134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.930 berichten | 4.928.096 stemmen

locatie: Films » Desire (1936) » Info

Komedie / Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Frank Borzage
met Marlene Dietrich, Gary Cooper en John Halliday

Madeleine steelt een kostbare parelketting in Parijs en gebruikt de Amerikaanse ingenieur Tom, die onderweg is naar Spanje, om de parels Frankrijk uit te krijgen. De ketting van hem terugkrijgen blijkt nogal moeilijk zonder verliefd te worden op Tom.

gebruiker
bericht

quote
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2007, 8:44 uur
Deze film zou door het Filmmuseum worden vertoond in het kader van het Ernst Lubitsch retrospectief (Lubitsch is de producer van de film en heeft enkele scenes geregisseerd).

Helaas was de kopie te slecht om te vertonen.

Normaal zoekt het Filmmuseum stad en land (over de hele wereld) af naar een nieuwe kopie, maar deze zeer slechte kopie is de enige bekende. Negatieven van de film schjinen ook niet meer te bestaan (als ik het goed begrepen heb werden die hergebruikt vanwege het zilver dat erin aanwezig is).

Dat betekent dus misschien dat de film als verloren moet worden beschouwd. Hopen dat er ergens een kopie opduikt op zolder. Volgens naslagwerken Marlene Dietrichs beste rol naast haar werk voor Josef von Sternberg.

rogaar
quote
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2008, 11:05 uur
Mochizuki Rokuro schreef:

Helaas was de kopie te slecht om te vertonen.

Ik heb zojuist een stukje van de DVD uit de Marlene Dietrich Collection gezien en die ziet er gewoon goed uit. Zeker voor een film die 70 jaar geleden gemaakt is... De moeite waard om eens achteraan te gaan! :)