134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.949 berichten | 4.928.134 stemmen

Ride with the Devil (1999)

Ride with the Devil (1999)
146 stemmen | gemiddelde 3,06
mijn stem:
16 jaar geweld grof taalgebruikVerenigde Staten
Drama / Oorlog
138 minuten

geregisseerd door Ang Lee
met Tobey Maguire, Skeet Ulrich en Jewel Kircher

Jack Bull en Jake Roedel zijn goede vrienden als de Amerikaanse burgeroorlog begint. Jacks vader wordt vermoord door het Noordelijk leger. Jack en Jake sluiten zich aan bij het Zuiden om zelf mee te vechten. Na wat gevechten moeten ze samen met twee anderen van het Zuidelijk leger onderduiken in een zelfgebouwde hut. De hut staat op de grond van een man die een schoondochter heeft die pas weduwe is geworden. Jack Bull wordt verliefd, maar dan wordt de man van wie de grond was vermoord. In een laatste kans om hem te redden proberen ze zijn arm te amputeren, zonder succes. Jake en de twee andere Zuiderlingen, Holt en Georges, gaan terug naar het leger.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2001, 7:06 uur
Ik vind het ook wel eens leuk om de oorlog te volgen aan de kant van de verliezers. Je ziet ook eens iets anders dan altijd bij de winnaars. Ik vind het wel een goede en onderschatte film.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2001, 12:00 uur
Ik vond de film saai.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2002, 14:46 uur
Hij was niet slecht, maar werd nergens echt boeiend ofzo. Ik weet ook nog steeds niet wat ik van Tobey moet denken. Ik vind hem altijd dezelfde soort rollen hebben. Kijken hoe dat bij Spiderman wordt.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2004, 17:00 uur
goeie rol toch van Tobey? Ook Skeet Ulrich en Jewel verbaasden me. Ang Lee is net als Michael Winterbottom een enorm eclectische regisseur.
Een aanrader. 4,5*

neo
(moderator)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2004, 21:25 uur
Deze oorlog is nou niet bepaald mijn meest favoriete of beter gezegd meest interessante. Maar toch brengt Ang Lee het hier wel erg boeiend. Prima cast met een kinderlijke Maguire (maar goed), een wonder boven wonder niet storende Jewel... Let ook op Jim Caviezel met die over de top ernstige blikken! De film focust vooral op een klein groepje vrienden, die toevallig in deze oorlog vechten. De sfeer en spanning is voelbaar, maar vaak zat wordt alles even stil gelegd en voert die kalmte de boventoon. Muziek van Danna is ongewild groots en meeslepend. 4 sterren

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2005, 10:51 uur
Deze film is toch met Tom Guiry én Jonathan Brandis???!! Zo ja, kan iemand me dan vertellen of ze een beetje een grote rol spelen?

neo
(moderator)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2005, 11:00 uur
Die spelen er allebei in. Beiden hebben een redelijk grote rol. Het is maar hoe je het bekijkt; beiden keren net als vele andere karakters vaak terug, alhoewel de focus ligt op een klein groepje.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2006, 15:05 uur
Obiwannes schreef:

een wel erg oude quote, maar toch even reageren.

Het valt me juist op dat films over de Amerikaanse burgeroorlog bijna altijd vanuit het oogpunt van de Zuidelingen (de verliezers) wordt benaderd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2006, 4:42 uur
Vandaag op TV gezien, maar ik vond het niet echt een succes. Het was alsof Lee een paar verhalen achter elkaar wilde vertellen. Al met al een film die op meerdere gedachten hinkte. Het keek gelukkig wel fijn weg, mede dankzij Jewel, die ik niet eens herkend had. 3*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2006, 1:10 uur
die hele oorlog boeide me eigenlijk niet zo, maar heb de film toch nog afgekeken. met dank aan de romantiek op het eind kan ik toch nog een 2½ uitdelen

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 13:13 uur
ik had de film een tijdje geleden op dvd gekocht, vond hem zeer goed! toch wel een van me favoriete films! 4,5 sterren!

Hankieh
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2009, 12:28 uur
Klinkt goed deze film!
Deze ga ik denk ik niet missen :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2009, 15:32 uur
Gisteren gezien en van genoten. Zeker geen slechte film en zelfs Jewel deed lekker mee

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2009, 0:37 uur
redelijke film met wel mooie beelden, goed acteerwerk, en leuk verhaal.
alleen duurde het net wat te lang en werd het langdradig

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2009, 15:23 uur
Erg saaie film naar mijn idee. De film begon aardig maar al snel begon ik met te irriteren aan diverse dingen. Een aantal acteurs lijken harder bezig te zijn met opvallen tussen de vele andere acteurs waardoor hun acteren erg irritant en overdreven leek, opvalen is dus zeer zeker gelukt maar dan wel op negatieve wijze.

