The Sixth Sense (1999)

geregisseerd door
M. Night Shyamalanmet
Bruce Willis,
Haley Joel Osment en
Toni ColletteDr. Malcolm Crowe, een kinderpsycholoog, neemt de taak op zich om een jongetje te genezen dat geesten ziet. Het jongetje, Cole, heeft door z'n gave veel problemen op school en met z'n moeder. Door Cole te helpen hoopt Crowe in het reine te komen met zichzelf, nadat hij in het verleden bij een soortgelijk geval niet voldoende heeft kunnen helpen.Deze film staat op nummer 117 in de top 250
» volledige top 250
5,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 9:52 uurMoet toch eerlijk zeggen dat ik het einde de allereerste keer niet zag aankomen..achteraf denk ik dat ik het had moeten zien..maar ik zat die eerste keer zo in de film dat ik daar totaal niet mee bezig was.
Wat goed geacteerd..prachtfilm.
@Yener
Jij hebt blijkbaar een rare kijk op van alles..je hebt de film gewoon niet begrepen en zoekt nu overal wat achter wat nergens op slaat.
Dat meisje wist niet dat ze dood ging..ze had het vermoeden dat haar moeder haar ziek maakte..niet dat ze perse dood zou gaan. Misschien was ze nog van plan om het te laten zien..weet jij veel..
3,0
[permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 11:20 uurwe hadden het plot meteen door vanaf het begin, daardoor was het einde helemaal niet verrassend ;-(
3,5
[permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 12:01 uurMisschien omdat het plot nu ook niet meer origineel is, maar in 1999 zeker wel.
4,5
[permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 12:40 uurPersoonlijk vind ik dit een van de beste thrillers uit de jaren 90.
Met een minimum aan special effects weet men een ijzingwekkende sfeer te creeren.
En de film bevat volgens mij een paar scenes die regelrechte klasiekers zijn en ook nog supereng en naargeestig af en toe.
Neem nu bijvoorbeeld de de videoscene op de begravenis, sjonge echt wat een mokerslag blijft dat toch.
Nu ik er zo weer aan denk heb ik het kippenvel weer op de armen staan, prachtig gemaakt gewoon.
En het einde! Subliem gewoon!
Ook naar al die jaren staat deze film nog fier overeind.
[permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 19:06 uurvandaag op BLU-RAY gekocht!
super film.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 april 2012, 13:58 uurRedelijke thriller, die weinig verschilt van Shyamalans Unbreakable.
En dan heb ik het niet over Bruce Willis, die in beide films speelt, maar vooral de opbouw van het verhaal, die behoorlijk wat overeenkomsten vertoont. Lange tijd vraag je jezelf af wat er nu precies aan de hand is, tot er een grote twist aan het einde komt, waar natuurlijk al veel over geschreven en gezegd is.
Laat is vooropstellen dat de twist goed is en de boodschap versterkt. Het probleem is echter dat het gebeuren voor de twist niet altijd even boeiend is. Qua sfeer is het niet geweldig en ook de schrikeffecten zijn niet altijd even goed. Osmont speelt overigens wel sterk, Willis is redelijk, maar wordt in enkele scènes met Osmont same,n duidelijk weggespeeld door het jongetje. In het middenstuk zitten ook serieus wat saaiere stukken en Shyamalan slaagt er daar ook niet in om het de gele speelduur boeiend te houden.
Uiteindelijk kom ik uit op een gemiddelde score. De film leunt erg op de twist, die sterk is, maar daarvoor is het lang niet altijd even goed.
[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 21:12 uurVolgens mij de beste thriller die ik ooit heb gezien(op the ring na)
Deze film verdient gewoon om in de top 250 te staan.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2012, 3:24 uurgeweldige film met een grandioos plot.
goed verhaal
goed acteerwerk
ik vind vooral haley joel osment geweldig acteren in deze film,bruce willis zie ik liever in
actiefilms maar wat een goeie film.

4,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 16:58 uureerste keer gekeken en was inderdaad verrast met het einde, al had ik van deze film nog net iets meer verwacht. Ik had er zeer hoge verwachtingen van, paar weken geleden gekeken maar deze film is toch niet echt blijven hangen, ben er al veel van vergeten. denk wel dat acteerprestaties goed waren, leuk met dat jongetje. Wel makkelijk om te zeggen dat je alleen ziet wat je wilt zien, zo mag je fouten maken want niet alles is waar. nu ik de film helemaal begrijp, lijkt het me goed om hem nog eens te bekijken zodat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. goede film, maar voor mij net geen topfilm. Hoort wel in de top 250, niet in de top 100 voor mij. mocht van mij spannender zijn, sfeer was niet altijd even eng.
toch 4/5
3,5
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 17:54 uurPrachtig einde !