134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.930 berichten | 4.928.097 stemmen

locatie: Films » Nuda per Satana (1974) » Info

Horror / Erotiek
82 minuten

geregisseerd door Luigi Batzella
met Rita Calderoni, James Harris en Renato Lupi

Een man stopt bij een kasteel om medische bijstand voor een vrouw te vragen. Eenmaal binnen blijken de bewoners van het kasteel echter weinig goede bedoelingen met hem en zijn metgezellin te hebben.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2007, 22:05 uur
Wat een eer; ik mag het eerste berichtje plaatsen bij dit meesterwerk, dat me maar 5 euro heeft gekost. *:)*

'Naakt voor de Duivel' begint spannend, een horror cliché: Man krijgt een aanrijding en gaat bij een sinister kasteel om hulp vragen. Eenmaal binnen spatten plotseling de kutten en de lullen over het scherm. Grote bossen jaren '70 shag vullen het beeld en maken het een aangename verpozing. En dat in naam van de duivel. >:D

Helaas kan de film het niveau niet vasthouden en gaan de poezen een beetje snel vervelen. Op een hilarisch stuk met een seksueel geperverteerde reuzenspin na, komt er weinig schot in het verhaal. Veel dom gegrijns, nauwelijks spanning en nietzeggende dialogen maken de film een ware martelgang.

Af en toe wel leuk, zo'n wansmaak filmpje. Voor het bloot: 1*.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2007, 0:53 uur
heb hem ook ooit ns gezien en herinner mij inderdaad dat alleen de eerste 15-20 minuten spannend waren en dat ik zeer veel moeite heb moeten voor hem uit te kijken. ik geloof ook dat de film eindigt met een grote orgie. dit is door de jaren heen een zeer gezochte cult film geworden maar, ook al ben ik een liefhebber van de italo shock cinema, dit kon mij niet bekoren. 0,5*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 0,99 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2008, 0:59 uur
Ik heb die film destijds gekocht in de States na het lezen van een aantal reviews. Deze bevat minder seks en legt het accent op de horror, in tegenstelling tot de Benelux-DVD, die - volgens de informatie die ik hierover heb gelezen - een reeks porno-inserts zou bevatten. Het kwam in de jaren zeventig blijkbaar regelmatig voor dat er van (goedkope) griezelfilms alternatieve versies werden uitgebracht, met toegevoegde seksscenes, die soms zelfs niet eens door de oorspronkelijke regisseur werden gedraaid.
Voor de distributeurs was dit een goedkope manier om nog wat meer geld in het laatje te krijgen.
*1,5* voor de originele versie.
Een Imdb of MM score van een film kan soms een vertekend beeld geven, omdat er geen rekening wordt gehouden met de versie die de kijker gezien heeft. Die Benelux DVD zou van mij in elk geval een 0,5 krijgen en laat ik zeker links liggen, al is het origineel ook geen hoogvlieger. Het begint weliswaar niet slecht maar nadien verwatert de spanning.
"Devil's Wedding Night" van dezelfde kineast is beter.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2008, 19:52 uur
Trailer van de originele Engelse en Italiaanse versie:

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2010, 2:01 uur
Nog maar eens een volslagen absurd sexploitation werkje,ditmaal verzorgd door niemand minder dan naziploitation-icoon Batzella _O_.Het begint dus als een soort Bava-achtig gothic horror verhaaltje maar ontaardt al snel tot een LSD trip waarbij vergeleken Franco films kleinburgerlijk overkomen.Batzella haalt werkelijk alle trucs uit de kast om te verhullen dat hij bezig is met het produceren van pulp:bizarre angles,continu gekut met de focus,psychedelisch kleurgebruik,rookschermen,noem maar op,
Het schijnt allemaal te draaien om trashhelden Harris en Calderoni :)P die worden geconfronteerd met hun duistere ik,te voorschijn geroepen door Satan.Dubbelrollen dus voor die 2,waarbij Calderoni gelukkig in beide volstrekt nymphomaan is en volstrekt incapabel om haar tieten binnenboord te houden.Nog beter:ze is/zijn überhaupt niet in staat om welk kledingstuk dan ook aan te houden en Rita loopt dan ook practisch continu in volle glorie rond(volmaakt lichaam imho ^O^) en stort/storten zich als wilde beesten op de 2 Harrissen,de Filippijnse werkster en Satan zelve.
Na al deze waanzin valt de orgiastische finale vol full frontal nudity toch wat tegen.Hoogtepunt is de sequentie met de hitsige reuzenspin,die zeker thuishoort in de top 100 van meest campy momenten uit de filmgeschiedenis.
Alleen aanbevolen voor mensen die van hun psychiater reeds het predikaat"uitbehandeld"hebben meegekregen.