Weekend at Bernie's (1989)
Alternatieve titel: Drie Dolle Dagen met een Dooie!

280 stemmen | gemiddelde 2,60

Komedie /
Avontuur97 minuten
geregisseerd door
Ted Kotcheffmet
Andrew McCarthy,
Jonathan Silverman en
Catherine Mary StewartTwee jongemannen ontdekken fraude binnen het bedrijf waarvoor ze werken en melden dit aan de directeur, Bernie. Hij is echter zelf schuldig en nodigt de twee uit voor een weekendje in zijn strandhuis om ze daar uit de weg te ruimen. Bij het strandhuis aangekomen blijkt Bernie zelf vermoord te zijn. De twee weten niet wat ze moeten doen en besluiten net te doen of Bernie nog leeft en nemen hem overal mee naar toe. De moordenaar, denkend dat zijn poging mislukt is, blijft proberen Bernie te vermoorden.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 december 2001, 18:45 uurTijd geleden dat ik hem gezien heb, maar ik vond vooral het geklooi met de dooie Bernie erg grappig. Het verhaal is gewoon flauwekul. 3 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2001, 18:55 uurmee eens.Op zich wel aardige film maar het gesjouw met de dode berny is soms wel leuk.3 sterren
2,5
[permalink] geplaatst op 22 januari 2002, 11:11 uurLekker melige film, maar ook niet meer dan dat.
[permalink] geplaatst op 30 maart 2003, 19:16 uurik vond het een erg aangename film je hoefde er niet echt bij na te denken, 2e deel was iets minder maar ook wel grappig
1,5
[permalink] geplaatst op 3 april 2003, 19:20 uurErg lang geleden gezien. Ik zat toen nog in mijn 'foute' periode en zelfs toen vond ik dit al niks. 1,5*
1,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2003, 22:40 uurMet erg lang geleden bedoel ik dan een paar jaar geleden; toen ik dus nog in m'n 'foute' periode zat. (En kan ik het helpen dat ik er nog zo jong uitzie.

3,0
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2004, 12:51 uurDeze film was gewoon " niet nadenken en laat maar over je heenkomen"
Het inderdaad aankloten met een lijk.....heerlijk.
Het verhaal zelf stelt niet veel voor.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 november 2004, 16:42 uurZeker een leuke film, met de dooie was echt grappig. Ik had toendertijd de making-off gezien. Tijdens de interview met Terry Kiser (Bernie) op tv, vertelde hij dat hij wel moeite had om een dode te spelen. De grijns van Bernie vond ik irritant leuk.
2,0
[permalink] geplaatst op 23 februari 2005, 21:41 uurRedelijk origineel, maar de grappen waren niet altijd raak. Ik kon het gewoon niet meer "serieus" nemen.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 september 2005, 1:51 uurBest ongeloofwaardig dat niemand doorheeft dat die Bernie dood is, maar als je er niet teveel over nadenkt is het allemaal best vermakelijk deze film.
Hoop van dat bekende "Lijk in de kast, hoop dat niemand in de buurt komt en het merkt" gedrag.
Leuk verzonnen allemaal.
1,0
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2005, 17:46 uurjaren 80 dommigheid. Hoe zou het toch met Andrew McCarthy gaan (en al die andere veelbelovende acteurs en actrices uit die tijd).
2,0
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2005, 23:06 uurjaaaaah deze ken ik nog,ooit eens op video gezien net na de release.
volgens mij is er ook nog een vervolg geweest.
toen vond ik het een leuke film,nu zet ik de tv er niet meer voor aan, 2*.
2,5
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2005, 23:11 uurFilm had best wel zijn grappige momenten; 2,5*
[permalink] geplaatst op 12 november 2005, 18:27 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVerstand op nul en lekker genieten. 2,5*
3 grappige scene's:
- een bloedhete dag en dat het teer van het dak van een wolkenkrabber overal aan blijft zitten.
- op een boot springen die net aankomt in plaats van net weggaat
- monopolie spelen met een lijk.
[permalink] geplaatst op 1 juli 2006, 19:08 uurOntzettend grappige en originele film. tenenkrommend zitten kijken van het lachen.
2,0
[permalink] geplaatst op 3 juli 2006, 7:25 uurSoms irritant, soms leuk. De film kijkt wel lekker weg, niets meer, niets minder.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 juli 2006, 17:59 uurJaren '80 klassieker uit het rijtje Porky's en Police Academy: oerdom maar stiekum toch wel geinig. Het basisbeginsel is natuurlijk briljant... en de uitwerking voldoende: 3*.
4,5
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2006, 17:35 uurleuke geinige film
3,0
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2006, 8:23 uurDeze film gezien en inderdaad zoals eerder gemeld uit het niveau Porky en Police Academy..Als je zelf een slokje op hebt is het wel melig..vooral het moment dat men Bernie verliest uit de speedboat en ze horen dat er wat tegen de aanlegpalen bonst...
5,0
[permalink] geplaatst op 17 februari 2008, 20:48 uurmijn favoriete film, heb hem op dvd gekocht, ook deel 2. kan er uren van genieten van die onzin wat die jongens met bernie uitspoken, leuke vermakelijke film
3,5
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2008, 15:01 uurhet valt me op dat comedies nooit hoog worden aangeslagen, alsof iedereen ze veel te serieus zitten te bekijken.
dit is gewoon een klasieker! kan 'm elke keer weer opzetten!
[permalink] geplaatst op 2 januari 2009, 12:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBeroemde eighties-comedy. De grappen zijn vaak flauw en voorspelbaar, maar toch blijft er goenoeg over om te lachen. Met name om het zeulen met het lijk. Het verplichte vervolg is aanzienlijk minder. Redelijk.
2,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2009, 14:32 uurHoewel het leuk bedacht was, was het allemaal best wel flauw. Er zitten best een paar leuke grappen in maar na 60 minuten heb je het wel gehad met deze film.
[permalink] geplaatst op 4 juli 2009, 1:47 uurhahah de favoriete film van Rachel in Friends

ik wil deze nog wel een keer zien
4,0
[permalink] geplaatst op 29 november 2009, 21:21 uurLeuke vermakelijke film! gaat zeker nog wel een aantal keren in de dvd speler!
Het acteer niveau is gemiddeld maar het vrij simpele verhaal is erg goed uitgewerkt en zorgt voor genoeg vermaak!
Aan het einde dacht ik even, is tie nu al afgelopen?
1 van de betere comedy filmpjes !
[permalink] geplaatst op 23 september 2010, 5:11 uurIk volgde een 1989-revival en werd weer aan deze film herinnerd. Het is vooral de houding van het lijk dat deze film zo leuk maakt. En een aantal van die piepkleine grapjes zoals die Schwarzenneger persiflage op ongeveer 40 minuten. "Hey Duuude you need to pump some eye-oonn" LOL. Deze film is altijd welkom in mijn eightieslijst van 1989.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 14:42 uurDeze heel lang geleden eens gezien en 'k was benieuwd of hij de tand des tijds heeft doorstaan en het antwoordt is: eigenlijk wel. Het blijft een leuke film waarin de twee de hele tijd met het lijk rondlopen en doen alsof hij nog leeft

Een zomerse film waar je niet te veel hoeft bij na te denken.
Mocht je hem vinden, bekijk hem gerust eens.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 20:13 uurLeuke luchtige, simpele en komische film. Ook heeft de film een typische eind jaren 80s sfeer. De film is dom en erg ongeloofwaardig, maar wel lekker komisch.