The 51st State (2001)

geregisseerd door
Ronny Yumet
Samuel L. Jackson,
Robert Carlyle en
Meat LoafDe Amerikaanse Elmo McElroy heeft een formule om de beste drug allertijden te maken. De drug geeft een rush die 51 keer beter is dan elke andere drug uit de geschiedenis en de ingrediënten die hij daarvoor nodig heeft zijn bij iedere apotheker te krijgen. Die formule is miljoenen waard. Omdat hij zijn kansen op snelle cash in Amerika de lucht in heeft geblazen, probeert Elmo, gekleed in zijn kilt, de formule voor $20 miljoen te verzilveren in Liverpool waar hij te maken krijgt met tussenpersoon en Amerikahater, Felix DeSouza. Maar steeds meer criminelen krijgen lucht van de gouden mogelijkheden die de drug biedt...
[permalink] geplaatst op 2 november 2009, 1:03 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDit is echt wel een goede film. Leuk hoe Engelse en Amerikaanse humor hier samen komt. Dat stukje dat die skinheads zichzelf in box schijten is een komisch stukje Ook een mooi en interessant vrouwtje die er in meespeelt. Had nog niet zo heel erg veel van dr gezien.
Samuel speelt weer op de automatische piloot, maar hij komt daar wel mee weg. Robert Carlyle speelt ook altijd hele komische rollen net als in trainspotting eigenlijk. Dit is een aanrader om eens te gaan kijken.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2009, 20:39 uurVond dit een zeer vermakelijke film.
Begint grappig, en een leuke Samuel L Jackson film.. Niet het schreeuwende aso- type Samuel l Jackson, maar de rustigere stoerdere Samuel L Jackson.
Can't a brother Deal some fucking drugs (oid).
Veel leuke momenten. Een aanrader.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 januari 2010, 20:28 uurKei goede film met een leuk verhaal. Samuel L. Jacksone en Robert Carlyle zetten hun rollen goed neer. Een aanrader die van mij 3,5 ster krijgt
3,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2010, 20:57 uurInderdaad mooie film met een goed verhaal.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2010, 21:01 uurZeer vermakelijke, grappige film met een goed verhaal en goede acteerprestaties. Soms zaten er geweldige momenten en citaten tussen, zoals;
''I had a strange family. My father fucked my sister.''
[permalink] geplaatst op 19 januari 2010, 21:56 uurThe Almighty schreef:
''I had a strange family. My father fucked my sister.''
Vond ik niet zo heel grappig eigenlijk.
5,0
[permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 10:42 uurJDSsmetje schreef:The Almighty schreef:
Vond ik niet zo heel grappig eigenlijk.
het hele zinnetje is wel geweldig: "I saw me dad hit me mother, me mother hit me brother, me brother hit me sister, and me sister fuck me father. "
leukste stukje uit die film,
3,5
[permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 20:43 uurGezien in London toen ie in premiere ging. Was wel grappig om al die Engelsen helemaal in een deuk te zien in de stukjes waar Engeland/Engelsen in de zeik genomen werden door Elmo
Aardige film door de droge humor van Samuel L. Jackson, 3.5*
Elmo: Look, if I wanted cuisine, I'd have gone to Paris, all right?
Felix: You can still go to France, mate, it's not too far, it's full of pricks and they hate fucking yanks as well!
2,5
[permalink] geplaatst op 16 februari 2010, 19:54 uurVond deze film eerder flauw.
Had van Samuel L. Jackson heel wat meer verwacht.
Drugsdealers/drugsbaronnen worden voorgesteld als sukkeltjes die zichzelf erg leuk vinden terwijl ik denk dat er in realiteit iets minder afgelachen wordt.
De "mopjes" waren meestal helemaal niet grappig en van het kinderlijke pipi-kaka-niveau (soms zelfs letterlijk).
