locatie: Films » Notebook, The (2004) » Info

Drama / Romantiek
123 minuten

geregisseerd door Nick Cassavetes
met Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Allie Hamilton komt begin jaren '40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2010, 19:29 uur
Boenga schreef:
Ik snap er geen fluit van waarom pakweg Lolita - Vladimir Nabokov - BoekMeter.nl op nr 37 staat in de top 250 van Boekmeter, terwijl ik het een ramp vond om die uitgelezen te krijgen...

Trek je conclusie; het ligt eerder aan jouw persoonlijk dan aan het boek. Bovendien moet een schrijfstijl of thematiek je ook gewoon liggen natuurlijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2010, 6:55 uur
rose schreef:
Wat vond jij er zo rampzalig aan?

Heel concreet: de acteurs.
Iets minder concreet, maar heel belangrijk: Sparks' boeken pakken me, kunnen me heel erg ontroeren, de tranen uit m'n ogen tot een waterval herleiden.
De film doet dat op geen enkel moment, door de slechte acteerprestaties, maar ook omdat er geen diepgang is, omdat alles zo onecht en gemaakt overkomt, omdat je nergens een band krijgt met de personages.
En dat terwijl ik zo voor ongeveer elke romatische film natte ogen krijg, of het nu om Pretty Woman of pakweg een semi-kinderfilm als My Girl gaat...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 10:23 uur
ASman schreef:
Sparks komt nog niet tot bij de voeten van McCarthy als het om creativiteit of technisch vakmanschap gaat. 'Blood Meridian' is een meesterwerk, Sparks zijn verhalen zijn compleet onorgineel en lam. Geen schande natuurlijk. De grote massa valt op dit soort verhalen. Maar de man vindt zichzelf de nieuwe Shakespeare en beledigt McCarthy uit het niets.

Hou toch eens op te zeuren over McCarthy, het gaat hier niet over hem. En het is nu wel duidelijk dat jij Sparks, en daarme The Notebook, slecht vindt.

Ik daarentegen heb enorm genoten van deze film. Goed acteerwerk en een sterke verhaallijn. En júist de nodige clichés hebben de film geloofwaardiger gemaakt, aangezien in het "echte leven" de meeste gebeurtenissen ook niet allemaal onverwachte wendingen nemen en uiteindelijk vaak ook beginnen of eindigen met "clichés". 4*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 11:30 uur
Boenga schreef:
rose schreef:

Heel concreet: de acteurs.
De actuers speelde geweldig! De liefde spatte van het scherm af!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 11:36 uur
nynke92 schreef:
ASman schreef:

Flikker maar snel een eind op. Die 'cliché'-redenering van jouw is behoorlijk achterlijk. Het echte leven staat juist bol van de onverwachte wendingen.
Ik heb trouwens ocharme twee berichtjes geschreven over McCarthy en wat voor een over het paard getilde lul Sparks is.
Ik wens je nog veel succes met je verdere clichematige leven.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 7:18 uur
rose schreef:
De actuers speelde geweldig! De liefde spatte van het scherm af!

Had 1 van hen een Oscar gewonnen, ik zou een massa-raid op Hollywood georganiseerd hebben...
;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2010, 14:55 uur
Net gekeken....ben er nog even stil van.....jawel, mooi gevoel

niet ingelogd

116.324 gebruikers | 69.815 films | 25.801 regisseurs | 2.784.150 berichten | 3.874.279 stemmen