132.212 gebruikers | 82.837 films | 30.189 regisseurs | 3.421.993 berichten | 4.776.106 stemmen

The Bourne Supremacy (2004)

Bourne Supremacy, The (2004)
3374 stemmen | gemiddelde 3,65
mijn stem:
Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Paul Greengrass
met Matt Damon, Joan Allen en Brian Cox

Wanneer een CIA-operatie wordt verstoord door een Russische rivaal - waarbij twee doden vallen - wordt Jason Bourne hiervan beschuldigd. Zelf leeft Bourne (Damon) in een afgelegen dorpje onder een andere naam samen met Marie (Potente). Bourne, die wraak heeft gezworen als iemand uit zijn 'vorige leven' contact met hem opneemt, wordt door de recente ontwikkelingen gedwongen zijn leven als sluipmoordenaar weer op te pakken...

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2009, 20:41 uur
Ook deel 2 is prima...niets op aan te merken.
Alle delen zijn perfect uitgevoerd.
Zoals eerder vermeld....de ultieme trilogy.
Maar....ieder zijn eigen

Nu maar even wachten wat onderhond hier van vind...en geef gelijk dan even je recensie op deel 3.
Vind ik wel interessant.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2009, 21:37 uur
Superfilm in zijn genre. Meerdere keren gezien. Camerawerk super, aktie gedoseerd, wordt nooit langdradig. Succesformule blijft wel hetzelfde door alle delen heen. Dus hoop op een verrassender vierde deel.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Bourne Supremacy (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bourne Supremacy (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Bourne Supremacy (€ 15,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2009, 11:33 uur
Even goed als deel 3 gewoon lekker thrillen een MUST-SEE! ^O^

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2009, 19:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Niet echt beter of slechter.

Verhaaltje probeert eenzelfde structuur te behouden maar faalt daar eigenlijk in. Snel wat geklooi van Bourne die zich zaken niet meer herinnert, maar dat zijn ze eigenlijk al snel vergeten. Fijne verrassing dat Potente het toneel al snel mocht verlaten, weer een film lang met een blok aan het been was niet echt prettig geweest.

Visueel érg pover. Vreselijk lelijk kleurgebruik en brak camerawerk maken hier niet bepaald een pareltje van. Volgens mij heeft Greengrass z'n naam mogen schenken aan dit warrig gedoe, maar zelf lijkt hij er niet echt bekwaam in. Al veel mooier en beter gezien. Hier leek de focus en timing soms erg ver te zoeken.

Soundtrack ook frut. Begin van dé achtervolging leek wel een slechte remix van een 2Unlimited nummer. Lekker modern! Verder blijft Damon wat mij betreft ongeschikt voor een rol als deze. Zijn personage komt nooit echt goed uit de verf.

Film entertaint wel en de laatste car chase is opvallend goed gedaan. Indrukwekkende scenes met een heerlijke climax. Het geblèr wat er achteraangeplakt moet worden is dan weer minder.

Wat anders dan het origineel. Daar bracht het "amnesia" verhaal wat meer intrige, hier zat een gavere achtervolging in. Maar verder redelijk droge en muffe kost. Vind het ook meer jaren '90 films qua uitstraling/sfeer eigenlijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2009, 19:24 uur
Je weet dat Bourne Identity, The (1988) het origineel is?

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2009, 20:48 uur
Dat zag ik ja, hoezo?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2009, 21:19 uur
Je doelde op de Matt Damon versie toch?

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2009, 0:23 uur
Ow, zo :) Ik bedoelde inderdaad deel 1 uit de Damon-versie.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2009, 20:50 uur
Vlot tweede deel met een leuk plot en natuurlijk onze grote held Matt Damon. Ietsje beter dan The Bourne Identity, ietsje minder dan The Bourne Ultimatum.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2009, 11:09 uur
Onderhond schreef:

Haha, helemaal mee eens.