Voor de paar leuke momenten toch 2.5.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2010, 23:17 uurLeuke film zonder al te veel pretenties, gewoon anderhalf uur vermaak zonder bij na te hoeven denken. Geen topper maar wel een aanrader voor op een loze vrijdagavond.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 12:12 uurzeer goede film. Iedereen deze moet je zien.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 juni 2010, 0:45 uurVermakelijk filmpje, mede door de luchtigheid, de fijne cast en enkele grappige momenten wordt het leuk gehouden. Leuk voor een keer, zeker. Krappe 3,5*
3,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2010, 1:11 uurNiet echt een bijzonder drugshandel film.
Zitten wel een paar leuke Britse grappen en quotes ertussen. Verhaal is best leuk verzonnen en afgewerkt.
Jackson is toch 't enige acteur wat ik hier het leukst vind. De rest vond ik maar in de achtergrond.
Ook best geniaal, met Jackson's 'speciale' drug. Een kleine 6.
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2010, 11:52 uurSportingerke schreef:
Ik denk ook niet dat het de bedoeling was om een realistisch beeld te schetsen.
dominion
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2010, 23:05 uurToffe film.
Het verhaal is wel heel er goed en Samuel acteert geweldig.
En hem in kilt zien lopen is ook hilarisch.
De humor blijft grappig zelfs na een paar herzieningen.
Het stukje met de nazi's vond ik geweldig ik kwam toen niet meer bij.
De plotwending op het einde was wel heel onverwachts en heel sterk.
Zeker voor zo een soort film.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 17:46 uurLeuke film met een paar echt goed geslaagde grappen.
4,5
[permalink] geplaatst op 17 mei 2011, 11:33 uurErg leuke film met smakelijke humor!
4,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2011, 12:47 uurTop! Echt mijn smaak ook weer.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 16:05 uur2de keer gekeken nu en deze film heeft me weer enorm vermaakt. Beetje een mindere versie van films als Snatch en Lock Stock maar toch erg leuk, zeker een 3,5 waard.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 juli 2011, 17:45 uurleuke en goede film,de combi brits/amerikaans was goed gevonden.
Samuel met zijn kilt,het einde heel leuk/goed.
echte aanrader
4,0
[permalink] geplaatst op 3 september 2011, 16:45 uurGave actie film met de nodige Brits Amerikaanse humor.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 november 2011, 19:05 uurDeze onlangs bij een krant voor een zacht prijsje gekocht en hij is me goed bevallen. Het genre is actie/komedie en Samuel L. Jackson speelt weer z'n vertrouwde karakter en doet dit goed. De film duurt zo'n 90 min, verveeld niet en is vlot gefilmd.
'k had er niet veel van verwacht, maar is dus goed meegevallen. Geen meesterwerk, maar leuk vertier.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 11:34 uurErg vermakelijke film, die nog heeft meest lijkt op een kruising tussen Pulp Fiction en Lock,Stock and Two Smoking Barrels.
De cast doet het goed. Samuel L. Jackson is wel geschikt voor dit soort films en doet het hier ook erg goed als vloekende chemicus, die voor een drugsbaas werkt. Hij vormt een mooie tandem met Robert Carlyle, die ook zijn mannetje staat en dat levert soms best grappige scènes tussen de twee op. De meest verrassende rol is echter weggelegd voor zanger Meatloaf, die een drugsbaas speelt en dit niet eens onaardig doet.
En zo zitten er nog wel meer vreemde karakters door de film heen. Daarnaast komen de hoofdrolspelers soms in best vreemde en vermakelijke situaties terecht. Het tempo van de film is lekker hoog en de dialogen zijn verre van slecht. Ja een erg leuk filmpje dit. Het mag dan misschien enigszins afgekeken zijn van Tarantino en Ritchie, maar als ze zo worden gemaakt is dat totaal niet erg.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 20:46 uurIk vind em leuk! Niet geheel objectief, want fanatiek Liverpool fan, maar ook zonder die toevoeging een bijzonder vermakelijke film.
Felix' moeder is geweldig!