Taking Lives (2004)

1022 stemmen | gemiddelde 3,05

Verenigde Staten / Canada
Misdaad /
Thriller103 minuten / 109 minuten (unrated version)
geregisseerd door
D.J. Carusomet
Angelina Jolie,
Ethan Hawke en
Kiefer SutherlandIlleana Scott is een FBI-profiler die de reguliere methodes naast zich neerlegt en puur op haar instinct vertrouwt. Wanneer Montreal overspoeld wordt door een golf van moorden en de rechercheurs met de handen in het haar zitten, wordt er beroep op haar expertise gedaan. Scott ontdekt dat de kameleonmoordenaar de levens en identiteiten van zijn slachtoffers overneemt. Haar onorthodoxe methodes zorgen ervoor dat ze vervreemd raakt van haar collega's die het niet hebben op haar speciale gave. Maar als de koele Illeana onverwacht verwikkeld raakt in een romance, gaat ook zij twijfelen aan haar intuïtie. In een haar onbekende grote stad en op zichzelf aangewezen, wordt het gevaarlijke onderzoek steeds persoonlijker en is niemand te vertrouwen.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 september 2011, 15:44 uurAardige Thriller, die wel lekker wegkijkt. Wel is de film bij vlagen voorspelbaar, en is het verloop van het verhaal redelijk standaard. Acteerwerk van Jolie, Hawke en Sutherland is verder redelijk. 2,5 Ster.
[permalink] geplaatst op 21 november 2011, 9:30 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPrima filmpje.
Dit is een goed voorbeeld van een film die kwalitatief niet zo veel voorstelt maar gewoon gaat voor puur vermaak.
Erg sterke openingsscène, al zag ik al van ver aankomen dat hij de moordenaar zou zijn.
. Ik was meteen enthousiast over de film, de moordenaar was erg goed gecast. Jammer dat ze in het verdere deel van de film een andere acteur kiezen.
Het acteerwerk is matig, Jolie weet me wederom niet helemaal te overtuigen. De jongen in het begin acteerde erg goed, ik wil wel meer van hem zien want hiermee kon je niet veel.
Camerawerk, setting, who did it zaakje, eigenlijk gewoon alles was standaard. Ook de uiteindelijke plot twist was erg matig en zeer voorspelbaar.
krappe 3*
2,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 1:58 uurHet begon heel leuk en veelbelovend maar werd al zo snel voorspelbaar. Ook had ik had het al te snel door. Al was het einde nog wel aardig gedaan. Had beter uitgewerkt en geacteerd toch een leuke thriller kunnen zijn. Ik zat ook veel te vaak te kijken naar Angelina´s dunne armen met die aderen. Tegenwoordig is het nog erger. Bloedmooi gezicht (toen nog) en nog veel mooier als ze lacht. Maar ik vind haar een mediocre actrice. Ik heb dat nu te vaak gezien. Maar ach, leuk vermaak en onder de commercials kon ik koffie zetten of de afwas doen.....
3,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 10:54 uurAngelina is ook zeker niet mijn favoriet, zowel in acteren als in uitstraling of uiterlijk, maar smaken verschillen natuurlijk

Ethan Hawke vind ik wel heel ok acteren en uitstraling hebben.
Het verhaal vond ik onderhoudend, een leuke speurtocht, een eng moederpersonage (ik had graag wat achtergrond meegekregen over haar opvoedingstactieken). De uitvoering van de film vond ik van nette doorsnee kwaliteit. Ik miste wat diepgang, karakteruitwerking of psychologie.
Al met al toch een aardige wegkijker.
2,5
[permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 12:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk zag het hele plot helaas al aankomen op het moment dat Hawke in beeld komt. Ik had dit script net zo bedacht kunnen hebben als filmliefhebber en daarom was ik teleurgesteld dat alles uitkwam dat ik had voorspeld. De spanning moest nu alleen nog komen van wat rauwe beelden van de lijken e.d. Angelina zag er in deze film niet verkeerd uit. Haar rol deed me alleen teveel denken aan die van in The Bone Collector. Waarom Kiefer Sutherland hierboven vermeld staat is me ook een raadsel, Die beste man komt misschien een minuut in beeld of zo. Het geheel blijft allemaal een beetje op een standaard niveau hangen en excelleert nergens. We zijn teveel verwend door Se7en, Silence of the Lambs, The Bone Collector e.d. Toch is het allemaal net spannend genoeg om hem uit te kijken. 2,5 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 22:29 uurik vond dit een ijzersterke thriller, en vooral het eind zag ik niet aankomen.
Ik moet zeggen dat ik in het begin ook al dacht te weten hoe het zat, maar werd later toch weer op het verkeerde been gezet door de rol van Kiefer Sutherland.
Het moment dat de agente de waarheid te weten kwam schrok ik ook echt, en het eind werd ik wederom op het verkeerde been gezet.
Al met al heel goed, en ik vond Angelina Jolie erg goed spelen, vooral later in de film.
4* wat mij betreft
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 11:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe vele donkere opnames van de onverlichte kamers van de moordenaar en de slachtoffers deden me een beetje te veel aan Seven denken, en ook verder bracht de film niet veel nieuws, hoewel hij zeker onderhoudend en best goed geakteerd was. Grappig om twee bijrolakteurs uit de oorspronkelijke Nikita uit 1990 (Tcheky Karyo en Jean-Hugues Anglade) hier als rechercheurs te zien. De muziek van Philip Glass was zoals wel vaker een parodie op zichzelf.
Meestal ben ik niet de snelste in het voorspellen van plotontwikkelingen, maar dat een simpele getuige door zo'n grote akteur werd gespeeld terwijl de identiteit van de moordenaar een raadsel bleef wees voor mij al spoedig in de richting van Ethan Hawke (hoewel Kiefer Sutherland nog wel even een mooie "red herring" was). Nee, het verrassendst aan de film vond ik toch wel dat Angelina Jolie's blote borsten zo duidelijk in beeld kwamen.
2,0
[permalink] geplaatst op 15 april 2012, 15:44 uurOntzettend slappe thriller met flauwe twists, slecht uitgewerkte karakters, ongeloofwaardige romantische verwikkelingen en een waardeloos einde. Hier was ondanks het matige verhaal toch wel wat meer uit te halen geweest.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 15:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHeerlijke film, die me heel erg doet denken aan se7en. Jolie speelt erg goed. Je zag de plotwending wel een beetje aankomen, maar er zat toch een behoorlijk goede ontknoping bij. Ook de naaktscène van Jolie was goed voor de film.