR.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2009, 20:09 uur
Vroeger vond ik ze geweldig, maar ja, wat wil dat zeggen, als jongen van 6-7-8 jaar.

Ik vraag me af hoe ik er nu naar zou kijken.
Ik ga er op dit moment dan ook zeker geen rating aan vastplakken, enkel raten op jeugdsentiment zou maar al te zot zijn.

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2010, 14:58 uur
Downloaddiscussie verwijderd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2010, 16:59 uur
meurisse schreef:

Ik vraag me af hoe ik er nu naar zou kijken.

past goed in het rijtje van de dik trom films :Y

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 september 2011, 0:51 uur
Net deze film bekeken, puur uit nostalgische overwegingen. Ik heb de drie films allemaal op videoband gezien als klein jochie (ik schat 15-18 jaar geleden). Tot mijn afgrijzen besloot mijn moeder alle videobanden weg te gooien.

Billie Turf: Het dikste studentje ter wereld is absoluut geen aanrader meer voor het huidige Nederlandse publiek. De montage en het script zijn beiden erg gedateerd en de credits zijn in wel hele simplistische word art gemaakt. Kortom, deze eerste Billie Turf oogt op het eerste gezicht gewoon heel oud.

Toch is er genoeg vermaak in de film. Na een eerste drie kwartier (dat vol zit met sketch-achtige scenes), krijgt de film eindelijk een beetje een verhaal en komen de boeven in beeld. Vanaf hier begint eigenlijk de echte pret voor mij.

Tom Jansen (ik had hem nooit herkend!) speelt overtuigend de luie ondeugende en eigenwijze vreetzak Turf en ook Kruyk en Keulen spelen best aardig, immers hoort de overacting een beetje in een film als deze.

De achtervolgingen met Josje zijn verreweg het leukst, naast de scene waarin de directeur alternatieve benzine in zijn auto krijgt. Dit leid tot hilarisch slechte trucage, wat trouwens in de hele film voorkomt. Er wordt met poppen gesmeten en beelden worden versneld of vertraagd.

In de jaren '70 vond men het geweldig, nu werkt het onbedoeld op de lachspieren. De slapstick-humor zorgde daar helaas te weinig voor.

Een leuke poging, maar zelfs voor die tijd nog onvoldoende.