134.880 gebruikers | 85.655 films | 31.033 regisseurs | 3.506.990 berichten | 4.928.178 stemmen

locatie: Films » Man on Fire (2004) » Info

Actie / Drama
146 minuten

geregisseerd door Tony Scott
met Denzel Washington, Dakota Fanning en Marc Anthony

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

Deze film staat op nummer 107 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2011, 22:41 uur
Iets te lang naar mijn smaak en niet bijster boeiend over de hele lijn. Washington zit wel lekker in zijn vel en Dakota is een leuke tegenspeelster. De regie is zonder meer goed en de actiescènes overtuigend. Binnen genre derhalve een meevaller, al hou ik persoonlijk van een meer bombastische aanpak, wat hier nog zeker binnen de grenzen van het mogelijke ligt.

3,00 (3,25)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2011, 12:40 uur
Deze film krijgt van mij 5*

Waarom?

- Acteerwerk van Denzel is gewoon geweldig. Zijn uitstraling en houding is geweldig in deze film.
- Hoe je ziet dat een stoere en kille Denzel in deze film toch een hart heeft van goud.
- Het camera werk is geweldig gedaan waardoor je echt in de film word gezogen. De effecten en het geluid(bluray) uitermate top.
- En het boeide continu door de heerlijke actie en drama.
- Prachtige soundtrack van Lisa Gerrard maakt het helemaal compleet.

Dit vind ik 1 van de beste films van Denzel samen met The hurricane.

Heb de film inmiddels al 5 x bekeken en keer op keer blijft die mij boeien.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Man On Fire (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Man On Fire (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Man on Fire (€ 13,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 19:02 uur
'k heb het me zeker niet beklaagd. Het is een beetje een typisch verhaal van de zero die de hero wordt, maar het is zeker geen slechte film. Denzel Washington draagt echt wel de film en is dan ook de ster in de film. De rest van de cast deed het trouwens ook wel goed. Zelf nog verrast dat Marc Anthony acteerde.
Het einde was ook erg sterk en erg geslaagd. Ondanks de redelijke lengte (146min) was de film zeker niet langdradig.
Een aanrader.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 15:43 uur
Het is met name Dakota Fanning die deze film naar een hoger niveau tilt. Zodra zij uit het beeld verdwijnt komt er gelijk een soort van leegte in deze film. Prachtige soundtrack en een altijd goede denzel. 4****

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2012, 16:38 uur
Zeer behoorlijke film, die door een breed publiek gewaardeerd kan worden. Dat laatste vind ik wel een behoorlijke verdienste. Je kan mij absoluut geen echte liefhebber van actiedrama uit Holywood noemen, maar kon deze prima verdragen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2012, 17:26 uur
Echt een hele goeie film vond ik. Apart gefilmd en ben gek op Denzel films. Bizar dat het een waargebeurd verhaal is trouwens. Vond de film tevens een realistisch en bizar beeld geven wat er speelt aan de andere kant vd planeet, in de grootste stad ter wereld, Mexico City.
Prachtig weergegeven hoe Denzel t leven niet meer ziet zitten en weer tot leven komt door la Nina Pita wat hij moet beveiligen, als ze dan toch wordt ontvoerd en de wraak van Denzel begint is het pas echt genieten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2012, 20:08 uur
Mr Grey schreef:
Bizar dat het een waargebeurd verhaal is trouwens.

Dat er dagelijks ontvoeringen in Mexico voorkomen is waar, deze film is verder gewoon een adaptatie van een fictieve 1980 novel door A.J. Quinnell.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 11:14 uur
I got all the time in the world, you don't, but I do

heerlije film! net gekocht op blu-ray en ik heb er zeker geen spijt van. ik heb de film nu al voor de derde keer gezien en de film blijft goed. denzel is zoals gewoonlijk fantastisch, de actie is keihard en zelfs de dramastukken in de film grepen me echt. en dit terwijl ik niet zo'n liefhebber van drama ben.dit is een film van de bovenste plank, en er zullen zullen nog veel kijkbeurten volgen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 10:21 uur
jacobine_rodijk schreef:
Mr Grey schreef:

Ook eens opzoeken wat Guillermo del toro overkomen is waardoor hij nr de States is verhuisd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 12:58 uur
Sterke film.....wel wat te lang..... Maar acteerwerk is geniaal

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 14:15 uur
gondwana schreef:

Wat moet ik met deze willekeurige voorbeeld?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 19:30 uur
Erg goed geacteerd, mooi geschoten, wel erg fel gekleurd. Ik vond de film te lang, had korter gekund.
Bij de rave scene met de stampende (dark) psytrance schoot ik echter wel weer rechtop :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2012, 20:49 uur
Blijft een topper gewoon.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2012, 15:41 uur
ik snap er niks van dat deze film niet hoger wordt gewaardeerd.. prachtig verhaal, goeie actie en mooie muziek! ook Washington en de jonge Pita spelen geweldig!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2012, 16:36 uur
remake van Man on Fire uit 1987 met Scott Glenn .
die is ook niet slecht is .

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 0:44 uur
Wat een kei van een film!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 8:32 uur
Mega film! Eén van de beste in jaren

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 2:20 uur
van mij geen 5 maar een dikke 10!!!!

1. muziek in de film een 10

2. Acteerwerk een 10

3. Camerawerk een 10

4.verhaallijn een 10

ik beveel iedereen die film aan wat een super film!!!!!!!!!