Met de rest van je verhaal niet echt overigens. Het is in mijn ogen de minste van de Bourne triologie. Neemt niet weg dat ik het nog steeds een erg coole film vind. Ik vind in the Supremacy alleen het verhaal een stuk minder dan in het eerste en derde deel. Actie is echter weer dik in orde.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2009, 20:44 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Na ''Identity'' nu ook deel 2 Supremacy herzien.

En net als deel 1 is dit een zeer fijne actie-thriller geworden met wederom een Matt Damon die echt erg in vorm is. Wat een cool personage is Bourne toch zeg. Altijd net wat slimmer dan de overheid die hem zoekt. Je verwacht het wel maar het blijft gaaf om te zien. Het plot wordt niet al te ingewikkeld gemaakt zodat het prima te volgen blijft. Zeker de dood van zijn vriendin in India vond ik wel opvallend. Nu was het me wel bekend omdat ik deze herzie, maar de 1e keer was dit wel een verrassing. Ook nog altijd aanwezig zijn de rauwe man tegen man gevechten en achtervolgingen die ook deel 1 al had.
De locatie's zijn net als in deel 1 afwisselend en interessant. India, Berlijn, Moskou...het levert vele mooie plaatjes op.

Het is eigenlijk lastig om deze 3 films los te beoordelen omdat het toch 1 groot verhaal wordt. Ik denk dat deel 1 net wat scherper was dan deze, maar het verschil is minimaal. Daarom geef ik deze ook 4* (ik had 3,5* staan), net als deel 1.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2010, 15:18 uur
Deel 2 van de alom geprijsde 'Bourne-trilogie'. Het is trilogie vol met spectaculaire actie. Niet te veel bij nadenken en gewoon kijken.
Dit deel is wel iets minder, op alle vlakken, dan deel 1. Ik had eigenlijk overal het gevoel dat ik het al had gezien. Niet dat het daarom verveeld, maar toch. De actie was af en toe wat over the top. In deel 1 ook, maar in dit deel was het soms té over the top. Met name bij de laatste achtervolging was het in mijn ogen te surrealistisch.

Damon zet ook hier een topprestatie neer en is in mijn ogen één van de betere acteurs van deze generatie.
En aan het einde die heerlijke eindmuziek :).

4,0* voor deel 2 van één van de beste actie-trilogieën.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2010, 23:43 uur
gewoon weer een goede film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2010, 17:31 uur
De minste uit de trilogie.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2010, 22:09 uur
Wat zonde dat de geweldige achtervolging door Москва op de montagetafel zo verknipt is dat ik er nauwelijks iets van begrijp. (waar rijden we, wie zit in welke auto? ... geen idee) Een real-time montage had zo veel toegevoegd; nu zijn het vooral veel aanrijdingen, waarin de auto van onze held de enige is die blijft doorrijden, op z'n onrealistisch manier dat ik afhaak. En dat terwijl uit de making_of blijkt dat alles echt is gefilmt, zonder bewerking achteraf.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2010, 23:12 uur
Leuke film om gezien te hebben. Goeie acties, en sterke acteerwerk door Matt Damon. Verdient een 3,5 ster.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2010, 12:09 uur
Leuke film. Leuk verhaal, goede acteeprestaties. Ik vond hem wat minder dan deel 1. 3.5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2010, 13:24 uur
Weer een mooie actie-film. Ik vond hem niet slechter, maar ook niet beter als de 1ste. Mooie vechtscènes, goed acteerwerk. Het verhaal was niet de sterkste kant, maar ook zeker niet slecht. Ik vond de film ook spannend. Daarnaast ook goede acteerprestaties van Matt Damon.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2010, 17:07 uur
Gister weer gezien, niet op tv maar op dvd. ;)

En het blijft gewoon een super deel uit een van de beste actie trilogy's van de laatste jaren. Matt Damon doet het weer super en ook de gevechten en car chases zijn weer lekker heftig.

