The Boys from County Clare (2003)
Alternatieve titel: The Boys & Girl from County Clare

geregisseerd door
John Irvinmet
Colm Meany,
Bernard Hill en
Andrea CorrDe band 'The Boys from Country Clare' waar John Joe (Bernard Hill) ook aan deelneemt maakt zich op om een belangrijke muziekprijs te winnen. Ondertussen is een andere band, onder leiding van de Ier Jimmy (Colm Meaney), ook van plan om de award te winnen. Een 'strijd' om de eer zal losbartsen.
[permalink] geplaatst op 23 december 2003, 15:24 uurZeker eentje voor mijn to see-lijstje.
[permalink] geplaatst op 19 september 2004, 15:52 uur
[permalink] geplaatst op 28 april 2005, 12:18 uurwaneer komt ie in de bios of komt ie gelijk op dvd?
[permalink] geplaatst op 28 april 2005, 16:16 uur
[permalink] geplaatst op 28 april 2005, 16:29 uurHelemaal niet dus in Nederland. Maar bedankt Diesel voor de info!!
3,5
[permalink] geplaatst op 30 maart 2006, 14:29 uurErg leuke feel-good movie met vooral veel Ierse volksmuziek. Vooral de scènes tussen Colm Meany en Bernard Hill zijn geweldig. Andrea Corr (van de band The Corrs) is niet echt goed maar niet zo slecht dat het je dwars gaat zitten.
3,5 *
4,0
[permalink] geplaatst op 23 november 2008, 13:39 uurMooie, integere muziekfilm.
De beide hoofdrolspelers Colm Meany en Bernard Hill stelen de show volledig met hun verukkelijke dialogen onder elkaar.
Ook Andrea Corr (van de familieband 'The Corrs') is niet slecht maar je merkt wel dat ze niet gewend is om te acteren.
Maar wat vooral de film zo mooi maakt is de muziek, je mag dan al geen liefhebber zijn van de typisch Ierse sound, toch slaat die muziek aan, je wordt er meteen vrolijk van.
Ook het scenario beviel me wel, al was dat wel een beetje voorspelbaar allemaal.
Een hoogtepunt is deze film niet echt, maar toch leuk om eens te bekijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 juni 2009, 15:58 uurMet volle teugen heb ik hiervan genoten.
Bernard Hill en Colm Meany zijn prachtig in hun rollen, en Andrea Corr is vertederend en zeer naturel (zonder make-up ziet ze er wel anders uit dan bij de optredens met haar band The Corrs, erg leuk)
Patrick Bergin duikt ook nog op later in de film.
Er zit ook, tegen het eind, een hilarische wending in de de story, prachtige vondst!
Ik houd bovendien ook wel van de muziek, dus dat is een pluspunt.
Maar het verhaal loopt ook lekker vlot, en zit vol humor van niveau glimlach en schaterlach.
En dat alles voor de prijs van één Eurootje, uit de opruimingsbak bij een speelgoed winkel.
Niet te geloven.
4,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 15:04 uurHeerlijke film met veel humor. Kreeg zelf dorst van al die pints of Guinness!