134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.934 berichten | 4.928.098 stemmen

locatie: Films » Wittgenstein (1993) » Info

Drama
75 minuten

geregisseerd door Derek Jarman
met Karl Johnson, Tilda Swinton en Michael Gough

Biopic over het leven van de vooruitstrevende filosoof Ludwig Wittgenstein. We zien hem zijn carriere starten als leraar, waarna hij interesse begint te tonen in filosofie. Zijn eigenzinnige kijk op het vakgebied brengt hem regelmatig in conflict met collega's en superieuren.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2008, 16:30 uur
De eerste van Jarman die me goed bevalt: Informatief, mooi om te zien, geweldig geacteerd en grappig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2008, 15:44 uur
Kan iemand de poster verklaren?

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Wittgenstein (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Wittgenstein (€ 14,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Wittgenstein (€ 14,24)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2008, 15:34 uur
Heeft iets te maken met Wittgensteins arrogantie denk ik. Hij voelde zich nogal superieur.
Op de poster zie je Wittgenstein als kind.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2008, 19:46 uur
Was leuk. De minimalistische setting werkte erg goed en het was grappig zonder echt de spot te drijven met Wittgenstein. Toch mist de film wel een beetje de diepgang die zijn geschreven biografie wel heeft.

Fijn tussendoortje. 3,5 sterren

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2008, 11:24 uur
Stond al tijden onbekeken en bestoft in mijn dvd-collectie. Leek me erg saai.

Dat saaie viel me erg mee, maar het is mij wel wat te abstract allemaal, dit minimalistische gedoe. Toch heb ik het wel tot het einde uit kunnen zitten en viel het geheel me nou ook niet tegen.

Olivier Smolders
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2008, 14:11 uur
Saai is naar mijn mening compleet het tegenovergestelde; het is een erg mooie film en het fascineerd mij ook enorm. Het kleurgebruik van Jarman is ook fenomenaal. Tot tegenstelling van Baggerman vindt ik dit een geweldig meesterwerkje.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2009, 9:30 uur
Ik ben het helemaal eens met Smolders.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juli 2010, 12:15 uur
De filosoof Wittgenstein weet mij altijd te boeien, vandaar mijn belangstelling voor deze film. Nou ja film, het leek meer op een toneelstuk waar naar ik heb zitten te kijken en dat is ook de reden dat deze film mij niet wist te boeien. Ik vond het allemaal nogal boring en het kleurengebruik vond ik behoorlijk kitscherig. Het enige positieve vond ik dat de hoofdpersonen Wittgenstein en Russell uitstekend vertolkt werden door Karl Johnson resp. Michael Hough.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2010, 16:07 uur
Die vorige poster was veel mooier

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2010, 19:44 uur
Toen Derek Jarman deze film maakte leed hij aan aids en leverde hij zo'n beetje zijn laatste gevecht tegen deze ziekte. Hij zou op 19 februari 1994 sterven. Het resultaat is een moedig en markant testament van het leven en de gekwelde ziel, las ik in een recensie.
Het probleem blijft, denk ik, dat ik de werken van Jarman nauwelijks begrijp. Het is me allemaal te abstract, al kan ik wel genieten van de kleurenpracht.