Daarom blijft deze 4 gewoon staan. Al beoordeel ik deze trilogy liever in zijn geheel. Greengrass doet het gewoon weer super, en snap eigenlijk niet waarom er zoveel kritiek op de man is. Het zet naar mijn mening gewoon een goede film neer, en maakt de reeks zeer goed af.

En dat je dan aan het eind Moby hoort maakt het helemaal af. :Y
Nog steeds een 4*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2010, 21:18 uur
Wel een redelijke film.

Het verhaal was wel redelijk, hoewel ik het verhaal in het eerste deel een heel stuk beter vond. De acteerprestatie van Matt Damon was wederom erg goed, maar de andere acteurs vond ik wat minder acteren.
De actie is wat te 'over the top' en de achtervolgingsscene is nogal vervelend gefilmd.
Toch vond ik het nog wel een redelijke film, 3* dus.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2010, 8:59 uur
Vond deze wat minder dan deel één.
Vond het regelmatig op een licht neurotische videoclip lijken.
Werd er wat onrustig van.
Maar wel spannend.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2010, 22:49 uur
Gewoon een goede actiefilm met een goede en harde Matt Demon!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2010, 9:12 uur
Tja, The Bourne identity met een twist. De licht emotionele lading die deel 1 nog heeft ontbreekt wat deze film wat minder maakt. Toch is deze film niet een herhaling van de zetten uit deel 1, wat ik een flink pluspunt vind.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2010, 22:56 uur
Iets minder dan het eerste deel.

Matt Damon is opnieuw uitstekend als Jason Bourne. Hij zorgt dat het personage boeiend blijft en dat we met het personage meeleven. De rest van de cast speelt goed met als uitblinkers Brian Cox en Joan Allen. Joan Allen is naar mijn mening toch iets minder "bedreigend" dan Chris Cooper in het eerste deel maar ze acteert toch zeer goed.

De verhaal is boeiend en net zoals in het eerste deel, weet je pas tegen het einde van de film hoe alles in elkaar zit.

De actie in de film is goed en realistisch gemaakt maar is door het camerawerk soms verwarrend. Vooral tijdens de laatste achtervolging vergat ik soms wie wie was. De "shaky cam" is daar de reden voor. Die werkt naar mijn mening in sommige scènes niet zo goed.

Kort samengevat is The Bourne Supremacy een goede actie-thriller, maar door kleine puntjes als de "shaky cam" minder dan het vorige deel.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2010, 10:35 uur
weer een geweldig deel.Net iets beter dan 1 ;)
eerste 30 min geweldig gewoon.
Toch een van de betere vervolgen van films.

En het verhaal gaat goed verder waar 1 is gestopt.
Met goede acteerwerk en genoeg actie voor de speelduur en jason bourne komt altijd net iets meer te weten dus welverdiend 4.5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2010, 18:14 uur
Even sterk dan het vorige deel vind ik. Erg vermakelijk en leuke actiescènes.
Verhaal blijft ook prima.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 17:43 uur
De minste van de trilogy. Damon weer uitstekend, de rest mager. Vermakelijk na geweldig eerste deel, maar niet meer dan dat.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2010, 20:41 uur
Dit 2e deel uit de (nieuwe) Jason Bourne Trilogy is ook weer een prima actie film.

Het verhaal sluit netjes aan na de Bourne Identity....de actie is ook weer dik in orde.

Matt Damon zet weer een prima JB neer :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2010, 10:04 uur
Absoluut de minste van de drie!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2010, 6:25 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik denk echt dat jij totaal geen verstand heb van films, noem is een film in soortgelijke genre die je beter vindt ?? Soundtrack frut ? in de film wilde ik dat die soundtrack een en al doorging, acteerwerk, camerawerk en de achtervolgingsscene tussen bourne en de andere expert waren gewoon ongelofelijk goed..
Ik zou zeggen dan moet je triple x gaan kijken..

quote] [/quote]
Onderhond schreef:
Niet echt beter of slechter.