134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.946 berichten | 4.928.129 stemmen

locatie: Films » Vivre Me Tue (2002) » Info

Drama
86 minuten

geregisseerd door Jean-Pierre Sinapi
met Sami Bouajila, Jalil Lespert en Sylvie Testud

Twee broers, geboren in Frankrijk en van Arabische afkomst. Paul Smaïl, 27. Intelligent, hoog opgeleid, vol onverwerkte woede, brengt zijn tijd door met lezen, dromen, boksen... Zijn jongere broer Daniel, rebels maar toch gevoelig, een bodybuilder die zijn spieren onafgebroken en meedogenloos traint, zijn lichaam zodanig afbeult dat het zijn dood betekent. Daniel en Paul dragen hun dubbele cultuur als een last met zich mee. Voor hen is het onmogelijk om zich te integreren in de Franse cultuur zonder zichzelf te volledig aan te passen, zowel intellectueel als fysiek. Paul is gek van literatuur en van Myriam, zijn "blonde prinses". Hij leeft in een krot, in één enkele kamer, en levert pizza's terwijl hij wacht. Maar op wát wacht hij? Alleen woorden kunnen hem redden van zijn woede en zelfhaat, de woorden van zijn onafgewerkte roman, "Life Kills Me", het boek dat hem zal helpen te leven.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2003, 13:54 uur
Vanaf medio april 2004 in de Belgische bioscopen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2004, 22:06 uur
De film ligt op 5 juli 2004 in de Belgische videotheken.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Life Kills Me (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Life Kills Me (€ 5,95)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Life Kills Me (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2004, 15:27 uur
Goede geloofwaardige film een dikke 7 dus 3.5 *

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2008, 16:14 uur
Overtuigend spel door de drie hoofdpersonen, zij dragen als het ware de film over twee broers en een vrouw die worstelen met hun verleden en de onzekerheid die daaruit voortkomt.