134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.979 berichten | 4.928.171 stemmen

Flodder in Amerika! (1992)

Alternatieve titels: Flodder 2, Flodders in America

Flodder in Amerika! (1992)
1784 stemmen | gemiddelde 2,67
mijn stem:
6 jaar geweld grof taalgebruikNederland
Komedie
120 minuten

geregisseerd door Dick Maas
met Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic

In dit vervolg op Flodder 1 stuurt het plaatselijke gemeentebestuur de familie Flodder voor een cultureel uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. De Flodders zien deze Amerikaanse reis als een buitenkansje. Op het vliegveld van New York worden de Flodders aangezien voor een Russische delegatie van wetenschappers en komen terecht in het sjiekste hotel van New York. Vanuit dit hotel verkennen zij zelfstandig New York, met alle rampzalige gevolgen vandien.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 21:56 uur
Die buurman is echt geweldig.

Schorriemorrie is het!
Ach ze hebben een andere levensvisie.

Hahaha

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 21:59 uur
LOL.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2011, 14:12 uur
And were not going home, not yet, not yet...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2011, 17:14 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Toch de minste flodderdeel. Qua humor was ie beter dan die van Flodder 3, maar qua stunts was ie een stuk minder.
Wat wel geweldig was, is dat Sjakie voordurend in de problemen kwam.

Wat lees jij nou, Sjakie? De playgirl? _O_

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 september 2011, 13:17 uur
Redelijk vermakelijk vervolg waarbij de Flodders naar Amerika afreizen en worden aangezien voor een delegatie Russische artsen. En zoals het een echt vervolg betaamd is het dus groter aangepakt (de trip naar Amerika). Aan de andere kant is de film een stukje braver dan zijn voorganger en is de humor minder geslaagd. Veel scenes zijn bijna een directe herhaling van het eerste deel, maar dan gesitueerd in New York.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 2:01 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een film waarbij Nederlandse stereotypes in contact komen met Amerikaanse stereotypes en het resultaat me iedere keer blijft bevallen! 'What was that name again?' - 'Flodder, ef el oo dee dee uh rrrr!' Of wat te denken van 'I sit fast!' of 'I'm Johnny, this is my family and we're from Holland!' Natuurlijk weet niemand waar Nederland ligt (naast Litouwen, Denemarken) en gedragen we ons als een stel losgeslagen randdebielen, maar het is niet alsof Amerika er niet minder oppervlakkig vanaf komt. Heerlijk!

Qua script is de film niet veel anders dan Murphy's Law in werking en er zijn enkele momenten waar ik toch snakte naar een moment waar Sjakie de groep gewoon zou vinden, maar op deze manier blijft het tenminste wel spannend. Helemaal hilarisch dat Jon Polito ook nog in de film zit, blijft een fantastisch typetje. De rest van de cast doet zijn ding, al valt het wel op dat Tatjana er toch iets overtuigender op is gaan acteren.

Jammer dat de film wel een hoop scenes letterlijk gekopieerd heeft uit de eerste film, dat viel toch wel heel erg goed op toen ik de laatste scene uit de eerste film precies voor de opening van deze film zag. Op zich niet erg als herinnering aan de eerste film, maar tegelijkertijd had Maas vast wel iets meer creatiefs kunnen verzinnen toch? Toch, de auto-achtervolging was toch een stuk gaver dan in de eerste film ('Een typische Wallstreet-crash!') en ma die weer de vierde muur breekt, blijven toch erg fijn.

Beter dan de eerste film vind ik hem uiteindelijk niet, maar hij is minstens even leuk, zo niet leuker. Een beetje lachen om Amerikanen gaat er hier altijd wel in, helemaal in combinatie met wat Hollandse vunzigheid. Het zou toch mooi zijn als we er echt in slaagden het Vrijheidsbeeld op te blazen, dan hadden we nu op het moment ook al oorlog :P

(moderator)
avatar van Spetie
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 11:22 uur
Een matig vervolg op Flodder.

Flodder in Amerika is eigenlijk niet meer dan een kopie van het eerste deel, al is deze keer de setting verplaatst naar Amerika. Kees kijkt deze keer naar basketballende vrouwen i.p.v. tennisdames, maar de grap is totaal hetzelfde.En zo zitten er nog wel meer van dat soort voorbeelden in. Waar Flodder nog uitblonk door een aantal fantastische scènes, daar ontbreekt dat hier.

Los daarvan is het nog wel redelijk vermakelijk om naar te kijken, omdat de typetjes soms nog wel leuk zijn. Het einde is wederom een waar spektakel en de manier waarop de Amerikanen soms te kijk worden gezet, heeft ook nog wel iets grappig. In zijn geheel is het echter minder leuk, en dit tweede deel is wat mij betreft dan ook de minste van de drie films.