134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.952 berichten | 4.928.139 stemmen

locatie: Films » Street Fighter (1994) » Info

Actie / Avontuur
102 minuten

geregisseerd door Steven E. de Souza
met Jean-Claude Van Damme, Raul Julia en Kylie Minogue

Dictator M. Bison houdt medewerkers van de geallieerde naties gevangen, en het is aan kolonel William F. Guile om zijn manschappen aan te voeren in de strijd tegen de dictator. Chun-Li, Balrog en E. Honda zijn leden van een nieuwscrew die uit zijn om wraak tegen Sagat, een partner van Bison. Ryu en Ken raken verzeild tussen beide kampen. Zangief en Dee Jay proberen in goede aarde te vallen bij Bison, die Dr. Dhalsim ontvoerd heeft om Blanka, en genetische strijder, te maken. Gebaseerd op het spel Street Fighter II.

Deze film staat op nummer 82 in de flop 100
» volledige flop 100

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2011, 20:26 uur
Kun je een film als deze wel een flop noemen? De film heeft namelijk veel geld opgeleverd, en je kan zeggen wat je wil over van Damme maar ondanks al zijn B-films is hij wel stinkend rijk geworden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 16:27 uur
Bison ! Are you man enough to fight me?..... Anyone who opposes me will be destroyed.

Dit blijft nog steeds gewoon jeugdsentiment, en niet alleen de game maar ook deze film...

Het spel is natuurlijk helemaal super, maar deze film is gewoon vermakelijk (komt dan ook uit 1994) en JcvD is gewoon lekker op zijn plek in deze film.

Het verhaal is redelijk en de actie is in orde....wel zijn de personage's uit de game redelijk verwerkt in deze film.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Street Fighter (€ 11,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Street Fighter (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Street Fighter (€ 12,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 9:21 uur
Tja, ik heb niets met het oude spelletje Streetfighter gehad. Zelf hadden we geen spelcomputer thuis, af en toe ging ik eens bij een kameraad op de Super Nintendo spelen. En zelfs dan zaten dingen als dit daar niet bij. Dat men gezien de populariteit er een film van gemaakt heeft kan ik nog begrijpen. Maar de makers nemen zichzelf te au serieux. Als je alleen nog maar de kleding bekijkt zou je toch beter moeten weten. Het lukt niet echt en de makers hopen met enkel al het laten opdraven van verfilmde figuren uit de game te kunnen scoren. Goed dat JCVD nog meedoet, maar die heeft ook al veel beter gepresteerd. Lege film dus en gewoon enorm fout. Sommige dingen moet je niet verfilmen. Tenzij je visueel meer eruit kan halen en de juiste vertaling kan maken van computerspel naar filmdoek.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 9:46 uur
Te serieus? _O^

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 10:00 uur
RuudC schreef:
Te serieus? _O^

Je zou het niet zeggen met die Spy Kids kostuumpjes, maar ik heb toch niet echt kunnen lachen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 10:45 uur
Ook niet om de bisondollars of het "for me it was just tuesday"? Ik heb ervan genoten, juist omdat het volstrekt niet serieus was.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 11:35 uur
Dit kun je toch onmogelijk definiëren als te serieus? Onder andere de acties van Zangief die roept dat als ze het televisiekanaal veranderen, er niets aan de hand is of de Godzilla parodie lijken mij nu niet echt iets dat je in serieus bedoelde film te zien krijgt.

Net zoals RuudC ben ik juist van mening dat dit zo leuk is doordat de film zich totaal niet serieus neemt. Andere game verfilmingen doen dat wel (denk maar aan het vervolg op Street Fighter uit 2009) en missen daardoor compleet the point.

edit:
Film Pegasus schreef:

Wat had je dan verwacht? Dat er zo'n 10 nieuwe personages worden bedacht voor de film en dat de klassiekers gewoon weg worden gelaten?

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 11:48 uur
Metalfist schreef:

Het is niet omdat je figuren uit de games door acteurs laat vertolken en iemand hebt die mooi die kostuumpjes kan naaien dat je een goeie film hebt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 13:01 uur
Klopt, daarom dat sommige game verfilmingen zo hard tegen vallen maar Street Fighter gaat juist net iets verder op dit gebied. Toegegeven, de kostuums kloppen niet met de reeks maar de aanwezigheid van signature moves bijvoorbeeld maakt erg veel goed.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 15:53 uur
Ik veronderstel dat je dit spel vroeger veel gespeeld hebt. Met 'te serieus' bedoel ik vooral dat ze weinig willen veranderen aan het uitzicht van het game en met de nodige respect de fans ervan willen benaderen door het originele spel op doek te brengen. Het resultaat is een lege doos met weliswaar het zeer gelijkende uitzicht van de game. Maar ik kan wel begrijpen dat hier toch fans van zijn. Ik hou zo wel van de films rond Transformers en G.I. Joe, die ook louter entertainment zijn en gebaseerd op een speelgoedlijn.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 17:56 uur
Ik ben inderdaad wel een redelijk grote Street Fighter fan :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 18:10 uur
Dit serieus? Dan heb je er toch wel erg weinig van begrepen of je review heb je een dag te laat geplaatst dat kan ook.