locatie: Films » Pulp Fiction (1994) » Info

Misdaad / Komedie
154 minuten

geregisseerd door Quentin Tarantino
met John Travolta, Samuel L. Jackson en Bruce Willis

Jules (Samuel L. Jackson) en Vincent (John Travolta) werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace (Ving Rhames). Vincent komt in de problemen als hij Mia (Uma Thurman), de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch (Bruce Willis), die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 22:42 uur
Ik heb een Herkijk Nodig lijstje gemaakt en daar stond deze op. Op de achterkant van de DVD stond 95 minuten, dus ik dacht even snel Pulp Fiction op te zetten. In mijn herinnering duurde hij altijd 2,5 uur, maar de achterkant van de DVD zou toch wel goed zijn? :?

Enfin, Pulp Fiction was niet meer zo goed als in mijn gedachten. Op de geweldige hamburgerscène na, was er weinig echt te genieten aan het begin. De dialogen waren nog steeds sterk, maar niet echt top 10 materiaal. Langzaam, maar zeker, kwam de film weer op het niveau, zoals in mijn herinnering. De one-liners/monologen/dialogen/gesprekken, kortom: hetgeen wat de Tarantino-films zo interessant maakt, waren weer ouderwets geweldig! De ene na de andere legendarische quote volgde de andere op. Voeg daar nog een super-Samuel bij en 'iets minder supere, maar nog steeds steengoede'-John en je hebt weer de topfilm die mij beloofd was aan het begin. Met in het bijzonder natuurlijk de eindscène, die (bijna) onovertroffen is.

Conclusie:
Nog steeds top 10 waardig? Ja. Op nummer 3? Nee, gezakt naar plaats 6.
Dat klinkt misschien wat negatief, maar het is nog steeds een van de beste films ooit! _O_

GrimReaper
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:02 uur
Pulp Fiction heeft bijna alles: Humor, actie, goeie acteurs, mooie teksten en een letterlijke twist. *:)*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:06 uur
Begrijp alleen niet dat mensen die teksten na 100 keer nog steeds grappig vinden. Gaat toch een keer vervelen?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:09 uur
Net zoals die teksten van Goodfellas jou blijkbaar ook niet gaan vervelen ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:13 uur
Vervelen doen de gesprekken in Goodfellas me idd niet,maar ik kan niet 100 keer om dezelfde grapjes lachen. Lijkt me schier onmogelijk of je moet dement zijn.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:14 uur
What now? Let me tell you what now. I'ma call a coupla hard, pipe-hittin' niggers, who'll go to work on the homes here with a pair of pliers and a blow torch. You hear me talkin', hillbilly boy? I ain't through with you by a damn sight. I'ma get medieval on your ass.

Lekker nerderig om zo'n quote neer te zetten maar nee verveelt nooit *:)*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:15 uur
Say 'what' again. Say 'what' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time!
(deze doe ik, en anderen, op school ook altijd :D)

Did you notice a sign out in front of my house that said Dead Nigger Storage?
_O_

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:15 uur
ok, verlaat in slowmotion dit topic en laat de fans achter. :p

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:17 uur
moviemafketel schreef:
Om de grappen in The Holy Grail kan ik 100 keer lachen hoor. Een nummer kan je na 100 keer luisteren toch ook nog even goed vinden? En om een persoonlijke vergelijking te maken: Lord of the Rings kan je toch ook 100 keer kijken, zonder dat het verveelt? :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:18 uur
ok, verlaat in slowmotion dit topic en laat de fans achter. :p

:) ik kom je in Scarface nog wel eens lastigvallen

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:20 uur
100 keer LOTR, nee zover ga ik zelfs niet met mijn nummer 1.
En zelfs in LOTR gaan stukken vervelen. Maar daar zit voor mij zoveel in wat ik mooi vind aan film dat deze wel nog even op 1 blijft staan.
Ik weet niet, humor verandert in de loop der jaren nog wel eens.
Ik ben ook geen Tarantino fan, dus daarom snap ik niet helemaal dat mensen die dialogen even grappig blijven vinden als de 1e keer.

GrimReaper
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:23 uur
100 keer Inland Empire en dan snap je hem nog niet :T

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 23:25 uur
:?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 2:24 uur
moviemafketel schreef:

Omdat de dialogen gewoon grappig zijn? Sommige humor is tijdloos..

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 10:15 uur
moviemafketel schreef:
100 keer LOTR, nee zover ga ik zelfs niet met mijn nummer 1.
Vind het dan maar een rare nummer 1, maar goed. De beste film ooit lijkt me toch op z'n minst een film die nooit gaat vervelen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 10:29 uur
Deze film is net zo vreemd als briljant, de beste film ooit heeft een man zonder naam. 8)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 16:47 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vind de 'dansscene' van Vincent en Mia echt geweldig! :D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 19:14 uur
orbit schreef:
moviemafketel schreef:

Omdat de dialogen gewoon grappig zijn? Sommige humor is tijdloos..

Laatst in een interview vertelde Tarantino dat hij mensen probeert te laten lachen, te laten lachen, te laten lachen, te shockeren, te shockeren en weer te laten lachen. Omdat hij bij dat soort films altijd een prachtige avond had :P. Opzicht wel geniaal. Je ziet het er ook wel in.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 19:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Waarschijnlijk vergezocht en onjuist deze vergelijking, maar het schoot me vanochtend ineens te binnen:
Op het eind van de hamburgerscène schiet Samuel, die jongen neer en verdwijnt het beeld dan. Het doet me erg denken aan de introductie van The Ugly.
Ik geloof dat Samuel ook 5 of 6 keer schiet.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 19:40 uur
Blue Swordfish schreef:
Pulp Fiction heeft bijna niks in huis: Geen humor, weinig actie, slechte acteurs, lelijke teksten en een geen twist
Alles wat je nu noemt is wat Pulp Fiction zo geniaal maakt. :')

DrLecter
5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2010, 17:18 uur
Gewoon een geweldige film met veel humor, actie, uitstekend acteerwerk, coole karakters, goeie teksten en een heel bijzonder verhaal.

Fantastisch! 5 sterren.

niet ingelogd

116.201 gebruikers | 69.739 films | 25.782 regisseurs | 2.779.784 berichten | 3.869.497 stemmen