134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.934 berichten | 4.928.098 stemmen

Bride of the Gorilla (1951)

Bride of the Gorilla (1951)
11 stemmen | gemiddelde 1,54
mijn stem:
Horror
70 minuten

geregisseerd door Curt Siodmak
met Barbara Payton, Lon Chaney Jr. en Raymond Burr

Diep in de jungle van Zuid Amerika vermoordt de plantagemanager Barny Chavez (Burr) zijn oudere werkgever om zo zijn mooie vrouw (Payton) te krijgen. Wanneer een oude heks getuige is van de moord roept zij een vloek over Barney uit. Spoedig verandert hij 's nachts in een verschrikkelijke gorilla. Maar is zijn transformatie echt of zit het allemaal is zijn hoofd?

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2006, 0:59 uur
Dit is dus echt geen horror. Eerder een drama over een stel saaie mensen. Belabberd plot, slechte decors (ookal leek het begin veelbelovend), onindrukwekkende acteurs. En oja, waar was de enorme gorilla die ook op de poster staat :?

Alles bij elkaar is het een goed voorbeeld voor een slechte film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2008, 22:57 uur
Oef, misleidende titel in een standaard nonsens filmpje. De gorilla (die eigenlijk een soort demon is) komt maar heel weinig in beeld en de jungle komt er ook niet al te best van af. Stock footage van telkens dezelfde dieren wordt gebruikt en de hoofdrolspelers willen zo gauw mogelijk vluchten uit die setting. Ik kan ze geen ongelijk geven!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2009, 17:09 uur
Volgens mij is dit meer een SF film ipv horror film. Toch kon ik (onbedoeld) wel lachen om deze b-film.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 20:05 uur
Dit was inderdaad meer een Drama.

Verschrikkelijke film die mij nog wel aardig leek. Ik zat echt vol verwachting op die gorilla te wachten maar waar was die in godsnaam? In de lucht, onzichtbaar? Ik vond het ook een marketing truc. Ik vind dat soms niet erg, maar als je op de poster twee gorilla's zet en de titel Bride of the Gorilla noemt mag je toch echt een gorilla verwachten. 1,0 voor de best mooie poster.