134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.920 berichten | 4.928.086 stemmen

locatie: Films » Above the Law (1988) » Info

Actie / Misdaad
99 minuten

geregisseerd door Andrew Davis
met Steven Seagal, Pam Grier en Henry Silva

Nico leerde vechtkunsten in Japan, vocht in Vietnam voor de CIA en is nu een agent bij de zedenpolitie van Chicago. Een junkie vertelt hem over een drugsdeal, maar bij nader onderzoek blijkt het over een lading C4-explosieven te gaan. Bovendien blijkt de CIA betrokken te zijn bij de deal. Nico krijgt de opdracht zich er niet mee te bemoeien, maar hij zet zijn onderzoek voort. Terwijl hij het leven van zichzelf en zijn familie op het spel zet, ontdekt hij dat de CIA hun connecties met drugdealers proberen te verbergen en niet voor moord terugdeinzen om dit doel te bereiken.

gebruiker
bericht

CaptainTwisted
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2010, 10:53 uur
1 van de beste Seagals die ik gezien. Heerlijk veel actie. Ik weet ook waarom deze zo'n laag gemiddelde gemiddelde heeft. Je houd van Seagal of je verafschuwt hem!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Nico (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Nico (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Nico (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juli 2010, 17:44 uur
Veel actie en geweld, vermakelijk om zien. Verhaal en dialogen vind ik wel maar slap. 3

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2010, 11:21 uur
I'll bet you can't drop us all, badass!
- That's right, but i'll get an A for effort.

Hoogstwaarschijnlijk de 30e keer dat ik de film zag gisterenavond.

Samen met Out For Justice zijn absolute hoogtepunten, die laatstgenoemde heb ik nog meer gezien en is harder, bruter, ...

Er zijn vele werkjes zoals dit, maar na het genieten bij zo'n films zit je jezelf af te vragen waarom er niet meer zo'n lekkers is.

Seagal, die hier liever sterft dan zijn trots te moeten opzij zetten. Het is gewoon een feest om de 1m94 grote Aikidomeester overal en alles zijn wegje te zien door slaan, nauwelijks gebruik makend van wapens.

Film heeft opnieuw een leuke moreel: op het einde legt SS er met z'n fluisterstem nog even de nadruk op.

- Seagal is acteur genoeg. ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2010, 15:01 uur
Veel actie en natuurlijk soms wat overtrokken.
Toch Seagal in een van zijn beste werken naar mijn mening.
Echte aanrader voor elke vecht / actie fan.
5 * van mij

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2010, 16:25 uur
Weer eens herzien, hoewel gedateerd blijft het een vermakelijke film. Samen met het plot zijn de acteer prestaties zeker niet van een hoog niveau. Ook als je het met huidige knok films vergelijkt dan zie je dat de tand 's des tijds zijn werk heeft gedaan. Maar toch het gaat hier om Steven Seagal, één van de knok iconen en dat was toch weer leuk om te zien. De film komt uit '88, en wat was ie nog jong en slank...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2010, 22:15 uur
@Film Fan: kom je vaak tegen bij films die ik ook heb gezien... kunnen elkaar op veel vlakken wel volgen geloof ik ;-)

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2010, 21:01 uur
Knokkunstjes.

Al bekijkt men deze film natuurlijk niet om de acteerprestaties, want alleen Grier en Silva zijn nog een beetje te hachelen. Seagal kan echter erg goed boos kijken en de knokkunstjes worden hier nog vol overgave en door hem zelf uitgevoerd. Dit levert een paar leuke knokscènes op.

Redelijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2011, 21:19 uur
Wel leuke aktiefilm,maar daar blijft het bij...de akties zijn soms wat van het A-team niveau .Ik vond het maar erg simpel allemaal alsook het verhaal eromheen.Op het end werkt hij plotseling binnen 3 seconden 5 gasten tegen de vloer ...en daar lagen ze dan *:|*,dat ej egt eev denkt wtf gebeurtt dr .De auto die achteruit raast in de parkeer garage en daar duidelijk een pop lanceert ,het zijn dit soort akties die het mij echt onmogelijk maken om meer dan 2,5 ster te geven.Wel grappig om zijn eerste film gezien te hebben :)

Al DeNiro
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2011, 17:46 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Eerste en meteen beste film met Steven Seagal.

Het begin waarin we stukken uit Nico's verleden zien, is een mooi begin en wat daarna volgt is een degelijk verhaal over complot van drugsdealers en de CIA.

De gevechten + muziek zijn ook erg goed en Henry Silva is een zeer overtuigende bad-guy.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 11:00 uur
Blijft nog steeds een heerlijke actie film van Steven Seagal...

De actie scene's waren dik in orde en het verhaal was ook goed te doen, gewoon lekker naar kijken :).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 18:26 uur
Aardige film met Seagal, waarin hij een paar stevige meppen uitdeelt. Het verhaal is niet echt origineel, maar voor een Seagal-film best nog redelijk goed. Seagal is in deze film goed op dreef, wat hij (zoals reeds gezegd) aantoont in de leuke actiescènes.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2011, 12:42 uur
Eén van de betere filmen met Steven Seagal.
Ondertussen weet je wat je kan verwachten van een Seagal film, veel actie en vechtscènes, met een simpel (veelal door Seagal meegeschreven) scenario.
Het credo is dus zoals gewoonlijk, niet te veel nadenken en genieten maar.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2011, 21:34 uur
Matige actiefilm met een debuterende Steven Seagal (gepaste opening dus waarbij we foto's uit zijn jeugd te zien krijgen). Het verhaal kan niet echt boeien. De actiescenes zien er wel goed uit, maar zijn relatief gezien vrij spaarzaam. Ook is de humor ver te zoeken, waardoor het allemaal wel wat droge kost wordt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2011, 1:16 uur
een film als dit is toch ook beter rauw en hard, ik zit bij actiefilms echt niet op humor te wachten op one-liners na.

The_Wolff
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 20:49 uur
Ik ben een groot liefhebber van actie/martial arts films en een zeer grote fan van Steven Seagal

Above the Law (1988) ook wel bekend als Nico is Seagal eerste film en ook( een van) zijn beste.

Natuurlijk is het verhaal vrij standaard en acteert Seagal matig. Maar de actiescènes zitten goed in elkaar. En ook van de vechtscènes heb ik zeer genoten.
De film begint met foto’s en beelden uit het verleden van Seagal zelf. Zo weet de iedereen meteen met wat voor een persoon ze te maken hebben. Een echte vechtersbaas die niet alleen de oosterse gevechtstechnieken eigen heeft gemaakt, maar ook de taal. Daarnaast is Henry Silva lekker op dreef als badguy.
Nico is een actiefilm zoals een actiefilm hoort te zijn en daarom ontbreken de one-liners ook niet. Mijn favoriet is:
Neeley: “Listen Toscani, I want to congratulate you.You just made number four on the “most-wanted”list.”
Toscani: “Number four? I want to b e number one.”

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 oktober 2011, 9:01 uur
deze nog eens herzien, maar ik vond er eigenlijk niks meer aan,
als een klein jochie, vond ik Seagal best stoer,

maar nu, vind ik hem een vreselijke Nep Chinees!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 oktober 2011, 13:04 uur
nep chinees?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2012, 23:47 uur
Leuk filmpje wel van Seagal, had wel wat meer actie in mogen zitten wat mij betreft en een iets beter uitgewerkt verhaal, maar al met al erg vermakelijk.