134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.946 berichten | 4.928.129 stemmen

locatie: Films » Nang Nak (1999) » Info

Horror / Drama
102 minuten

geregisseerd door Nonzee Nimibutr
met Intira Jaroenpura en Winai Kraibutr

Nang Nak is de liefdevolle en loyale echtgenote van Mak, die op een dag door het leger wordt opgeroepen om te gaan vechten. Een tijd later keert Mak met een oorlogstrauma terug naar Nang Nak, die inmiddels is bevallen van een baby. Met z'n drieën leiden ze vervolgens een gelukkig leven, totdat enkele dorpelingen Mak benaderen en vertellen dat er iets met Nang Nak is gebeurd in de tijd dat hij weg was.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2005, 15:47 uur
Jammer dat hier nog geen berichten staan. Vooral die drie 0,5 sterren verbazen me aangezien deze film een 6.3 (of 7, het is maar hoe je het bekijkt) op IMDb heeft.

Wat was er zo slecht aan Naomi Watts?

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2005, 0:16 uur
Wat een vervelende film. Dan weer mooie plaatjes, dan weer lelijke plaatjes. Dan weer een interessante scene, dan weer een Thaise Hollywood-scene. En dat de man Mak heet en de vrouw Nak, en dat ze elkaar iedere keer zo noemen op de meest mogelijke dramatische manieren maakt dit horror-filmpje tot een irritant werkje.

1,5* ster voor de her en der mooie plaatjes en interessante scenes.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2005, 21:59 uur
Origineel gegeven en ook goed uitgewerkt in dit geval, maar niet perfect. Zo is het constant "ge-Mak" en "ge-Nak" aardig irritant en is het verhaal in het begin een grote warboel, maar de vele mooie plaatjes maken een boel goed, hoewel de film op het eind nog wel iets te lang door gaat. > 3*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2006, 18:22 uur
Nang Nak is wel een redelijke Thaise horror film.

Geen echte schrikmomenten en eigenlijk beetje saai op sommige punten. Het is wel zoals er boven mij al werd gezegd. Dat de film wisselt tussen mooie scenes en slechte. Wat de film daardoor niet slecht maakt, maar ook geen noemenswaardige film.

De film mag er van mij vandoor met een 3.0.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2007, 22:11 uur
Wat een zielige film! Echt sneu hoe zij hem roept op het einde...Ik ga voor 3.5*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2008, 17:32 uur
beetje vaag is hij wel vond hem een beetj te langdradig op een gegeven moment was hij ook wat saai maar hij was op sommige punten wel spannend 2 *

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2008, 13:30 uur
Redelijk Thais filmpje . Eigenlijk 10% horror want het had meer weg van een drama-verhaal. Film zit redelijk goed in elkaar. Verhaaltje is ook best ok maar jammer genoeg is het op bepaalde punten best saai waardoor het geen topper is. Griezelig is Nang Nak ook niet. Verwacht meer een liefdesdrama dan horror.

Acteerwerk is ook wel goed en de sfeer zit er ook best goed in. Alleen jammer dat de film best afhaakt naar een melodramatisch gebeuren.

Maar voor toch de redelijke sfeer en verhaal een 3*

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2008, 0:48 uur
Suffige film, die bij mij voor geen meter werkte. De melodramatische momenten in de film zijn afgrijselijk en zelfs de meeste extreem sentimentele Hollywoodfilms zouden zich waarschijnlijk schamen voor wat er hier gebeurt. Het horrorplotje werkt ook niet omdat het ten eerste zo cliché is als de pest en ten tweede alle typische horrorelementen ook vooral typisch uitgewerkt worden. Het acteerwerk is eveneens afgrijselijk en de dialogen zijn de moeite van het opschrijven nooit waard geweest. Gelukkig is de jungle waar het zich afspeelt mooi.

plorp
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2008, 13:28 uur
Eens een keer gehuurt. moest hier ook maar eens een bericht bij plaatsen.

Maar man, wat was me dit toch ook een ongelofelijke slechte film die helemaal niks met je deed. gewoon erg saai en dat zwaar irritante kut muziekje met die getoeter erdoor heen is ook om koppijn van te krijgen. verder zit hier ook maar 1 procent horror in en verder is het allemaal van dat jankerige drama. nee hier was werkelijk geen zak aan. middeleeuwse aziatische horrorfilms zijn er om verbrand te worden.

0,5

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2009, 14:43 uur
Goede Film.
een Taise horrorfilm is niet gebaseerd op schrikmomenten.
Ik vond het een mooi verhaal en zeker mooi gemaakt!!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2009, 15:38 uur
Paulinehaast schreef:
een Taise horrorfilm is niet gebaseerd op schrikmomenten!

Shutter?, The Eye?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2009, 15:39 uur
Voor de rest verlaag ik me stem voor deze film. Was ook behoorlijk saai en inderdaad erg jankerig.