En dan die Jake Roedel, was het nou een Duitser of een Nederlander? Het verhaal begon ermee dat ze Duitsers waren maar de hele film door werd hij Dutchy genoemd. Het script blijft ook maar wisselen tussen de term German en Dutch. Nou weet ik ook wel dat de Amerikanen geen flauw idee hebben hoe Europa in elkaar steekt, maar doe in iedergeval een klein beetje research voor je een historisch script schrijft!

Toen ik zag dat Jewel in de film speelde dacht ik in eerste instantie dat dat een groot drama zou worden. Achteraf was zij de gene die me het minst stoorde qua acteerwerk :p

Al met al de film met héél erg veel moeite uit gekeken en kan 'm ook niet meer dan 1.5* geven.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 2:11 uur
De Burgeroorlog in Amerika, ik vind het altijd wel interessant.
Dat er eerst zoveel gevochten is totdat er eindelijk een soort van eenheid ontstond. Na dit soort prentjes snap je altijd wel meer waarom Amerika vrijheid zo hoog in het vaandel heeft staan.

Verder cowboys, paard en wagen, dat droge warme weer. Ik heb er niks mee. Het verhaallijntje is afgezien van een poef pow momentje redelijk saai te noemen. De vriendschap onderling komt wel aardig naar boven. Ook erg mooie muziek bij tijd en wijlen.

Maguire met zijn ingestudeerde accent haha, ja het leek nergens naar. Ik zag opeens Jewel opduiken en toen kon ik het laatste stuk nog net volhouden. Wel preutse manier van filmen. Zelfs een tiet kwam al niet helemaal in beeld, maar goed.

2,5 sterren lijkt me weer meer dan genoeg.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 20:21 uur
De saaiste western die ik tot nu toe zag.
Het kwam dikwijls onnatuurlijk en geforceerd over.
Zoals Mafketel al schreef is 2,5* inderdaad meer dan genoeg.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2010, 15:14 uur
Ride with the Devil is een aardige verfilming van de burgeroorlog in de VS, maar echt interessant wil het niet worden. Ten eerste is de casting van Tobey Maguire een grote fout. Hij past totaal niet in een dergelijke rol, wat bij voorbaat een negatieve invloed heeft op de geloofwaardigheid van de film. Verder weet de rest van de cast ook geen gedenkwaardige rollen af te leveren, hoewel deze karakters niet bepaald storend waren.

Enige verbondenheid met de karakters ontbrak, waardoor de impact van het leed minimaal was. Hierdoor werd deze film uiteindelijk een aaneenschakeling van gebeurtenissen, waarbij Jewel de noodzakelijke vrouwelijke rol voor haar rekening nam. Dit deed zij overigens heel aardig.

Het regiewerk van Ang Lee is vrij kleurloos, een echte stempel van de regisseur ontbreekt. Ook dit draagt eraan bij dat Ride with the Devil door mij snel vergeten wordt.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2010, 13:33 uur
Bijzonder saaie western die handelt over de Amerikaanse burgeroorlog.
Velen vinden Toby Maguire miscast in deze film, en ik kan alleen maar deze mening delen, hij is totaal niet geschikt voor een rol als deze, een stoere revolverheld zit er niet in.
Maar ook de duur van de film is een minpunt, meer dan 2 uur en vaart zit er niet in, laat staan spanning.
Ang Lee heeft betere dingen gemaakt dan dit, de hoge verwachtingen die ik van deze film had worden totaal niet ingelost.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2010, 21:04 uur
Een aparte en moedige manier om de Amerikaanse burgeroorlog eens op een afwijkende manier te verfilmen. Feitelijke een anti-helden film. Geniaal om dan juist een neger als één van de mannen in het groepje "rebellen" mee te laten doen. Vond ook Maguire niet ge-miscast. Paste juist goed in de sfeer van de film. Een beetje een rare film. En daarom alleen al heb ik er met plezier naar gekeken. Alleen, hoe maak je een film over losers nog interessant? En daar faalde de film wel in vond ik. De hele film vroeg ik me af waar het allemaal naar toe zou gaan, maar uiteindelijk kwam daar niet echt veel bizonders uit. Maar voor de goede poging eens niet de stereotiepe burgeroorlog film te maken: 3 *

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 22:57 uur
Geen leuk thema die burgeroorlog vind ik. Maar de film boeide me toch wel. Maar op het laatst wel wat zoetsappig....

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 11:49 uur
Ook mijn pakje niet.
Sfeerloos te trage stuk geschiedenis zonder actie.
De hoofdrol speler bakt er niks van, miskleun.