The Bunker (2001)

geregisseerd door
Rob Greenmet
John Carlisle,
Charley Boorman en
Jack DavenportZeven Duitse soldaten zijn ingesloten in één bunker gedurende de tweede wereldoorlog. Snel voelen ze zich omsingeld door de vijand. Wanneer ze horen over een tunnelsysteem onder de bunker, en de mythische gebeurtenissen die daar plaats hebben gevonden, beginnen ze door te draaien.
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2008, 8:54 uurLeno schreef:
Dit klinkt wel erg als Deathwatch. De poster is in ieder geval slecht.
daar zat ik het ook mee te vergelijken alleen minder horror
poster doet enger voor
2,5 ster
2,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2008, 23:14 uurVleesch noch vis. Aardig, maar niet meer dan dat.
Couch Potato
[permalink] geplaatst op 19 september 2008, 19:12 uurTheunissen schreef:
Heb deze film een paar geleden gezien en vond hem destijds zeer slecht. Ik dacht toen dat een horror met oorlog invloeden best wel eens een aardige combinatie zou kunnen zijn. Dat had ik does fout gedacht want het tegendeel wordt in deze film bewezen. Het verhaal slaat echt nergens op en spannend wordt het nooit. De acteurs die meedoen in deze film zijn echt dramatisch slecht en lijken in de verste weg niet op Duitsers. Ik heb gelukkig nooit de volledige 95 minuten gezien want na 15 minuten begon ik al driftig vooruit te spoelen. Al met al heb ik de film in ongeveer 60 minuten gezien en dat is nog veel te lang.
Ik heb hem vorige week voor een appel en een ei meegenomen op de rommelmarkt, maar had met dat geld beter een appel en een ei gekocht, dit is inderdaad vreselijk slecht, ongeloofwaardig, rommel van de ergste soort.
Als dàt Duitsers moeten voorstellen, ben ik Napoleon!
1,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2008, 20:11 uurKijkbare film maar ik zou er geen geld aan geven.
Minder dan middelmaat in het genre
[permalink] geplaatst op 29 december 2008, 20:27 uur
0,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2008, 22:11 uurCouch Potato schreef:Theunissen schreef:
Als dàt Duitsers moeten voorstellen, ben ik Napoleon!

1,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2009, 18:23 uurOok ik, heb waarschijnlijk zoals de meeste mensen die deze film hebben, de film gekocht voor bijna niets..
Ook ik, heb ook al was de film zo goedkoop, spijt dat ik de film heb gekocht.
Het begin van de film begon goed. Het leek erop dat het een aardige actie film ging worden..
Helaas was dit niet het geval. Mislukte bang maak pogingen, slecht acteerwerk en weinig actie zorgen voor een verhaal dat niets meer dan slaap verwekkend is.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 januari 2009, 20:45 uurvaag einde
2,0
[permalink] geplaatst op 9 februari 2009, 15:50 uurDuitsers die Brits prate..... maakt de hele film kapot!
Toch leuke poging
1,5
[permalink] geplaatst op 14 februari 2009, 10:18 uurDe eerste helft van de film was zo slecht nog niet. Maar het tweede deel sloeg echt alles.
Wat een onzin gebeurde daar in dat tunnelsysteem....... gewoon lachwekkend. Toen die verbrande kerel achter ze aan kwam (toen ze naar buiten konden) was echt het toppunt. Dit was zo slecht.
[permalink] geplaatst op 15 maart 2009, 13:23 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSlechte oorlogsfilm, geen spanning, horror enz. Volgens mij waren er zelfs maar 2 gangen in het tunnelsysteem. Overigens mooie poster maar de film is zo saai. Na 20 minuten kan men de film beter afzetten want dan heeft men alles al gezien.
[permalink] geplaatst op 24 maart 2009, 11:05 uurLigt voor 4 euro ofzo in de MM, volgens mij is die over-priced.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 mei 2009, 13:03 uurHele poos geleden gezien en ik weet nog dat hij nogal tegenviel. Ik vond 'Deathwatch' (soortgelijke film) in ieder geval een stuk beter.
[permalink] geplaatst op 24 mei 2009, 21:59 uurCouch Potato schreef ..(o.a.):
"vreselijk slecht, ongeloofwaardig, rommel van de ergste soort "
Daar kan ik het alleen maar 100 % mee eens zijn.
[permalink] geplaatst op 26 mei 2009, 16:51 uurDarbie schreef:
Couch Potato schreef ..(o.a.):
"vreselijk slecht, ongeloofwaardig, rommel van de ergste soort "
Daar kan ik het alleen maar 100 % mee eens zijn.
Ik was al een klein beetje verbaasd dat je deze meenam

Volgende keer zal ik even waarschuwen.
Moet hem zelf nog steeds zien trouwens.
0,5
[permalink] geplaatst op 29 mei 2009, 21:24 uurWendyvortex: "..was al ..verbaasd dat je deze meenam."
Dat was een combinatie van Titel, Fotovoorkant DVD en Dommigheid mijnerzijds om niet even het verhaal op de achterkant te lezen.
Graag volgende keer bij zulks Waarschuwen !!
(misschien is het ook gewoon in goed vertrouwen meegenomen)
Overigens zijn de meeste film die ik bij je meeneem goed tot erg goed.
Frok
[permalink] geplaatst op 19 juli 2009, 0:37 uurnightbreed schreef:
Deathwatch is inderdaad beter!
Frok
[permalink] geplaatst op 19 juli 2009, 0:38 uurSaai en langdradig. Er gebeurt veel te weinig en je wordt overdonderd met nutteloze conversaties.
Verhaal/Script .................................................. 1,00
Acteerwerk ....................................................... 2,00
Cinematografie ............................................... 2,50
Muziek/Speelduur e.d. ................................... 1,50
(1,75)
mlvdk
[permalink] geplaatst op 28 september 2009, 19:38 uurIk vond het ondanks het ''saaie'' wel een goede film.
geen actie, geen horror
wel oorlog maar dat had wel wat duidelijker uitgelegt mogen worden in de film.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 september 2010, 23:29 uurOver een groep Duitse soldaten die ten tijden van de oorlog schuilt in een verlaten bunker en geconfronteerd wordt met een groot kwaad.
Interessant thema dat sterk doet denken aan het latere en betere Outpost. Deze film kon me niet erg veel boeien. Hij had zijn momenten, maar slaagde nergens in om echt spannend of zelfs eng te worden. Nergens blinkt de film echt uit. Wel redelijk amusant, maar niets meer dan dat.
[permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 12:22 uurSaaie film. Vind
Outpost vele malen beter dan dit trage gebeuren.
1,5
[permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 15:29 uurAparte horrorfilm, die echter zwaar tegenvalt.
Vooral het eerste gedeelte van de film valt er bijzonder weinig te beleven. We maken kennis met een groep Duitse soldaten, die zich moegestreden van de oorlog, terugtrekken in een of andere oude bunker. Als ze daar op een gegeven moment het onderaardse gangenstelsel ontdekken wordt de film iets leuker.
Maar ook niet veel meer dan dat. De spanning is te weinig aanwezig en de hele geschiedenis van de bunker is nogal vaag en vooral soms erg onlogisch. Dat de Duitse soldaten hier Engels praten vond ik ook storend. Als je toch iets lowbudget maakt doe het dan goed, of pas het verhaal aan door de Duitsers te vervangen door Britten of iets dergelijks. Alleen de duistere beelden in het ondergrondse tunnels zijn verder nog enigszins de moeite waard. Verder is het een film om gauw te vergeten.